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OPINIONS 

INSURANCE COMPANY-ORGANIZED UNDER LAWS OF 
OHIO-TO DISPOSE OF SECURITIES ISSUED BY IT MAY 
REGISTER WITH SUPERINTENDENT OF INSURANCE, 
TRANSACTIONS RELATING TO SUCH SALES AND UPON 

PAYING THE FEES FOR REGISTRATION MAY PROCEED TO 
SELL SUCH S£.CURITIES WITHOUT BEING LICEN$ED AS A 
DEALER IN S~CURITIES-SECTIONS 8624-9, 8624-6, PARA­
GRAPH 1, G. C. 

SYLLABUS: 

An insurance company organized under the laws of this state, desiring to dis­
pose of securities issued by it, may register with the Superintendent of Insurance 
the transactions relating to such sales and upon paying the fees prescribed by sec­
tion 8624-9, General Code, for such registration, may proceed to sell such securities 
in accordance with the provisions of paragraph 1 of section 8624-6, General Code, 
without being licensed so to do, as a dealer . in securities. 

Columbus, Ohio, July 3, 1945 

Hon. Walter Dressel, Superintendent of Insurance 
Columbus, Ohio 

Dear Sir: 

This will acknowledge receipt of your letter of recent date, which 
reads as follows : 

"Articles of incorporation for a stock miscellaneous insur­
ance cmnpany have been deposited with this office by the Secre­
tary of State of Ohio. pn behalf of the corporation, application 



357 ATTORNEY GENERAL 

has been made to this office for the registration of future sales of 
its securities under section 8624-6, paragraph 1, of the General 
Code. 1943 Attorney General Opinion No. 6244, with regard to 
the sale of securities of a stock life insurance company organized 
under the laws of Ohio, indicates that the stock is exempt from 
the registration provisions of the Ohio Securities Act, but holds 
that the company cannot be licensed as a dealer in securities to 
sell its own stock until it has subscriptions at least equal to the 
amount with which the articles of the incorporation state it shall 
commence business. 

It is contended by the applicant in the instant case that at its 
option it may apply for registration of its securities under the 
provisions of section 8624-6 of the General Code of Ohio. 

We would appreciate receiving your opinion on the follow­
ing questions: 

I. May we register the securities in accordance with section 
8624-6 of the General Code of Ohio, regardless of 1943 Attorney 
General Opinion No. 6244? 

2. If your answer to the above question is in the affirma­
tive, may the corporation dispose of its own securities without 
being licensed as a dealer in securities under the Ohio Securities 
Act?" 

It is noted that your letter states that application has been made by 

the company in question for the registration of future sales of its securi­

ties under paragraph I of section 8624-6, General Code, while your in­

quiry concerns your authority to register such company's securities in 

accordance with that section. 

Since section 8624-6 deals with the registration of transactions involv­

ing the sale of securities and not with the registration of securities them­

selves, and inasmuch as the company is apparently concerned only with 

the registration of transactions relating to the sale of its securities, I as­

sume that your questions deal therewith and shall therefore proceed 

accordingly. 

In the opinion of the Attorney General, referred to in your communi­

cation (Opinions of the Attorney General, 1943, No. 6244), it was held 

as disclosed by the syllabus: 

"1. A life insurance company organized under authority 
of Subdivision I, Division III, Title IX, General Code, disposing 
or attempting to dispose of its stock, becomes subject thereby to 
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the supervision of the Superintendent of Insurance by reason of 
the provisions of Section 8624-37, General Code, and since said 
section also regulates the issuance of such stock by such a life 
insurance company, such stock, by reason of the provisions of 
paragraph 7 of Section 8624-3, General Code, is exempt from 
the registration provisions of the Ohio Securities Act. 

2. The Superintendent of Insurance has authority to license 
dealers and salesmen to dispose of stock where the issuer thereof 
is a life insurance company organized under Subdivision I, 
Division III, Title IX, General Code. 

3. A life insurance company cannot be licensed as a dealer 
in securities under the Ohio Securities Act to sell its own stock 
prior· to the time subscriptions for its capital stock have been 
received in an amount at least equal to that with which the 
articles state it shall commence business." 

It will be observed from the above that said opinion dealt only with 

the registration of securities issued by a stock life insurance company and 

the authority of the Superintendent of Insurance to license such a com­

pany as a dealer in securities. 

Inasmuch as the questions raised in the instant case relate only to the 

registration of its transactions in securities by an insurance company and 

the authority of such company to sell and dispose of its securities, without 

being licensed as a dealer in securities, it would appear that such opinion 

is not relevant and consequently may be disregarded and dismissed from 

further consideration. 

Paragraph I of section 8624-6, General Code, reads as follows: 

"The following transactions in securities may be carried on 
and completed upon compliance with section 8624-7: 

( 1) The sale of its securities by a corporation organized 
under the laws of this state when no part of the securities to be 
sold is issued directly or indirectly in payment or exchange for 
intangible property or for property not located in this state, and 
when the total commission, remuneration, expense or discount 
in connection with the sale of such securities does not exceed 
three per centum (3%.) of the total sale price thereof." 

It will be noted that a compliance with the provisions of section 8624-

7, General Code, is necessary before a corporation becomes qualified to 

proceed with the sale of its securities in accordance with the provisions 
of the above section. 
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Section 8624-7, in so far as the same relates to the subject matter of 

section 8624-6, reads: 

" * * * the transactions specified in section 6 may be carried 
on and completed if the requirements of section 8 have been 
complied with." 

Sections 6 and 8 referred to above are sections 8624-6 and 8624-8, respec­

tively, of the General Code. 

Reference to section 8624-8, General Code, discloses that said section 

contains the following requirements : 

"The securities specified in section 8624-5 may be sold and 
the transactions enumerated in section 8624-6 may be consum­
mated on compliance with the provisions of this section. * * * 

When transactions in any securities enumerated in section 
8624-6 have been registered and the fees prescribed by section 
8624-9 have been paid, such transactions may be consummated 
so long as such registration remains in full force and effect." 

From the above, it is apparent that the transaction in question may be 

carried on and completed in accordance with the provisions of paragraph 

1 of section 8624-6, when such transaction has been registered in com­

pliance with the terms of section 8624-8, and the fees prescribed by section 

8624-9 have been paid. 

The provisions of section 8624-8, dealing with the registration of 

transactions in securities enumerated in section 8624-6, of course con­

template such registration with the Division of Securities. In this connec­

tion, however, your attention is directed to section 8624-37, General Code, 

which provides in part: 

"If the issuer of such securities be incorporated, organized 
or formed to make any insurance named in Subdivisions I and 
II, Division III, Title IX of the General Code, the superintendent 
of insurance of Ohio shall, for all the purposes of this act, be 
substituted for the division of securities." 

The above provisions manifestly place section 8624-37 in pari materia 

with all other sections of the Securities Act which relate to or prescribe 

the functions of the Division of Securities in connection with the sale of 

securities. This being true, all sections of the Securities Act, when applied 

to securities issued or transactions with respect to the sale of its securities 
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engaged m by an insurance company, are to be construed together with 

the above provisions, in order to arrive at a correct interpretation of any 

particular one. Therefore, in order to comply with the provisions of 

section 8624-8, regarding the registration of its transactions in the securi­

ties issued by it, the issuer, if an insurance company, must register such 

transactions with the Superintendent of Insurance. 

This brings me to your second question. 

In regard thereto, your attention is called to the concluding sentence 

of section 8624-6, General Code, which reads: 

"An issuer engaging in any transaction specified 111 this 
section shall not be deemed to be a dealer." 

Here, in specific language, the General Assembly has stated that an 

issuer who has complied with the provisions of sections 8624-7 and 8624-8, 

relating to the registration of transactions in its securities, may carry on 

and complete the sale of its securities in accordance with the conditions 

and limitations prescribed in said section and in so doing shall not be 

deemed to be a dealer. 

In connection herewith, the prov1s10ns of section 8624-17, General 

Code, should also be noted. Said section reads in part : 

"No person shall sell any securities within this state or en­
gage in the business of buying, selling or dealing in securities 
otherwise than in transactions through or with a licensed dealer, 
unless such person is licensed as a dealer by the division, except : 
* * * 

(2') When the person is an issuer ( selling securities issued 
by it or issued by its subsidiary) when (a) such securities are 
specified under subsections 6 or 8 of section 8624-3, or section 
8624-4a; or (b) such issuer is not a dealer by the express pro­
visions of section 8624-6." (Emphasis added.) 

Summarizing the above, you are advised that in my opinion an insur­

ance company organized under the laws of this state, desiring to dispose 

of securities issued by it, may register with the Superintendent of Insur­

ance the transactions relating to such sales and upon paying the fees 

prescribed by section 8624-9, General Code, for such registration, may 
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proceed to sell such securities in accordance with the provisions of para­

graph I of section 8624-6, General Code, without being licensed so to do, 

as a dealer in securities. 

Respfctfully, 

HUGH S. JENKINS 

Attorney General 




