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428 OPINIONS 

SYLLABUS: 

1. Requirements for public hearings under Sections 711.10 and 711.101, 
Revised Code, imply that there must be notice prior to the hearing. 

2. No particular form of notice, or manner of notification, is required so 
long as it is reasonably calculated to apprise all interested parties. 

3. A single publication of notice in a newspaper of general circulation 
thirty days before a hearing under Sections 711.10 and 711.101, Revised Code, 
constitutes reasonable notice. 

Columbus, Ohio, July 22, 1963 
Hon. George Cleveland Smythe 
Prosecuting Attorney 
Delaware County 
Delaware, Ohio 

Dear Sir: 

I have before me your request for my opinion reading as 
follows: 

"Under the provisions of Section 711.10 and Section 
711.101, Revised Code, wherein public hearings are to be 
held by planning commissions and by the county com­
missioners, what are the requirements for the holding 
of such public hearings? If a publication or publications 
are required, how many and for what length of time?" 

Even though Sections 711.10 and 711.101, Revised Code, say 
nothing in regard to the giving of public notice before the hearing, 
I think that a requirement of notice can resonably be assumed. The 
purposes of a public hearing under Sections 711.10 and 711.101, 
Revised Code, is to give those who are affected by the rules and 
regulations of the planning commission or county commissioners 
an opportunity to be heard. Under these circumstances, it is neces­
sary to give public notice in order to inform those affected of the 
date set for a public hearing. It is my opinion, therefore, that 
notice calculated to apprise all interested parties should be given 
of public hearings required under Sections 711.10 and 711.101, 
Revised Code. 

In order to determine what constitutes the particulars of a 
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reasonable notice, it is helpful to consult other statutes which make 
provisions for a public notice. The Ohio Administrative Procedure 
Act, Section 119.03, Revised Code, provides in part: 

"(A) Reasonable public notice shall be given at least 
thirty days prior to the date set for a hearing, in such 
manner and form and for such length of time as the 
agency determines and shall include:" 

(Emphasis added) 

Section 4563.06, Revised Code, provides that: 

"No airport zoning regulations shall be adopted, 
amended, or changed under Sections 4563.01 to 4563.21, 
inclusive, of the Revised Code, except by action of the 
legislative body of the political subdivision, after a public 
hearing in relation thereto, at which the parties in interest 
and citizens shall have an opportunity to be heard. At 
least thirty days notice of the hearing shall be published 
in a newspaper of general circulation in the political sub­
division in which the airport hazard area to be zoned is 
located." 

(Emphasis added) 

Section 519.06, Revised Code, provides that: 

"Before certifying its recommendations of a zoning 
plan to the board of township trustees, the township 
zoning commission shall hold at least one public hearing, 
notice of which shall be given by one publication in one 
or more newspapers of general circulation in the town­
ship at least thirty days before the date of such hearing. 
The notice shall state the place and time at which the text 
and maps of the proposed zoning resolution may be ex­
amined." 

(Emphasis added) 

Based upon these statutory expressions and upon analogy I 
conclude that publication of notice thirty days prior to a hearing 
would be adequate under Sections 711.10 and 711.101, supra. A 
greater or lesser period of time may also be reasonable under 
particular circumstances. 

In reference to your question, "if a publication or publications 
are required, how many and for what length of time", I suggest 
that only one publication is necessary. The Court in Craig v. Fox, 16 
Ohio, 563, held that a statute requiring notice at least thirty days 
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before the sale meant that there was to be one publication of notice 
at least thirty days before the sale. The Court states on page 476: 

"* * * I look then to the statute in order to gather 
the meaning and intention of the legislature. Its words 
will be answered by one publication, inserted in a news­
paper thirty days before the day of sale, and will not re­
quire an insertion in each paper that may be issued be­
tween the date of the first insertion and the sale. * * *" 
As a suggestion in regard to the process of publication, I 

refer you to Sections 7.11 and 7.12, Revised Code. 

In conclusion, it is my opinion and you are advised accordingly 
that: 

1. Requirements for public hearings under Sections 711.10 
and 711.101, Revised Code, imply that there must be notice prior 
to the hearing. 

2. No particular form of notice, or manner of notification, 
is required so long as it is reasonably calculated to apprise all in­
terested parties. 

3. A single publication of notice in a newspaper of general 
circulation thirty days before a hearing under Sections 711.10 and 
711.101, Revised Code, constitutes reasonable notice. 

Respectfully, 
WILLIAM B. SAXBE 

Attorney General 




