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MIOTOR VEHICLES-PENCE HEADLIGHT LAW (109 0. L. 219)-SECTION 
6310-1 G. C. l\fAKES XO EXDIPTIO): IN FAVOR OF CO::\iMERCIAL 
MOTOR VEHICLES-SPECIAL PROVISION FOR TWO TON COM­
MERCIAL MOTOR VEHICLES -l\EED BE EQUIPPED WITH AP­
PROVED HEADLIGHT DEVICES HAVING REVEALING POWER OF 
BUT ONE HUNDRED FEET AS COl\f:P ARED WITH GENERAL 
STANDARD OF TWO HUNDRED FEET. 

Section 6310-1 G. C. (109 0. I.. 219) makes no exemption in favor of commer­
cial motor vehicles from compliance with any of the terms of said section. How­
ever, special provision is made for commercial motor vehicles of two tons carrying 
capacity or over, having a speed of not in e-t:cess of fifteen miles per hour, in that 
they need be equipped with certified and approved headlight devices having a reveal­
ing power of but one hundred feet as compared with the general standard of two 
hundred feet. 

CoLUMBUS, OHIO, January 9, 1922. 

HaN. JoHN R. KING, Prosecuting Attorney, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm :..:._The receipt is acknowledged of your letter of recent date reading 

as follows: 

"Will you kindly render us an opm10n as to the extent to which the 
Pence headlight law (109 0. L. 219) has application to trucks? 

You will note the exception of commercial vehicles under Section 
6310-1; also the special requirements of headlights on commercial vehicles 
in paragraph 2 and further the general provision in paragraph 3 that 'no 
headlights shall be used on any motor vehicles upon the highways except 
after the installation of the device to prevent glare, etc.' 

Does the latter paragraph require trucks to use such lenses as have been 
approved by the Highway Commissioner or may a truck lawfully operate 
without the installation of such a device to prevent glare as defined in the 
third paragraph of said Section 6310-1 ?" 

The first four paragraphs of section 6310-1 read as follows: 

"Every motor vehicle, except a commercial vehicle as hereinafter pro­
vided, or a motor cycle, driven upon the public highways of the state, dur­
ing the period from one-half hour after sunset to one-half hour before 
sunrise, and whenever fog renders it impossible to see at least two hun­
dred feet ahead of such motor vehicle, shall display when running, at least 
two lighted lamps on the forward part of such vehicle, one on each side 
and approximately of equal candle power; and every motor cycle so operated 
shall display at least one light on the forward part thereof, which light or 
lights shall in clear weather be visible at least two hundred feet in the di­
rection which such motor vehicle is proceeding. Every motor vehicle so 
operated shall display a red light from behind, and a white light shall be 
so arranged as to illuminate each and every part of the distinctive number 
borne upon a rear number plate. 

The headlights required on any commercial vehicle of two tons carry­
ing capacity or over, which is so governed, mechanically constructed or 
controlled that it cannot exceed a speed of fifteen miles per hour, shall be 
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visible at least two hundred feet in the direction in which said vehicle is 
proceeding; such light shall be sufficient to reveal any person, vehicle or 
substantial object on the road straight ahead for a distance of not less than 
one hundred feet, and shall comply in ali other respects with the require­
ments of this section. 

No headlights shall be used on any motor vehicle upon the highways 
except after the installation of a device to prevent glare, which device has 
been certified and approved by the State Highway Commissioner, in ac­
cordance with the provisions of Section 6310-2 of the General Code, which 
device shall be applied and adjusted in accordance with the requirements of 
a certificate of approval to be issued by said State Highway Commissioner. 
No such certificate of approval of any device shall be issued by said State 
Highway Commissioner unless such device, by actual test, conducted under 
his direction, complies with the following requirements for lights: 

Whenever there is not sufficient light within the limits of the traveled 
portion of the highway to make all vehicles, persons, or substantial objects 
clearly visible within a distance of at least two hundred feet, the forward 
lights which a motor vehicle, except commercial vehicles, as hereinafter pro­
vided, is required to display, shall, when the motor vehicle is in motion, 
throw sufficient light ahead to show any person, vehicle, or substantial 
object upon the roadway straight ahead of the motor vehicle for a distance 
of at least two hundred feet." 

* * * * * * * * * 
The remainder of the section is not pertinent to your inquiry. 
The terms of the act to be noted in arriving at an answer to your inquiry are 

these: ( 1) The clause in the first paragraph "except a commercial vehicle as here­
inafter provided;" (2) the concluding clause of the second paragraph "and shall 
comply in all other respects with the requirements of this section," which clause 
immediately follows the language specifically describing certain commercial motor 
vehicles; (3) the opening words of the third paragraph "No headlights shall be 
used on any motor vehicle upon the highways except after the installation of a de­
vice to prevent glare," which device, according to the further provisions of the par­
agraph is to be certified and approved by the State Highway Commissioner; and ( 4) 
the clause in the fourth paragraph "except commercial vehicles, as hereinafter pro­
vided,"-it being noted that the word "hereinafter" as appearing in the clause last 
quoted, was evidently intended for "herein" or "hereinbefore," since no reference 
to commercial vehicles appears in the act below the word hereinafter as used in 
said fourth paragraph. 

vVhen the purpose of the act is taken into account in connection with the points 
above noted, the conclusion results that commercial motor vehicles are not in any 
wise exempted from compliance with any of the provisions of the act, but that 
special provision is made for the type of commercial motor vehicles described in 
paragraph two (i. e., of two tons carrying capacity or over, having a speed of not 
in excess of fifteen miles per hour), in this, that the certified and approved head­
light device to be used on such type of vehicles need have a revealing power as to 
persons, etc., ahead of the vehicle, of only one hundred feet as compared with 
the general standard of two hundred feet revealing power. 

Respectfully, 
}OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 


