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The collector acts in the capacity of a servant, receives and accounts for the money 
in an official or fiduciary capacity. 

For these reasons, both of your questions are answered in the negative. 

2774. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney General. 

COUNTY SURVEYORS REQUIRED TO GIVE ENTIRE TIME AND AT­
TENTION TO DUTIES OF OFFICE-NO ADDITIONAL COMPENSA­
TION CAN BE PAID FOR SERVICES PERFORMED UNDER SECTION 
6691 G. C. 

SYLLABUS: 

Section 7181, General Code, provides that county surveyors shall give their en­
tire time and attmtion to the duties of the office, and provides a salary therefo'Y!, 
based on the mileage, populatiot~ and tax valuatio11 of the county, and does notl 
provide for any additional compmsation for added services. 

Section 6691, General Code, as ammdecl in house bill No., 1, pa-ssed by the 86th 
general assembly, provides that cOillfty commissioners 11iay delegatc the duties of 
county ditch supervisors to the county sur·ueyor, but does not provide any additional 
compensation to the county surveyor for such services. 

CoLUMBus, OHIO, Sept. 11, 1925. 

HoN. OTTO J, BoESEL, Prosecuting Attamey, Wapakoneta, Ohio. 
DEAR SIR:-This acknowledges receipt of your recent communication as fol­

lows: 

"The county commissioners of Auglaize county, Ohio, in order to secure 
a more efficient supervisor of ditches, drains and water courses in the sev. 
eral townships of the county, are about to designate the county surveyor 
of Auglaize county as the ditch supervisor for all townships in the county 
in which a ditch, drain or water course, or part thereof, has been located, 
or may hereafter be located, as authorized by section 6691 of the General 
Code of Ohio, as amended by our last legislature. 

"The question arises whether or not the county surveyor could draw the 
per diem compensation provided for ditch supervisors under the present 
ditch laws. 

"l would, therefore, be pleased to have you advise me whether this per 
diem compensation, as fixed by law for ditch supervisors, could be legally 
drawn by our county surveyor in addition to his fi;oced compensation as sur. 
veyor." 

Section 6691, General Code, as amended by the 86th general assembly, house 
bill No. l, provides as follows : 

"lll any township or townships in whieh ~ diteh, drain or watercourse 
or P•rt thereof has beCf'l or may hereafter tie located and eo~trueted, the 



590 OPINIONS 

county commissioners for the purpose of keeping such ditches, drains or 
watercourses clean and in repair, may delegate such duty to the county sur­
veyor who shall execute the necesrary work and assess the cost thereof in 
accordance with the provisions of this chapter as they relate to the duties 
of a ditch supervisor, or employ 3 ditch supervisor for such township; the 
same person may be employed as a ditch supervisor for one or more town­
ships in the county; no person shall be so employed unless he is a resident 
of the county in which he is employed; he may be removed by the county 
commissioners at any time for cause, and his duties may be delegated to an­
other supervisor or the county surveyor, or another supervisor may be ap­
pointed in his place. 

"Where the term ditch supervisor is used in this chapter and the duties 
of ditch supervisor are being performed by the county surveyor, the term 
'ditch supervisor' shalt be construed to refer to county surveyor." 

Concerning the question of compensation for the services of the county sur­
veyor, your attention is directed to section 7181, General Code, which is as follows: 

· "The county surveyor shalt give his entire time and attention to the 
duties of his office and shall receive an annual salary to be computed as fol­
lows: One dollar per mile for each full mile of the first one thousand 
miles of the public roads of the county; and in addition thereto forty dol­
lars per thousand for each full one thousand of the first fifteen thousand 
of the population of the county as shown by the federal census next preced­
'ing his election; thirty dollars per thousand for each full one thousand of 
the second fifteen thousand of the population of the county; twenty-five 
dollars per thousand for each full one thousand of the third fifteen thousand 
of the population of the county; fifteen dollars per thousand for each full 
one thousand of the fourth fifteen thousand of the population of the coun­
ty and five doltars per thousand for each full one thousand of the popula­
tion of the county in excess of sixty thousand; and also in each county in 
which on the twentieth day of December, 1915, the aggregate of the tax 
duplicate for real estate and personal property was twenty-five million dol­
lars or more the sum of fifty dollars, for each full one mitlion dollars, not 
more than fifteen, by which such tax duplicate exceeded twenty-five mil­
lion dollars, ten dollars for each fult one million dollars, not ·more than 
sixty, by which such tax duplicate exceeded forty million dollars and five 
dollars for each full one million doltars by which such tax duplicate exceed­
ed one hundred million dollars; provided, however, that in no case shall 
the annual salary paid the county surveyor exceed six thousand dollars. 
Such salary shall be paid monthly out of the general county fund upon the 
warrant of the county auditor and shall be instead of all fees, costs, per 
diem or other allowances, and all other perquisites of whatever kind or de­
scription which any county surveyor may collect or receive. The county 
surveyor shall be the county tax map draftsman, but shall receive no addi­
tional compensation for performing the duties of such position. When the 
county surveyor performs service in connection with ditches or drainage 
works under the provisions of sections 6442 to 6822 inclusive of the General 
Code ·of Ohio, he shall charge and collect the per diem allowances or other 
fees therein provided for, and shall pay all such allowances and fees month· 
ly into the county treasury to the credit of the general county fund. The 
county surveyor snail do likewise when he 'performs services under· the pro­
viaions of 1ectiona 2807 to 2814 inclusive of the General COde of Ohio."' · : 
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It is observed that such salary shall be instead of all fees, costs, per diem or 
other allowances, and all other perquisites of whatever kind or description which 
any county surveyor may collect or receive. The law also provides that when the 
county surveyor performs service in connection with ditches or drainage works 
under the provisions of sections 6442 to 6822 inclusive of the General Code of Ohio, 
he shall charge and collect the per diem allowances or other fees therein provided 
for, and shall pay all such allowances and fees monthly into the county treasury 
to the credit of the general county fund. 

It is therefore evident that the legislature at the time of the enactment of sec­
tion 7181, General Code, attempted to close the doors against the county surveyor 
receiving any other compensation, under any guise whatever, than that provided by 
the statute, and his compensation as fixed therein is based on mileage, population 
and tax valuation of the county. 

In Opinions of the Attorney General, 1920, volume I, page 534, the following 
language is found: 

"May the county surveyor legally retain, for his own use, any fees paid 
to him out of the funds on such improvements in addition to his statutory 
salary? (See section 7181 G. C. and section 6 of this act.)" 

The answer to the above question is as follows: 

"The answer to your fourth question is in the negative, by reason of the 
provisions of section 7181 G. C., which is to the effect, among other. things, 
that the salary of the county surveyor 'shall be paid monthly out of the 
general county fund, upon the warrant of the county auditor, and shall be 
instead of all fees, costs, per diem and other allowances, and all other 
perquisites of whatever kind or description which the county surveyor may 
<:ollect or receive.' " 

In the Opinions of the Attorney General, 1922, volume I, page 477, the follow­
ing language is found : 

"A county surveyor is a public officer whose salary is fixed by statute 
(Sec. 7181 G. C.) Therefore, the salary is to be treated as an incident to the 
office itself, and not to the performance of the duties of the office (opinion 
Vol. I, p. 970, Opinions of Attorney General, 1918) ." 

It will therefore be observed that the construction placed on section 7181, Gen­
eral Code, is to the effect that the compensat;on of the county surveyo~ is definitely 
fixed therein, arid until the legislature makes specific provision for increased or ad­
ditional compensation, none can be paid. 

This section provides that the county surveyor shall give his entire time and 
attention to the duties of his office, and provides a salary, as the legislature. consid­
ers, adequate for his entire time and attention. Any additional requirement as to 
services to be performed could not do more than require his entire time and at­
tention, even though existing duties might be relegated or might require the atten­
tion of others. 

The additional services provided by section 6691, General Code, may increase 
the duties of the county surveyor, but they cannot contemplate a compensation for 
more than the entire time and attention that are provided for in section 7181, Gen­
eral Code. 

No additional compensation has been provided for the county surveyor under 
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house bill No. 1, as passed by the 86th general assembly, and in view of the pro­
visions and limitations of section 7181, General Code, so long as no specific pro­
visions are made for additional compensation therein to the county surveyors, none 
can be paid. 

2775. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney General. 

CONSTITUTIONAL OBJECTIONS AGAINST TOWNSHIP PARK LAW 
NOT REMOVED BY HOUSE BILL 461. 

SYLLABUS: 

House bill number 461, as enacted by the eighty-sixth general assembly, desig­
nating what was formerly termed "township parks" as "park districts," etc., did not 
remove the constitutional objectiOJts raised against the original act. 

CoLUMBus, OHIO, Sept. 11, 1925. 

HoN. C. B. McCLINTOCK, Prosecuting Attorney, Canton, Ohio. 
DEAR Sm :-You request my opinion upon a state of facts presented by the Can­

ton Chamber of· Commerce, as follows: 

"Some years ago the state legislature passed what was known as the 
Township Park Law, which we understand to be included in sections 3415 
to 3427 of the General Code. This was passed at the instance of Youngs• 
town to permit the city to acquire Mills Creek Park and provided for ap­
pointment by the common pleas court of a park commission which was 
given authority to levy taxes and to acquire park areas within or without 
the township. A number of townships throughout the state acquired park 
areas under this law. 

"An opinion of the attorney general, rendered November 5th, 1920, and 
found in volume II, pages 1078-1079, refers to an opinion of the former at­
torney general found in Attorney General's Reports for 1911 and 1912, 
volume II, page 1350, which holds certain sections t~ be unconstitutional, 
principally in that the township park officers are appointed and not elected, 
which it appears is a constitutional requirement for all township officers 
vested with authority to levy or expend public funds. 

"Two years ago the Canton Chamber of Commerce, through its legal 
committee, took this matter up with the legal advisers of the Youngstown 
park commission. Mrs. Ott, of Youngstown, introduced in the last legis­
lature a bill, No. 461, which is designed to correct the defects of the former 
act. 

"The legal committee of the Canton Chamber of Commerce is in doubt 
as to whether the amendment passed by the last legislature covers· and cor­
rects the defects in the former act. The Chamber of Commerce desires to 
secure from you an opinion as to whether it would be justified in assum­
ing that the law covering the appointment of park boards is constitutional 
and whether in your opinion they could properly proceed under the act above 
mentioned." 


