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exist; consequently it would follow that specific answer to your inquiry may only 
be made in the negative. 

It is true special provision is made by the General Code, in the event of the 
loss of a warrant issued by the auditor of state under section 246 G. C., which 
provides, that whenever it is made to appear to the satisfaction of the auditor of 
state, that any warrant by him issued upon the state treasury, has been lost or de­
stroyed prior to its presentation for payment, and there is no reasonable prob­
ability of its being found or presented, the auditor may issue to the proper person 
a duplicate of the lost or destroyed warrant provided that he shall require of the 
person making such application a bond in double the amount of such claim, payable 
to the state of Ohio, with surety to the approval of said auditor and the treasurer 
of state, conditioned to make good any loss or damage sustained by any person 
or persons on account of the issuance of said duplicate, and the subsequent pre­
sentation and payment of the original. It may be noted, howeYer, that section 
246 G. C. cited supra pertains only in the case of the auditor of state, and could 
not be extended to apply in the case of a county auditor. However, it is thought 
as a practical solution of your question, the general policy as expressed in section 
24<i G. C. might be followed by the county auditor in the instance cited, and a 
duplicate warrant issued by him upon receipt from the township treasurer, of 
bond in double the amount of the lost warrant, to secure himself against any loss 
resulting from the issuance of said duplicate warrant, and under the circumstances 
it would seem incumbent upon the auditor to require good and sufficient sureties 
upon such bond, since it is believed that a failure of the same would not relieve 
that official from personal liability, should such a contingency arise. 

3213. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

BOARD OF EDUCATION-MAY PURCHASE REAL EST ATE AND ERECT 
SCHOOL BUILDING OUTSIDE OF LIMITS OF DISTRICT-SEE 

. SECTION 7620 G. C. (108 0. L. 187). 

Since section 7620 G. C. has been amended as set forth in 108 0. L., Part I, 
page 187, a board of education may purchase property and erect a school building 
and control a school outside of the territorial limits of the district, under its control. 

CoLUMBUS, OHIO, June 12, 1922. 

HoN. }ESSE C. HANLEY, Proseculi11g Attorney, Lisbon, Ohi{J. 

DEAR SIR :-Acknowledgment is made of the receipt of your request for the 
opinion of this department on the following: 

"The city of Salem is located in the center of Perry township, this 
county. The balance of the township, which for school purposes is under 
the control of the Perry township school board, surrounds the city of Salem 
on all sides. The township school board desires to centralize their schools, 
acquire real estate and erect a building within the corporate limits of the 
city of Salem. 
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"QUESTION: Can this school board purchase property, and erect 
and control a school outside of the territorial limits of the district under 
its control?" 

This is a practical question, inasmuch as you indicate that Perry township 
surrounds the city of Salem on all sides and has its own school organization. 
Under the provisions appearing in the recently enacted compulsory attendance law 
(H. B. 111), each board of education in the state is required to furnish work in 
high school branches at some school within four miles of the residence of each 
child of compulsory school age. 

It has been held by this department that the board of education could transport 
its pupils to any recognized high school, if it desired to do so, rather than. furnish 
the high school work in its own district. This high school work is specifically 
mentioned in section 7764-1 and the language appearing therein is mandatory upon 
each board of education. In meeting this mandate, boards of education are at 
once confronted with the proposition of providing the work set forth in the 
compulsory education law from a practical standpoint. A township rural school 
district may not desire to furnish a limited amount of high school work in its 
district and it may find it more expensive to pay the tuition of eligible pupils attending 
outside the district, as well as transportation charges in certain cases, than to 
enlarge its own school system and retain control of the same. The question then 
is the location of centralized school activity of the township at some central point, 
available to all the pupils of the township, but this location desired to be selected 
lies within the confines of a municipality located and lying within the township 
school district. 

Your question has likely arisen because the holding in Opinion 298, issued 
in 1917, reads: 

"A board of education has no authority to erect a school building out­
side of its district." 

At that time section 7620 read in part as follows: 
"The board of education of a district may build, enlarge, repair and 

furnish the necessary school houses, purchase or lease sites therefor, or 
rights of way thereto, or purchase or lease real estate to be used for play­
grounds for children or rent suitable schoolrooms, provide the necessary 
apparatus and make all other necessary provisions for the schools under 
its control. It also shall * * * make all other provisions necessary 
for the convenience and prosperity of the schools within the subdistricts." 

Section 7620 was thereafter amended in 108 0. L., Part I, page 187, to read 
as follows: 

"The board of education of a district may build, enlarge, repair and 
furnish the necessary school houses, purchase or lease sites therefor, or 
rights of way thereto, or purchase or lease real estate to be used as play­
grounds for children or rent suitable schoolrooms, either within or with­
out the district, and provide the necessary apparatus and make all other 
necessary provisions for the schools under its control. It shall also pro­
vide fuel for schools, build and keep in good repair fences enclosing such 
school houses, when deemed desirable plant shade and ornamental trees 
on the school grounds, and make all other provisions necessary for the 
convenience and prosperity of the schools within the subdistricts." 
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The power of a board of education to acquire, hold and possess real property 
as and for its corporate use, appears in section 4749 G. C., which reads in part 
as follows: 

• 
"The board of education of each district * * * shall be a body 

politic and corporate and as such capable of * * * contracting and 
being contracted with, acquiring, holding, possessing and disposing of real 
and personal property, and taking and holding trust for the use and 
benefit of such district any grant or devise of land and any donation or 
bequest of money or other personal property and of exercising such other 
powers and privileges as are conferred by this title and the law relating to 
the public schools in this state." 

It will be noted that section 7620 G. C., as it read in 1917, did not contain 
the words "within or without the district" and hence there was no authority at that 
time in such section for the board of education to acquire property or to build a 
building without the district, but the words "within or without the district" were 
added by the very next General Assembly at its regular session, thus giving a clear 
inference that it was the intention of the legislature that the powers granted in 
section 7620 G. C. were not only to continue to exist as theretofore, but were to 
be enlarged so that the powers might be exercised either "within or without the 
district". 

It is held in Dillon on Municipal Corporations, 5th Edition, Volume III, 
section 980: 

"Municipal corporations being created chiefly as governmental agencies 
and for the attainment of local objects merely, the general rule is that 
they cannot purchase and hold real estate beyond their territorial limits 
unless the power is conferred by the legislature.'' 

It clearly appears that specific power has been conferred by the legislature in 
amending section 7620 G. C., as appears in 108 0. L., Part I, page 187. It will 
be noted that section 4690, bearing upon the transfer of school property to a city 
or village and providing that school property docs not pass in certain cases until 
transferred by warranty deed, was also amended in House Bill 140 (109 0. L., 
p. 588) so that the section does not now read as it did in 1917, when Opinion 298, 
supra, was issued by the then Attorney-General. 

For a case holding that school property may be owned by a board of edu­
cation outside of its district, see Board of Education vs. Board of Education, 46 
0. S., 595. In Opinion 298, supra, proper notice was taken of this decision of the 
Ohio supreme court in the following language: 

"The above permission to hold property outside of the territorial 
limits of a district is an exception instead of the general rule. U11less 
otherwise provided by statute, the general rule is that school property must 
be owned and controlled by the boards of education having jurisdiction 
over the territory in which such school property is located." 

However, as it appears in 108 0. L., Part I, page 187, section 7620 G. C. does 
now provide by exact language that a board of education may build, purchase or 
lease sites or rights of way for playgrounds, or rent suitable school rooms "without 
the district". It may be said that the use of the word "subdistricts", appearing at 
the end of section 7620, might have some bearing on this matter, but attention is 
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invited to the decision of the court of appeals for Tuscarawas county in the case 
of Dover Township vs. State ex rei. Frederick E. Hershey, as reported in 30 0. C. 
A., page 302, the first branch of the syllabus reading as follows: 

"1 Under the present school code of Ohio there is no prov1s1on for 
what were known in the past as subdistricts, and the subdistrict school is, 
therefore, now without authority or legal existence." 

It would appear, then, that the use of "subdistricts" in section 7620 G. C. 
means "districts", that is, the schools under the control of the board of education 
referred to in the sectioiL 

A question. similar in a way to the one now under discussion is covered in 
Opinion 1616, issued on October 15, 1920, upon the question of vocational educa­
tion activities, and the first branch of the syllabus of this opinion, appearing on 
page 1031, Vol. II, Opinions of the Attorney-General for 1920, reads as follows: 

"1. A board of education can conduct its vocational classes ·outside 
the limits of the school district and can use its educational funds in the 
conducll of such classes." 

The section of the law under which this conclusion was arrived at is section 
7620 G. C., as amended in 108 0. L., page 187, the same section upon which your 
question rests in the present inquiry. 

In reply to your inquiry it must therefore be held, as the opinion of this de­
partment, that since section 7620 G. C., has been amended as set forth in 108 0. L., 
Part I, page 187, a board of education may purchase property and erect a school 
building and control a school outside of the territorial limits of the district under 
its control. Respectfully, 

3214. 

JoHN G. PRICE, 
Attorney-General. 

MOTOR TRUCKS-GROSS WEIGHT OF VEHICLE AND LOAD THAT 
MAY BE CARRIED UPON ONE AXLE IS INDEPENDENT OF LIMI­
TATIONS PLACED BY SECTIONS 7246, 7247, 7248 AND 7248-1 G. C. 

The provisions of section 7248-1 G. C. (109 0. L. 546-548) placing a limitation 
upon the percentage of gross weight of vehicle and load that may be carried upon 
one axle of motor trucks driven upon the public lziglzwa:y!s are independent of the 
limitaiions placed upon maximum weight of vehicle and load by sections 7246 and 
7247 G. C., and indepmdent of the limitations prescribed b:y section 7248, based upon 
tire width; and tl1e provisions of said sectio11 7248-1 arc to be applied to all motor 
trucks without reference to such maximum weight or tire width. 

CoLUMBUS, Onm, June 12, 1922. 

HoN. JoHN L. LoTT, Prosewting Attorney, Tiffin, Ohio. 

DEAR Sm :-You have recently requested the opinion of this office as to section 
7248-1 G. C., reading as follows: 

"No vehicle having more than seventy per cent of the gross weight of 
vehicle and load on any one axle, no vehicle having a gross weight, includ-


