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tuting the prosecutions. Howe\·er, as above stated, there would seem to be no 
objection to the collection of the mileage in a proper case and applying it to the· 
expense of such employe. 

556. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attomey General. 

POLLING PLACES-FOR TOWNSHIPS SHOULD BE WITHIN SAID 
TOWNSHIP-SECTION 4844 G. C. CONSTRUED. 

SYLLABUS: 

Under section 4844 G. C., polling places for township precincts are to be at such 
places within the township as the trustees shall determine to be the most convenient 
of access for the voters of sJtch towns/zip precinct. 

Polling places for a municipal or ward prceinct of a village are to be located at 
such places as the C'Ouncil thereof shall.designate, whether within or without the 
precinct. 

In registration cities, polling places are to be designated at such places withi1~ 
the precinct as the deputy state supervisors shall designate. 

CoLUMBUS, OHio, July 5, 1923. 

RoN. THAD H. BROWN, Secretary of State, Columb11s, Ohio. 

DEAR SIR:-The receipt is acknowledged of your communication of recent date 
requesting the opinion of this department upon the following: 

"We are asked for a construction of section 4844 G. C. 
The q~estion asked of us comes from the City of Akron, where they desire 
to know whether the polling place for a city precinct may be located out­
side of that precinct, legally." 

Section 4844 G. C., about which you inquire, provides as follows: 

"Elections shall be held for each township precinct at such place within 
the township as the trustees thereof shall determine to be most convenient 
of access for the voters of the precinct. Elections shall be held for each 
municipal or ward precinct at such place as the council of the corporation 
shall designate. In registration cities,· the deputy state supervisors shall 
designate the places of holding elections iri each precinct." 

In 67 0. L., 47, enacted April 12, 1870, it was provided that elections were to 
be held 

"At such place within the township as the trustees thereof shall des­
ignate; and for each ward precinct, at such place therein as the council 
of the proper city or village shall designate." 
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By the use of the word "therein", it was clearly indicated that the intention of the 
legislature at that time was that the polling place for a ward precinct should be 
located within the precinct. 

In section 2923 R. S., 77 0. L., 40, enacted 11arch 8, 1880, the provision was 
as follows: 

"* * * At such place within the township as the trustees thereof 
shaH determine to be the most convenient of access for the voters of such · 
precinct, and for each ward precinct, at such place as the council of the 
corporation shall designate." 

In 97 0. L., 191, enactc;d April 23, 1904, section 2923 R. S. was amended in the 
same form as the present section 4844 G. C. Since that time, although this section 
has been amended or re-enacted, 98 0. L., 234, April 2, 1906, the part of the sec­
tion relating to the polling place for the precincts has remained the same. 

In section 4844 G. C. it will be observed that provision is made that the polling 
place for precincts in villages shali be at such place as the council shall designate. 
It need not be within the territorial limits of the ward in the village, if the council 
so decides. It may be, and frequently is, as a matter of fact in the city hall, the 
city building, where all the wards of the village vote. 

Then, as to "registration cities", the prov.ision is: "The deputy state supervisors 
shall designate the· places of holding elections i1~ each precillct." Thus, this section 
makes a distinction between villages and registration cities. The reason for such . 
distinction is readily apparent. 

I am therefore of the opinion that in registration cities, the voting places must 
be within the territorial limits of the precinct. 

557. 

Respectfully, 
C. C. CRABBE, 

Attorney Ge11eral. 

LEVY PROVIDED FOR BY SECTION 7643-3 G. C. IS WITHIN FIFTEEN 
MILL LIMITATION FIXED BY SECTION 5649-2 G. C. 

SYLLABUS: 
The levy Provided for by section 7643-3 of the Ge11eral Code is within the 

fifteen mill limitation as fixed by section 5649-2. 

CoLUMBUS, OH:w, July 6, 1923. 

HoN. HERBERT S. HIRSHBERG, State Librarian, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR :-I acknowledge receipt of your letter of recent date in which you 
submit in substance the question of whether the levy provided for· by section 7643-3 
·is removed from the fifteen mill limitation by the provisions of section 7643-6. 

The answer to your question depends upon the construction given to the words 
"which amount shall be allowed by the budget commission in addition to all other 
levies, provided such amount shall be within the limits as set forth in section 
three." 

Section 7643-6 G. C. was enacted by the 84th General Assembly as a part of a 
bill dealing exclusi,·ely with libraries. Section 5649-2 G. C. is a general section, 


