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The transcript fails to show that council has made provision for the levy of a 
tax upon all the taxable property of the village to provide for any deficiency result­
ing from the failure to levy or collect special assessments. Such action on the part of 
council is by the terms of section 3914-1 G. C. mandatory and is an essential step in 
the proceedings to authorize the issuance of valid bonds. 

I therefore advise the Industrial Commission that the bonds are not valid ob­
ligations of the village and that they should not purchase the same. 

3045. 

Very respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

GRISWOLD ACT-INTERPRETATION OF SECTION 5649-1b G. C. OF SAID 
ACT-CERTIFICATE OF FISCAL OFFICER OF SUBDIVISION 
SHOULD INCLUDE STATEMENT THAT BONDS AUTHORIZED 
HAVE BEEN SOLD AND IN PROCESS OF DELIVERY-ORDINANCE 
AUTHORIZING BOND ISSUE SHOULD SPECIFY MATURITIES, 
RATE OF INTEREST AND TIME OF PAYMENT OF INTEREST OF 
BONDS. 

1. The certificate of the fiscal officer of the subdivision required to be made by 
section 5649-1b of the General Code (the Griswold act) should include a stateme11t 
that the bonds authori::ed by the resolution, ordilzance or other measure and certified 
to the auditor, have been sold and are in process of delivery. ' 

2. The ordinance, resolution or other measure authorizing the issuance of bonds 
should specify the maturities, rate of interest and time of paymmt of interest of the 
bonds so authori::ed and the fiscal officer is required merely to certify the measure 
as passed without any separate schedule of amounts required to be levied in each 
year. 

CoLUMBUS, OHio, May 1, 192~. 

Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-The Commission request the opinion of this department as to the 

interpretation of certain provisions of section 15 of the so-called Griswold Law, 109 
0. L. 336-344 therein designated as section 5649-1b of the General Code. 

The Commission's letter is as follows: 

"Section 15 of the Griswold law provides that 'every such resolution, or­
dinance and measure shall be certified by the fiscal officer of political sub­
division to the county auditor in which the subdivision is located. There­
after, the county auditor without further action by the tax levying authority 
of the subdivision shall include said annual levies in the appropriate an­
nual budgets. * * * 

Question: ·what constitutes a sufficient certification to the county 
auditor to warrant him in submitting said levies to the budget c?mmis­
sioners? 

First: Should there not be a certificate of the fiscal officer accompany­
ing the certification of the bond resolution declaring that the bonds had 
actually been sold and delivered? 

Second: Should there not be a schedule with the above certification 



352 OPINIONS 

showing the specific amount required each year for the payment of bonds 
and interest as they become due?" 

A more complete quotation of the section which requires interpretation may be 
made: 

"Section 15. The resolution, ordinance or other measure under which 
bonds are issued or authorized shaiJ contain a levy of taxes sufficient to pay 
the interest and principal of the bonds as they mature and every such reso­
lution, ordinance or measure shall be certified by the fiscal officer of the 
political subdivision to the county auditor of the county in which the sub­
division is located. Thereafter, the county auditor, without further action 
by the tax-levying authority of the subdivision, shall include said annual 
levies in the appropriate annual budgets submitted by him to the budget 
commissioners as provided in section 5649-3c of the General Code, including 
the county budgets. * * *" 

Let it be observed that the first sentence of this section provides that "every 
such resolution, ordinance or measure shall be certified" without stating when the 
certification shall take place. In the absence of a time provision, the ordinary rule 
of construction would be that certification should be made within a reasonable 
time after the occurrence of the fact to be certified to, having regard to the purpose 
of the certification. The purpose of the certification in this instance is the levy of 
taxes. -By section 14 it is provided that the first maturity of any issue of bOtlds 
shall be fixed not earlier than the date fixed by law for the final settlement between 
the county treasurer and the political subdivision of the taxing district next fol­
lowing the inclusion of a tax for the issue in the annual budget by the county 
auditor. It is obvious, therefore, that the certification would be ineffective unless 
made in time for the inclusion of the tax to meet the first maturity and the first 
installment of interest; and inasmuch as the maturities must be "in substantially 
equal annual instaJJments," it foiJows that the first tax levying period following the 
issuance of the bonds is the last date at which the certification can be made with 
effect. 

On the other hand, however, bonds are frequently authorized and are not issued 
or sold for some time, due to conditions in the market or to defects in the pro­
cedure which have to be remedied. Therefore, to hold that the certification shoulrl 
immediately follow the passage of the ordinance would produce an absurd result if 
the bonds were not issued prior to the tax levying period in question; for the tax 
would be levied without any bonds to be paid as yet; in fact, such a tax levy might 
be said to be iiJcgal, as there would be no purpose in existence for which the levy 
might be made. 

It foiJows from these observations that the certification ought not to be made 
until the bonds are sold, in order to avoid the absurdity of levying a tax for no pur­
pose whatever. 

But in connection with this statement it should be observed that if bonds arc 
authorized, and are not sold prior to the next ensuing tax levying period, the 
authority to issue them under that ordinance or resolution, expires. The measure 
will then have to be amended so as to readjust the maturities to a new initial tax 
levying period. In other words, if bonds that arc authorized by a measure be­
coming effective, say in l\Iay, be offered for sale and not disposed of and issued 
prior to the first l\Ionday in August (see sections 5649-3b and 5649-3c of the Gen­
eral Code), then the subsequent issuance of them under the original resolution or 
ordinance would be unauthorized and the proceedings would have to be amended 
so as to postpone the date of the first maturity (which may be assumed to have 



.ATTORNEY -GENERAL. 353 

been fixed with reference to the inclusion of the levy and the date mentioned) for 
at least another year. 

Coming back to the main question, it is observed that section 5649-1b refers to 
"the resolution, ordinance or other measure under which bonds are issued or author­
ized.:' It may be fairly inferred from this language that the bonds must be issued­
i. e. sold-before the section applies. In other words, nothing is required to be 
certified until the bonds are issued. This interpretation is consistent with the prac­
tical necessities of the case as above outlined. 

It is accordingly the opinion of this department on the first question submitted 
by the Commission that the certificate required by section 5649-1b should include a 
statement to the effect that the bonds authorized by the resolution, ordinance or 
other measure have been issued-that is, that they have been sold and are in process 
of delivery. -

The second question is answered, it is believed, in the language of the section 
itself, which requires merely that the resolution, ordinance or measure shall be cer­
tified. This measure will of necessity fix the amount of the entire issue maturing 
in each year, and the rate of interest and date of payment of interest. From these 
facts apparent on the face of any ordinance that is properly drawn, the county 
auditor can for himself ascertain the exact amount required each year for the pay­
ment of bonds and interest. ] f the ordinance does not disclose these facts it is not 
a valid ordinance under section 14 of the Griswold act (section 2295-12 G. C.). 
That section which has been referred to in this opinion provides as follows: 

"Section 14. All bonds hereafter issued by any county, municipality, in­
cluding charter municipalities, school district, township or other political 
subdivision, shall be serial bonds maturing in substantially equal annual in­
stallments beginning not earlier than the date fixed by law for the fiscal tax 
settlement between the county treasurer and the political subdivision of tax­
ing district next following the inclusion of a tax for such issue in the an­
nual budget by the county auditor as provided by law and not later than 
eleven months thereafter." 

It is true that this section does not expressly say that the maturities of the 
bonds and the rate and payment periods of the interest shall be fixed in the reso­
lution or ordinance itself, but that is a fair inference from its provisions. In many, 
if not all, instances of statutes authorizing the issuance of bonds for specific pur­
poses, it is expressly provided that the resolution or ordinance authorizing such issu­
ance shall contain these particulars. See section 3917 G. C. which provides that: 

"Such resolution shall * * * state * * * the aggregate amount 
of bonds to be issued * * * their number and denomination, the date 
of maturity, the rate of interest they shall bear, and the place of payment 
of principal and interest." 

See also section 3939, the initial section of the so-called Longworth act con­
taining the following language: 

"In such amount and denominations, for such period of time, and at 
such rate of interest, not exceeding six per _cent, per annum, as said council 
may determine." 

See also section 2435 dealing with certain county bonds. In short, it is be­
lieved that regardless of the specific statutory provisions which may or may not be 
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found in all cases, the determination of maturities, rate of interest, etc., is an essen­
tial part of the function of borrowing money and cannot be separated from it, so 
that the borrowing authority must determine this matter, and cannot delegate it 
to the purely executive officers who may be called upon to sign and deliver the bonds. 

The second question submitted by the Commission is therefore answered in the 
negative, for the reason that the ordinance if properly drawn and legal, will show 
on its face the facts needed by the auditor in order to enable him to discharge his 
duty under section 5649-lb of the General Code. 

3046. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

TAXES AND TAXATION-DELINQUENT PERSONAL TAXES-AUTHOR­
ITY OF COUNTY TREASURER WITH RESPECT TO LEVYING UPON 
PERSONAL PROPERTY FOR PAYMENT OF SAID TAXES-PRO­
CEDURE-WHEN PROSECUTING ATTORNEY MUST REPRESENT 
COUNTY TREASURER. 

The county treasurer is without authority to require or direct the sheriff to levy 
upon goods for the payment of delinquent persollal taxes. 

The county treasurer by himself or deputy is authorized by section 2658 to seize 
personal property for the satisfaction of delinquent taxes charged on his duplicate, 
but may not delegate this power or impose this duty upon any other county officer. 

In case he is unable to collect such taxes by distress, the county treasurer is 
authorized by section 2660 to obtain a rule to show cause, which upon becoming ab­
solute, has the force and effect of a judgment upon which execution may ~e issued 
to the sheriff and· levied as in other cases of judgments. 

Or, the treasurer, without showing that he is unable to collect by distress, may 
bring a civil action in his own name wtder section 5697 G. C., and obtain a judgment 
upon which execution may be issued to ihe sheriff. In such event no exemptions are 
available to the judgment debtor. 

CoLUMBUS, OHio, May 1; 1922. 

RoN. ]. KENNETH WILLIAMSON, Prosecuting Attorney, Xenia, Ohio. 
DEAR Sm :-Receipt is acknowledged of your recent letter requesting advice of 

this department as follows: 

"The treasurer of this county has turned over certain delinquent tax 
statements to the sheriff of the county requesting that he levy upon goods 
for the payment of delinquent personal tax. 

I know of no authority whereby the treasurer can do this. The only 
way I know that the treasurer can collect delinquent tax is in accordance 
with General Code, Section 2658, by distress, and in accordance with Sec­
tion 5697, by civil action. Is there any authority whatsoever whereby the 
treasurer can delegate this to the sheriff of the county and is the prosecut­
ing attorney required to bring this civil action for the treasurer in case the 
treasurer decides to proceed in accordance with G. C. 5697? If the treasurer 
decides to proceed according to G. C. 2658, who actually distrains the goods 
and chattels charged with such taxes? In other words, can the treasurer 
delegate this to any other officer?" 


