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~IU~ICIPALITY-COXSTRUCTIN"G SEWER AXD WATER COX.\'ECTIONS 
-XOTE ISSUE FOR THEIR COST-PENALTIES AGAINST PROP­
ERTY OWXERS XOT IXCLUDED IN SUCH XOTES-WHERE COL­
LECTED PEXALTIES PLACED. 

SYLLABUS: 
1. J,~ the eve11t a mwricipa[ity co11structs se·wer and water co11nectio11s u11der the 

provisiolls of Section 3812-1, Ge11eral Code, a11d issues notes in a11ticipation of the ll!"vy 
of assessmc11ts to pay the cost of such C01111ectio11s, the pe11alty autlrori:::cd by this sec­
tion may not be ilrcluded in the all.IOIIIlt of 11otes so issued. 

2. Such pe11a/ty, wlze11 collected, should be paid i11to the ge11eral fund. 

CoLUMBUS, OHIO, November 13, 1929. 

Bureau of Iuspection aud Supervision of Pnblic Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN:-Your letter of recent date is as follows: 

''Section 3812-1 G. C. reads: 
'The director of public service in cities and council in villages shall have 

authority to compel the making of sewer and water connections as hereinafter 
provided. \V'henever said director in cities or council in villages deems it 
necessary in view of con~emplated street paving or as a sanitary regulation 
that sewer or water connections or both be constructed, said director in cities 
or council in villages shal! cause written notice thereof to be given to the 
owner of each lot or parcel of land to which such connections are to be made, 
which notice shall state the number and character of connections required. 

The director of public service in cities and council in villages shall ap­
point some competent person to serve said notice in the manner provided for 
the service of summons in civil actions and the report of the person serving 
said notice or a certified copy thereof shall be prima facie evidence of the 
service of the notice as therein stated; provided that if any of said owners be 
non-residents of the corporation or cannot be found, such notice may be given 
publication twice in one or more newspapers of general circulation in the 
municipality. 

If said connections are n.ot constructed within twenty days of such service 
of notice or day of first publication thereof, as the case may be, the same· 
may be done by the city and the cost thereof, together with a penalty of five 
per cent (So/a), assessed against the lots and lands for which such connec­
tions are made and said assessments shall be certified and collected as other 
assessments for street improvements. No property owner shall be required 
to construct such connections further from the street main or sewer than 
the inner line of the curb. Assessments for such connections, whether levied 
under authority of this act or section thirty-eight hundred and twelve of the 
General Code shall not be subject to the limitations prescribed in Sections 
thirty-eight hundred and nineteen, thirty-eight hundred and twenty, thirty­
eight hundred and twenty-one and thirty-eight hundred and twenty-two.' 

In Opinion Xo. 592, p. 1805, year 1912, at page 1806. it was decided that 
a municipality could legally borrow money and issue notes in anticipation 
of the collec~ion of charges for sewer and water connections authorized by 
Sec. 3812-1, G. C., for the reason that such charges are special assessments. 

The city of ---------- finances the cost of installing water connections 
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which are not installed by property owners, as authorized by Sec. 3812-1 G. C., 
by issuing and selling notes in anticipation of the collection of such charges 
by the county. treasurer. A special water connection fund has been estab­
lished, and the proceeds of the sale of such notes, together with accrued in­
terest received, is paid into such fund, and the cost of installing connections is 
paid from such fund. A five per cent penalty is added to the cost together 
with interest payable on the notes. Such five per cent penalty is included in 
the principal of the notes and the amount of such penalty is transferred to 
the municipality's general fund immediately following the receirt of the 
proceeds of the sale of such notes. Items collected by the county treasurer 
are paid over to the municipality, deposited in the wa:er connection fund and 
used to pay the notes and interest. 

House Bill No. 80, 112 0. L., 391, and House Bill Xo. 426, 113 0. L., 
govern the disposal of moneys collected by taxing districts, the funds to be 
established, transfers, etc. 

Question 1. May the five per cent penalty referred to be included in the 
principal of the notes issued? 

Question 2. May the amount of such five per cent penalty be transferred 
to the general fund when collected?" 

Opinion No. 592, rendered in the year 1912, holds, as you state, that a municipality 
may issue notes for the payment of the cost of work done by the city in making sewer 
and water connections upon failure of the property owners to make such connections 
after having been notified pursuant to the rrovisions of Section 3812-1, supra. I concur 
in the conclusions of the then Attorney General as set forth in this opinion. There is 
no reference made therein to the matter of including the five per cent penalty as a 
portion of the cost of the work done by the city for which notes may be issued. 

Section 2293-24, General Code, being part of the Uniform Bond Act, as amended 
by the 88th General Assembly, is the section authorizing the issuance of notes in 
anticipation of the levy of special assessments. It is therein provided that notes issued 
in anticipation of the levy of special assessments "shall not exceed in amount that 
portion of the estimated cost of the improvement or service for which the assessment 
is levied." This limitation, confining the amount of notes that may be issued to 
the estimated cost of an improvement or the portion thereof for which the assessment 
is levied, is pertinent to a determination of your first question. In order that the five 
per cent penalty authorized by Section 3812-1, supra,. may be included in the principal 
of notes issued in anticipation of the levy of assessments for sewer and water con­
nections, it becomes necessary to say that this penalty is a part of the estimated cost 
of the improvement. Such a contention is, in my opinion, clearly untenable. 

Section 3812-1, supra, provides that the city may assess the cost of such connec­
tions, together with a penalty of five per cent and further that "said assessments shall 
be certified and collec:ed as other assessments for street improvements." The mere 
fact that this five per cent penalty shall be assessed, certified and collected as assess­
ments fcir street improvements is not sufficient to constitute this penalty an assess­
ment for a street improvement. It is clearly not such an assessment, but is solely a 
penalty notwithstanding the manner in which it may be collected. It is well es­

. tablished that the basic right to levy a special assessment against property must rest 
upon the fact that such property has derived a special benefit from the improvement 
dierent from the general benefit accruing to all other citizens. It must be further borne 
in mind that Section 3812, General Code, specifically limits the right to assess benefited 
prop·erty to the cost and expense connected with the improvement. A penalty is not 
a part of the cost of the improvement nor is it an expense connec:ed with it. It fol­
lows that, although Section 3812-1 provides that this penalty, together with the cost 
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of the connections, shall be assessed, the penalty itself is not a part M the assessment 
levied to pay the cost of the connections, and although collected as the assessment 
is collected, it is not an assessment as the term is used in Sections 3812, et seq., General 
Code. This penalty may not, therefore, be included in the principal of notes so 
issued. 

Coming now to your second qi1estion, Section 5625-10, General Code, provides in 
part as follows : 

"All revenue derived from the general levy for current expense within 
the fifteen mill limitation; from any general levy for current expense author­
ized by vote outside of the fifteen mill limitation; and from sources other 
than the general property tax, unless the law prescribes its use for a particular 
purpose, shall be paid into the general fund. 

* * * 
This penalty, being revenue derived from a source other than the general property 

tax, should, under this section, be paid into the general fund unless the law pre­
scribes its use for a particular purpose. Section 3812-1, supra, contains no provision 
as to the purpose for which this penalty should be used. Section 5625-10 provides 
that proceeds from the sale of a note issue shall be paid into a special fund for the 
purpose of such issue. The penalty under consideration not being included in the 
amount of notes issued to pay the cost of sewer and water connections, should not, of 
course, be paid into the note fund. Section 5625-11, General Code, as amended by the 
88th General Assembly, 113 0. L., 673, provides as follows: 

"In addition to the funds provided for by Sections 5625-9 and 5625-12 of 
the General Code, the taxing authority of a subdivision may establish, with the 
approval of the bureau, such other funds as may be necessary and desirable, 
and may provide by ordinance or resolution that moneys derived from speci­
fied sources other than the general property tax shall be paid directly into 
such funds." 

In the event a municipality should find it necessary and desirable to establish a 
special fund into which shall be paid these penalties, under this section, this could 
probably be done with your approval. You do not, however, make any reference to 
this having been done, so I assume that this section has no bearing upon the facts sub­
mitted. It follows, therefore, that this money should be paid into the general fund, 
the law not having prescribed its use for a particular purpose. 

Specifically answering your questions, I am of the opinion that: 
1. In the event a municipality constructs sewer and water connections under the 

provisions of Section 3812-1, General Code, and issues notes in anticipation of the 
levy of assessments to pay the cost of such connections, the penalty authorized 
by this section may not be included in the amount of notes so issued. 

2. Such penalty, when collected, should be paid into the general fund. 
Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


