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COUNTY SURVEYOR-RESIDENT DISTRICT DEPUTY DIRECTOR-NO 
REIMBURSEMENT OF EXPENSES FROM COUNTY TREASURY FOR 
HIS ATTENDANCE AT HIGHWAY CONFERENCE. 

SYLLABUS: 
When a county surveyor is aPPoil1ted by the Director of Highways as a reside11t 

district deputy director, a11d as such resident district deputy director, a.ttends the COII­

ferences called by the Director of Highways under the provisiolls of Secti011 1183-1, 
Ge11eral Code, he is not entitled to payment of his expenses so incurred, out of the 
cou11ty treasury. 

CoLUMBUS, OHIO, April 4, 1929. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-This is to acknowledge receipt of your communication of recent 

date which reads as follows: 

"We respectfully request your written opinion upon the following: 
Section 1183 of the General Code, as amended, 112 0. L. 433, provides 

that the Director of Highways may appoint and assign a resident district 
deputy director to each resident district. It further provides that the county 
surveyor may be appointed and serve as such resident district deputy director 
of the district made up in whole or in part of a county of which he is the 
surveyor. Section 1183-1 of the General Code authorizes the director to call 
the resident district deputy directors and assistants together once each year 
for the purpose of conducting a conference or school. It further provides 
that the director shall also be authorized to call any resident district deputy 
director and assistant or county commissioner or commissioners into a con­
ference at any time and such county officers shall in addition to their salaries 
receive from their respective counties their actual and necessary expenses in­
curred in such attendance. 

. Question 1. When a county surveyor appointed as resident district dep­
uty director attends a conference or school as provided for in Section 1183-1, 
G. C., may his expenses be paid by the county of which he is surveyor? 

Question 2. When such surveyor as resident district deputy director is 
called into conference at other times as provided in Section 1183-1, is he en­
titled to his expenses to be paid by the county of which he is the county sur­
veyor?" 

In addition to the creation of divisions of the state for state highway purposes 
in the manner provided for by Section 1182, General Code, as amended in the enact­
ment of the Norton-Ed wards Act, 112 0. L. 433, provision is made by Section 1183, 
General Code, for the division of the state into resident districts, the boundaries of 
which are coterminous with those of the several counties of the state, unless the 
director of highways decides to combine two or more counties into one resident dis­
trict. Provision is made by said section for the appointment by the Director of High­
ways of a resident district deputy director in each of such resident districts. In this 
connection it is further provided, such resident district deputy directors shall be com­
petent civil engineers; that they shall be appointed to serve during the pleasure of the 
Director of Highways, and shall receive a salary not to exceed three thousand dollars 
per annum; and that they shall perform such duties as may be prescribed by the 
Director of Highways. Said Section 1183, General Code, further contains the fol­
lowing provisions : 
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"A county surveyor may be appointed and serve as such resident district 
deputy director of the district made up in whole or in part of the counties of 
which he is surveyor. Any compensation paid to a county surveyor, as a res­
ident district deputy director, by the director shall, by such county surveyor, 
be paid into the county treasury." 

Section 1183-1, General Code, as enacted 112 0. L. 436, reads as follows: 

"The director is authorized to call the resident district deputy directors 
and assistants together once each year, in their respective divisions, for the 
purpose of conducting a conference or school in which the best methods of 
road building and other matters of interest shall be discussed, and at which 
instructions may be given to said resident district deputy directors and assist­
ants pertaining to their work, by the director, or by another person designated 
by him for that purpose. The director shall also be authorized to call any 
resident district deputy director and assistant or county commissioner or 
commissioners into a conference at any time for any purpose connected with 
his official duties, and such county officers shall in addition to their salaries 
receive from their respective counties their actual and necessary expenses 
incurred in such attendance." 

In the consideration of the application of the above quoted statutory provisions 
to the questions here presented, it is clear that the resident district deputy directors 
appointed by the Director of Highways under the provisions of Section 1183, General 
Code, are not county officers, nor consistent with constitutional provision could they 
be such. 

Under provisions of said section the county surveyor, a county officer, may be 
appointed as resident district deputy director in the district made up in whole or in 
part of the county of which he is surveyor. But when such county surveyor is 
appointed as resident district deputy director, the statutory provisions here under 
consideration deal with him not as a county surveyor or a county officer; but as a 
resident district deputy director of highways. 

With respect to the questions here presented, it is obvious from Section 1183-1, 
General Code, that no provision is made therein for the payment of the expenses of 
resident district deputy directors as such incurred by them in attending the conferences 
provided for in said section. And it is quite clear that a resident district deputy 
director who is the county surveyor of a county included within a resident district 
is no more entitled to payment out of the county treasury of his expenses in attending 
such conferences, than would be any other resident district deputy director. Section 
1183-1 should of course be construed so as to give full force and effect to all the 
terms therein used. In this connection, however, I am inclined to view that the pro­
vision of said section that "such county officers" shall in addition to their salaries 
receive from their respective counties their actual and necessary expenses incurred 
in attending conferences called by the Director of Highways, refers to the actual and 
necessary expenses of county commissioners in attending such conferences, and ex­
pends its full force in providing that such county commissioners shall receive their 
actual and necessary expenses so incurred. 

In the consideration of this as in every other case where a question is presented 
with respect to the right of a county officer to the payment of compensation by way 
of salary, expenses or otherwise out of the county treasury it is to be borne in mind 
that such compensation can be legally paid only upon clear statutory authority therefor. 
Richardson vs. State, 66 0. S. 108; Clark vs. Lucas County, 58 0. S. 107; In Re 
Diemer, 17 N. P. (N. S.) 369, 373. 
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On the considerations above noted, I am of the opinion that both of the questions 
presented in your communication should be answered in the negati,·e. 

265. 

Respectfully, 
GILBERT BETTbiAN, 

Attorney Genet al. 

COLD STORAGE-FOODS-MAY BE MARKED WITH TAG ATTACHED 
TO CONTAINER OR COVER-WHAT TAG MUST SHOW. 

SYLLABUS: 
The Director of Agriculture may lawfully adopt regulations per.m.ittiug the foods 

described in Section 1155-3 of the General Code to be marked with a tag attached to 
the container of such food or the cover attached thereto, which tag shall show the date 
of deposit in and removal front a cold storage warehouse. 

CoLUMBUS, 0Hro, April 4, 1929. 

HoN. PERRY L. GREEN, Director of Agriculture, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-Acknowledgment is made of your recent communication which reads: 

"I would like to refer to you Section 1155-11 of the Pure Food Laws of 
Ohio and ask for an opinion as to just how far we could go in making regu­
lations under this section. 

We have a request from the cold storage people of Ohio, asking that we 
make a regulation allowing them to mark all foods put into cold storage with 
a tag with the date the food was deposited in the warehouse, and it would also 
bear the date when it was removed. 

You will notice if food were allowed to be marked with tags it would 
be a very easy matter for the tags to he removed when the goods were taken 
out of storage. 

We have told them that we did not feel like assuming the responsibility 
of allowing this when it seems to us that Section 1155-11 is clear in 'All food 
shall at the time it is deposited in any cold storage warehouse bear the date of 
such deposit plainly stamped thereon'." 

Sections 1155-11 to 1155-19 of the General Code are a part of Chapter 15 and 
found under the subdivision "Cold Storage". Said Section 1155-11, to which you 
refer, provides: 

"All food shall at the time it is deposited in any cold storage warehouse 
bear the date of such deposit plainly stamped thereon. Such food shall also 
bear a stamp indicating the date of removal. The marking of food as pro­
vided in this section shall be under such further regulations as may be pre­
scribed by the Secretary of Agriculture." 

Standing alone, the language of this section is apparently clear and unambiguous. 
It would appear to be mandatory that each article of food in cold storage should 
bc:ar the date of deposit "plainly stamped thereon." Also such food should have a 


