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3910. 

APPROVAL, BONDS OF CUYAHOGA COUNTY, OHI0-$30,000.00. 

CoLUMBUS, OHio, January 4, 1932. 

Industrial Commission of 0/zio, Columbus, Ohio. 

3911. 

APPROVAL, NOTES OF ALLIANCE CITY SCHOOL DISTRICT, STARK 
COUNTY, OHI0-$50,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, January 4, 1932. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

3912. 

APPROVAL, BONDS OF VILLAGE OF WESTERVILLE, FRANKLIN 
COUNTY, OHI0-$22,000.00. 

CoLUMBUS, OH"IO, January 4, 1932. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

3913. 

APPROVAL, NOTES OF EDISON VILLAGE SCHOOL DISTRICT, :MOf<.­
ROW COUNTY, OHI0-$34,500.00. 

CoLUMBUS, OHio, January 4, 1932. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

3914. 

SCHOOLS-FREE TO ALL RESIDENT YOUTH OF DISTRICT BETWEEN 
AGES OF SIX AND TWENTY-ONE-NO DISTINCTION MADE AS 
TO GRADUATION. 

SYLLABUS: 
Section 7681, General Code, provides that the schools of each district shall he 

free to all resident youth of the district between the ages of six and twenty-one 
years, no distinction being made as to graduation or other couditious. 

CoLUMBUS, OHIO, January 5, 1932. 

HoN. B. 0. SKINNER, Director of Education, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads as follows: 

"A city school district graduates a large class from the high school 
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each year; a hundred of these students return for further study. If the 
facilities are inadequate, can the Board of Education bar these students, 
even though they are not over twenty-one years of age? 

Can the Board of Education charge these students tuition?" 

Section 7681, General Code, reads in part, as follows: 

"The schools of each district shall be free to all youth between six 
and twenty-one years of age, who are children, wards or apprentices of 
actual residents of the district, * * But all youth of school age living 
apart from their parents or guardians and who work to support them­
selves by their own labor, shall be entitled to attend school free in the 
district in which they arc employed." 

Although boards of education arc empowered by statute to make rules and 
regulations for the government and conduct of schools under their jurisdiction, 
they clearly are not empowered to make a rule which conflicts with a regulation 
made by statute. The language of Section 7681, supra, quoted above, is clear and 
unambiguous, and makes. no distinction among pupils within the prescribed ages. 

A somewhat similar question was presented to a former Attorney General, 
in response to which he rendered his opinion, which may be found in Opinions 
of the Attorney General for 1921, at page 951. In the course of this opinion, 
after quoting the portion of Section 7681, quoted above, he stated: 

"This section removes any doubt as to the intent and purpose of the 
law as to all youth between the ages of six and twenty-one years. To 
them the schools of each district are free and open, and they are privi­
leged to avail themselves of any advantages such schools afford during 
that period. So long as a resident of a district is under the age of twenty­
one years he may attend the schools of the district free. No distinction 
is made as to sex, nor as to graduation or other conditions." 

A board of education is not required to provide post-graduate courses :>r 
special courses not listed as regular high school subjects, for the benefit of high 
school graduates who wish to return to school, but may do so if desired. 

I am of the opinion that a board of education is without authority to exclude 
children, wards or apprentices of actual residents of the district from the schools 
of the district, providing they are between six and twenty-one years of age, re­
gardless of the fact that they have already completed the regularly prescribed 
high school course. 

I am also of the opinion that resident pupils between six and twenty-one 
years of age may not be charged tuition for attendance at school in the said dis­
trict, regardless of whether or not they have previously graduated from high 
school. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 

A 1/orney General. 


