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for the conduct of registration; and the cost of printing and posting precinct 
registration lists; shall be charged to the subdivision in which such registration 
is held." 

51 

You inquire as to whether or not three specific expenses of the board of elections 
of a county may be charged in whole or in part to a registration city within such county, 
viz., storage, repair and maintenance of voting houses. 

Considering first the matter of rent of the storage lot and repair, paragraph "a" 
of Section 4785-20, supra, expressly provides that "the expenditures for the* * * 
repair, care and custody of polling places (and) booths * * * shall be paid in 
the same manner as other county expenses are paid." The term "polling place" is 
defined in Section 4785-3, paragraph "m" as follows: 

"The term 'polling place' shall mean the booth or place provided in each 
precinct for casting ballots at an election." 

Obviously the voting houses to which you refer are the places provided for the casting 
of election ballots. They are, thei:efore, "polling places" within the meaning of the 
term as used in Section 4785-20, supra. Rent for a lot upon which to store these voting 
houses is an expenditure for the custody of polling places and this item as well as that 
of repair must, under the express provisions of the foregoing section, be paid by the 
county. 

There remains to be considered the question of where lies the responsibility of 
paying the cost of maintaining these voting houses. There are some items which may 
probably be considered as maintenance which, under paragraphs "b2," "c" and "d" 

· of Section 4785-20, supra, would be chargeable to the municipality. I refer to certain 
costs of heating, lighting and perhaps moving. Even if these costs may be said to be 
maintenance costs, they are apparently exclusive, since it is provided that "all other 
expenses of the board which are not chargeable to a political subdivision in accordance 
with this section, shall be paid in the same manner as other county expenses are paid." 
Therefore, it must follow that general maintenance costs, such as painting for instance, 
must be paid by the county. 

Specifically answering your questions, it is my opinion that the rent of a lot for 
the storage of voting houses and the cost of repair and general maintenance of such 
houses must, under the provisions of Section 4785-20, General Code, be paid by the 
county. 
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Respectfully, 

GiLBERT BETTMAN, 

Attorney General. 
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