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inconsistent with the constitution and laws of the State of Ohio and of the 
United States, and I am therefore returning said Certificate to you with my ap­
proval endorsed thereon. 

I notice that the name o£ H. T. ~farshall, Notary Public, is not printed and 
his seal is not affixed to the certificate. However. I think this is immaterial since 
section 9594, General Code, does not require the certificate to be acknowledged. 

91. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

REVENUE STAMPS-COUNTY COMMISSIONERS UNAUTHORIZED 
TO LOAN MONEY TO COUNTY RECORDER TO PURCHASE 
STAMPS FOR DEEDS. 

SYLLABUS: 
1. The authority of a county commissioner or a board of county COIItiiHsswn­

ens to act in financial transactions must be clear and distinctly granted by statute. 
2. Where such authority is doubtful, the doubt is resolved against its exercise 

in all cases where a financial obligation is sought to be imposed upon the county. 
· 3. There is no legal authority for the county commissioners of a county to, 

make a loan or a deposit of a sum of money with the county recorder where s11ch 
,rum of money is to be used to pnrchase revenue stamps for deeds or other instru­
ments of transfer of real estate. 

CoLUMBUS, OHIO, January 31, 1933. 

RoN. LESTER. S. H.Elll, Prosecuting Attorney, Chillicothe, Ohio. 
DEAR SrR :-Your request for an opinion of recent date reads as follows: 

"Kindly render me an opinion as to whether it is within the law 
for the county commissioners of this court to make a loan or a deposit 
of one hundred dollars with the county recorder of this county for the 
purpose of said recorder to purchase revenue stamps for deeds which 
arc to be sold to persons making transfers of real estate. If this is 
proper, kindly advise how such money may be advanced to him. The 
situation will be that he will always have one hundred dollars in money 
or starnps in his office and that as stamps are used his intentions are 
to replace stamps at various intervals and thus have a continual sup­
ply on hand." 

The solution of the question submitted, with respect to the power and 
authority of a board of county commissioners to make a loan or a deposit 
of a sum of money with the county recorder o! a county, the same to be used 
to purchase revenue stamps for deeds or instruments of transfer of real 
estate, depends upon the construction to be placed upon the statutes granting 
administrative authority to such county commissioners. 
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It has been held in substance by the Supreme Court of Ohio in the case 
of Board of County Commissioners of Portage County vs. Gates, 83 0. S. 19, 
30, that the function of the county is to serve as an agency or instrumentality 
of the state for purposes of political organization and local administration and 
such subdivision has only such powers and authority as may be conferred by 
the legislature. The legislature having power to create, likewise has power to 
dissolve, and officers of the county in the administration of their political 
duties are guided only by legislative provision. This is particularly true as to· 
the collection, custody and disbursement of public funds, as has been held in 
the case of State of Ohio, ex rei. Alvin D. Alexander vs. L. H. Oviatt, et a/., 
4 0. N. P. (N. S.) 481, 488, and affirmed in 8 0. C. C. (N. S.) 567. 

In the case of Jones vs. Lucas County, 57 0. S. 189, 213, it is further 
borne out that their authority in this respect extends only so far as is given 
by statute, and it is established in State, e:r rei. vs . . M e11ning, 95 0. S. 97, 99, 
that the authority of county officers to act in financial transactions must be 
clear and distinctly granted and, if such authority is of doubtful import, the 
doubt is resolved against its exercise in all cases where a financial obligation 
is sovght to be imposed against the county. 

Coming to that portion of your letter asking whether it is within the 
law for the county commissioners of a county to make a loan or a deposit of one 
hundred dollars with the county recorder for the purpose of purchasing rev­
enue stamps, I am led to the impression that, unless statutory authority to 
make such loan or deposit is clear and distinctly granted, the commissioners 
have no such authority, and it is not within the law to make such loan or 
deposit. 

Section 2419, General Code, provides that the county commissioners shall 
furnish such facilities as will result in the expeditious and economical admin­
istration of county offices, but Section 2419 does not in my opinion imply that 
a board of county commissioners may deposit or loan a sum of money to a 
county officer for the purposes stated therein. I find no other statute clearly 
or impliedly authorizing such deposit or loan. 

It is to be noted that the provisions of the federal revenue act impose 
no obligation upon the recorder with respect to the affixing of revenue stamps. 
This is the duty of those filing the instrument for record and whatever fa­
cilities would be furnished by the recorder in this respect would be entirely 
gratuitous. As a convenience to the public, he doubtless could keep on hand 
at his office revenue stamps, pro\'ided their purchase was not made from pub­
lic funds, but I know of no authority to expend county money for a purpose 
of this kind. 

It is therefore my opinion that: 

1. The authority of a county commissioner or a board of county com­
missioners to act in financial transactions must be clear and distinctly granted 
by statute. 

2. Where such authority is doubtful, the doubt is resolved against its 
exercise in all cases where a financial obligation is sought to be imposed upon 
the county. 

3. There is no legal authority for the county commissioners of a county 
to ma~e a loan or a deposit of a sum of money with the county recorder where 
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sucll sum of money is to be used to purchase revenue stamps for deeds or 
other instruments of transfer of real estate. 

92. 

Respectfully, 
]OHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

PROSECUTING ATTORNEY-ENTITLED TO AN ADVANCE OF ONE­
HALF REDUCED. SALARY UNDER SECTION 3004, GENERAL 
CODE-TELEPHONE BILLS PAID FROM GENERAL FUND. 

SYLLABUS: 
1. During each of the years 1933 and 1934, prosecuting attorneys may only be 

allowed, under the terms of section 3004, General Code, the sum of one-half the 
amount computed by applying the reduction schedule set forth in section 3 of 
.Amended Substitute House Bill No. 1 of the 89th General Assembly, third speciai 
session, to the sum total determined under the pro·visio1us of section 3003, General 
Code. 

2. Telephone toll bills of the office of the prosewting attomey are payable 
from the appropriMion "supplies and facilities" appropriated from the general fund 
of the county. 

CoLUMBUS, OHIO, January 31, 1933. 

HoN. EDWIN S. DIEHL, Prosecuting Attorney, Defiance, Ohio. 
DEAR SIR:-Your recent communication reads as follows: 

"Kindly give me your opinion on the following question: 
The salary of the Prosecuting Attorney of Defiance County 

based upon the 1930 census is $1250, which entitled the Prosecuting 
Attorney to an allowance of $625 annually to be drawn immediately 
when he takes office under the provisions of Section 3004, which of 
course must be accounted for under the provision of said section. 

In view of the recent action of the legislature tl1e Prosecuting 
Attorney's salary of Defiance County has been reduced to $1175. Kind­
ly advise whether the Prosecuting Attorney under the provisions of 
Section 3004 shall demand the sum of $625 or the sum of $587. 

Also advise whether in your opinion telephone toll bills of the 
office of the Prosecuting Attorney shall be paid out of the fund cre­
ated under 3004 or from the General Fund of the County. It is neces­
sary that this opinion be forthcoming as soon as possible in order that 
the County Commissioners may properly determine .the budget for 
the ensuing year." 

Sections 1, 3 and 6 of Amended Substitute House Bill No. 1 of the 89th 
General Assembly, third special session, read as follows: 


