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ments on municipal and school bonds semi-annually, it having been found that this 
arrangement adds materially to their marketable value when offered for sale. 

It must therefore be held that inasmuch as there }s no inhibition appearing in 
the law against making the interest payments on serial bonds for a lesser period 
than one year, while the maturities must be annual following each final tax settle­
ment, the interest payments may be made semi-annually. 

2902. 

Respectfully, 
']OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

GRISWOLD ACT-BOARD OF EDUCATION MAY ISSUE BONDS WITH­
OUT VOTE OF ELECTORS FOR REBUILDING OR REPAIRING 
SCHOOL HOUSE OR CONSTRUCTING NEW SCHOOL HOUSE WHERE 
OLD SCHOOL HOUSE WAS DESTROYED BY FIRE OR OTHER CAS­
UALTY OR USE OF SAME PROHIBITED BY ORDER OF INDUSTRIAL 
COMl\HSSION-SEE SECTION 7630-1 G. C. (109 0. L. 336)-BOARD 
MAY LEVY TAX SUFFICIENT TG PROVIDE FOR BOND ISSUE­
SEE SECTION 5649-4 G. C. 

1. Under the Provisions of amended section 7630-1 (109 0. L., p. 336) a board 
of education may issue bonds without a. vole of the people upon the same for the 
purpose of rebuilding or repairing a school house or constructing a new school house, 
where the school house formerly used was destroyed by fire or other casualty, or if 
the use of the same for its intended purpose was prohibited by an order of the In­
dustrial Commission, but before a board of education can avail itself of the pro­
visions of section 7630-1 G. C. it must appear that it is not practicable to secure the 
necessary funds u11der sections 7625, 7626, 7627, 7628, 7629 and 7630 G. C. 

2. Under the Provisions of section 5649-4 G. C. a board of education issuiny 
bonds under the provisions of section 7630-1 G. C. may levy a ta.r sufficient to -pro­
vide therefor, irresPective of any limitations. 

CoLUMBUS, OHIO, February 25, 1922. 

HoN .. H. A. BuRGESS, Prosewting Attorney, Warren, Ohio. 

DEAR SIR :-Acknowledgment is ·made of the receipt of your recent letter re­
questing the opinion of this department upon the following: 

"Section 7630-1, as amended by the last session of the legislature, pro­
vides as follows: 

'If a school house is wholly or partly destroyed by fire or other cas­
ualty, or if the use of any school house or school houses for their intended 
purpose is prohibited by an order of the Industrial Commission of Ohio or 
its successor in such authority, and the board of education of the school 
district is without sufficient funds applicable to the purpose with which to 
rebuild or repair such school house or to construct a new school house for 
the proper accommodation of the schools of the district, and it is not prac­
ticable to secure such funds under any of the six preceding sections because 
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of the limits of taxation applicable to such school district, such board of 
education may issue bonds for the amount required for such purpose. For 
the payment of the principal and interest on such bonds and on bonds here­
tofore issued for the putpose herein mentioned, and to provide a sinking 
fund for their final redemption at maturity, such board of education shall 
annually levy a tax as provided by law.' 

This section being practically the ~ame as the section formerly en­
acted in 103 Ohio Laws, page 527, with the exception that the amended sec­
tion has omitted the words 'and upon the approval of the electors in the 
manner provided by section 7625 and section 7626,' etc. 

I therefore request your opinion upon the question as to whether or not 
a school board, by virtue of the amended section, may issue bonds without 
a vote of the people upon the same, for the purpose of rebuilding or re­
pairing a school house, or constructing a new school house which has been· 
condemned by an order of the chief inspector of workshops and factories, 
when the board of education is without sufficient funds applicable to the pur­
pose. 

Second. If such authority is not granted by section 7630-1, as it is now 
enacted, would the school board have authority to issue bonds for said pur­
poses, after a vote has been taken upon the question of the issuance of 
bonds, in accordance with section f625, and the electors of the said school 
district reject the proposition of issuing the bonds? 

Third. If the board of education is authorized to issue bonds under 
either or both of the foregoing circumstances, would a tax levy for paying 
the interest and maturity of bonds issued by virtue thereof, be outside of 
all limitations?" 

Your first question is whether or not a board of education, by virtue of amended 
section 7630-1, as appears in 109 0. L., p. 336, may issue bonds without a vote of 
the people, for the purpose of rebuilding or repairing a school house or construct 
a new school house, where an order has been placed against the use of a school 
house by the chief inspector of workshops and factories. Prior to the enactment of 
section 7630-1 G. C. as it now appears (H. B. 33), the words "and upon the approval 
of the electors in the manner provided by sections seventy-six hundred and twenty­
five and seventy-six hundred and twenty-six" were a part of old section 7630-1 G. C., 
but when 7630-1 G. C. was amended in H. B. 33 by the 84th General Assembly, 
these words "and upon the approval of the electors in the manner provided in sev­
enty-six hundred and twenty-five and seventy-six hundred and twenty-six" were 
omitted and an examination of the bill as originally introduced in the General As­
sembly shows that this is not a printer's error or a clerical error, but such words 
were knowingly left out, and having been passed by the General Assembly with 
these words relative to the approval of the electors no longer appearing in the sec­
tion, it must be held that it was the legislative intent that for those bond issues pro­
vided for in school districts, under the provision of section 7630-1, the approval of 
the electors was no longer to be required. If it was the intent of the General As­
sembly that there should be an election under section 7630-1, then these words wouhl 
have been retained in the amended section instead of being entirely omitted from 
the text of section 7630-1 G. C., as it has appeared heretofore. 

It is very important to note, however, that before a board of education may 
avail itself of the provisions of section 7630-1, it must appear that "it is not prac-
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ticable to secure such funds under any of the six preceding sections (7625, 7626, 
7627, 7628, 7629 and 7630) because of the limitations of taxation applicable to such 
school district." Upon this question of limitations, new section 7630-2 (H. B. 33) 
is pertinent and reads as follows : 

"The net indebtedness created or incurred by any school district shall 
never exceed six per cent of the total value of all property in such school 
district as listed and assessed for taxation; provided, however, that in the· 
case of any school district whose net indebtedness at the time of the passage 
of this act exceeds said six per cent, such school district may, in addition to 
said six per cent issue bonds under the authority of section 7625 General 
Code not exceeding in the aggregate an amount equal to one per cent of the 
total value of all property in such school district as levied and assessed 
for taxation and bonds under authority of section 7629 of the General Code 
not exceeding one-half of one per cent of said total value. 'Net indebted­
ness' for school districts shall be defined as provided in section 3949, Gen­
eral Code, for municipalities. Bonds issued under the authority of section 
7630-1 of the General Code for the replacement of condemned or destroyed 
school houses as well as all classes of bonds which are in said section 3949 
excluded from the calculation of the net indebtedness of municipalities sh;tll, 
insofar as applicable to school districts, be likewise excluded from the cal­
culation of the net indebtedness of school districts." 

Upon your immediate question as to bonds issued under section 7630-1, these 
latter bonds for the replacement of condemned or destroyed school houses are to be 
excluded from the calculation of the net indebtedness of the school district which 
is to be computed under section 7630-2 in arriving at the amount of net indebted­
ness which is permitted in the school district in question. 

Your second question is based upon the theory that the authority to issue bonds 
without a vote of the electors "is not granted by section 7630-1 G. C.," and as such 
authority is granted by section 7630-1, as set forth in the answer to your first ques­
tion, your second question need not be answered beyond the statement that if the 
board of education has started to. issue bonds in accordance with section 7625, and it 
must be presumed that it had authority to do so when it started such proceedings, 
then all the requirements of section 7625 G. C. must be carried out, one of which 
is an election by the people for those bonds issued under section 7625 G. C. 

Your third question is apparently whether, in a case where a school house had 
been condemned for school use, the tax levy for paying interest at maturity of bonds 
issued would be outside all limitations. The answer to this inquiry appears in sec­
tion 5649-4 G. C., which reads as follows: 

"For the emergencies mentioned in section forty-four hundred and 
fifty, fourty-four hundred and fifty-one, fifty-six hundred and twenty-nine, 
and 7630-1 of the General Code, and for local school purposes authorized by 
a vote of the electors under the provisions of sections 5649-5 and 5649-5a 
of the General Code, to the extent of three mills for such school purposes, 
the taxing authorities of any district may levy a tax sufficient to provide 
therefor irrespective of any of the limitations of this chapter." 

In reply to your inquiry you are therefore advised that it is the opinion of this 
department that : 

1. Under the provisions of amended section 7630-1 (109 0. L., p. 336) a board 
of education may issue bonds .without a vote of the people upon the same for the 
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purpose of rebuilding or repairing a school house or constructing a new school 
house, where the school house formerly used was destroyed by fire or other cas­
ualty, or if the use of the same for its intended purpose was prohibited by an 
order of the Industrial Commission, but before a board of education can avail 
itself of the provisions of section 7630-1 it must appear that it is not practicable to 
secure the necessary funds under sections 7625, 7626, 7627, 7628, 7629 and 7630. 

2. Under the provisions of section 5649-4 G. C., a board of education issuing 
bonds under the provisions of section 7630-1 G. C. may levy a tax sufficient to pro­
vide therefor, irrespective of any limitations. 

2903. 

Respectfully, 
}OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

REAL ESTATE-COXVEYAKCE OF FEE SIMPLE TITLES TO PER­
MANENT LEASEHOLDS OF SCHOOL AND MIXISTERIAL LA~DS OF 
STATE-HOW MADE-SEE SECTIO~ 3203-22 G. C., ET SEQ. 

Cowueyance of fee simple titles to permanent leaseholds of school and ministerial 
lands of the state, which have not been revalued pursuant to the provisions of the 
original act under which such leases were executed, ma}' be made by the state to the 
lessees or their assigns. and deed executed in compliance with the provisions of sec­
tions 3203-28, 3203-22, 3203-23, 3203-25 a11d 3203-26 of the General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, February 25, 1922. 

HaN. JosEPH T. TRACEY, Auditor of State, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR :-Receipt is acknowledged of your recent communication which reads 
as follows: 

"'A' has a perpetual leasehold on section 16 school (or 29 ministerial) land, 
for which he has made application to obtain a fee simple title. 

Said land has not been revalued as required by the original lease or 
the law pursuant to which it was executed, nor, was it revalued within one 
year from the taking effect of Sees. 24, 25 and 26, 0. L. 107 (page 374). 

The state is desirous of selling said land to 'A.' 
Question: \Vhat will be a legal procedure?" 

Pertinent to your question, section 3203-24 G. C. provides: 

"Except upon surrender of lease and sale as provided in section 43-1, 
in no case shall such application for surrender be considered, or any con­
veyance of the fee simple title be executed, where the revaluation of such 
lands has not been made in full compliance with the act pursuant to which 
such original lease was executed, or where the other terms, conditions and 
reservations of the lease under which such applicant claims title, have been 
fully complied with, special laws heretofore enacted notwithstanding. Pro­
vided, however, if revaluation has not been made as required by the original 
lease or the law pursuant to which it was executed, and instead thereof re­
valuation has been made pursuant to sections 24, 25 and 26 within one year 


