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Your letter recites that the school has become crowded since the former issue 
was made, and that they now need additional room, and that the board now con­
templates an isstie of bonds for the purpose of building an addition to the building. 

It is observed that no such purpose was recited in the resolution providing for 
the former issue. The facts are further presented that the full purposes for which 
the former issue was made have been accomplished, and that the original building 
has been fully completed and equipped. 

The present issue of $10,000.00 must necessarily be considered an independent 
issue, and for a different purpose than that contemplated at the time, and by the 
proceedings for the former issue. This conclusion is warranted by the facts as 
presented by you, and this being the case, it would not now be legal for a new is­
sue for a different purpose to be made upon the approval of the electors upon a 
different proposition more than four years ago. 

If it c_ould be concluded that a part of the former issue could now be delivered, 
all that would be required would be the delivery of the bonds under a former ad­
vertisement of sale, but no such conclusion can. be reached, and in view of the fact 
that this must be considered as a new independent issue, it will be necessary that 
full and different proceedings for such issue shall be had, and that if such amount 
cannot be raised under the provisions of section 7629, General Code, the issue for 
the purposes contemplated must be submitted to the electors for approval. 
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Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attomey General. 

DITCH IMPROVEMENT-COMPENSATION ALLOWED COUNTY COM_: 
MISSIONERS UNDER SECTION 6502 G. C. 

SYLLABUS: 

County commissioners who have actually performed duties in connection with 
ditch improvement, in which former county commissioners have received compm­
sation for four days work, may be allowed the compensation provided in secti01~ 

6502, General Code. 
CoLUMBUS, OHIO, June 22, 1925. 

HoN. FRANK WIEDEMANN, Prosecuting Attorney, Marion, Ohio. 
DEAR SIR :-I am in receipt of your communication as follows: 

"In 1924 the board of county commissioners of Marion county, Ohio, 
performed certain duties on a county ditch, under section 6502 of the Gen­
eral Code, two of these commissioners drew pay for four clays for these 
services. In 1925 two new commissioners took office. It was necessary for 
the new commissioners to perform certain duties on the same ditch. Each 
one of the new commissioners performed four days work on this ditch. 
Will it be possible for them to draw pay under section 6502 of the General 
Code for the four days work that they performed on this ditch?" 

Section 6502, G. C., provides that : 



ATTORNEY -GENERAL. 

"In addition to the salary, otherwise provided by law, of the county 
commissioners, each commissioner shall receive for performing all duties 
required by him in this chapter, five dollars per day for each day actually 
engaged in work on the improvement as defined in this chapter but not to ex­
ceed one hundred days in any one year and not to exceed four days on any 
one improvement. * * * " 
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The above section fixes compensation for county commissioners on ditch cases 
at five dollars per day. This section, by a proviso, then limits the amount which a 
.commissioner may receive on any single improvement not to exceed four days. 

l;'he natural and appropriate office of a proviso is to restrain or qualify some 
preceding matter, and should be confined to what precedes it unless it clearly ap­
pears to have been· intended to apply to some other matter. 

In Sutherland on Statutory Construction, page 297, may be found the following: 

"The vroper function of a proviso being to limit the language. of the ~eg­
islature, it will n.ot be deemed intended from additional words to enlarge 
or extend the act or the provision on which it is engrafted. Where it fol­
lows and restricts an enacting clause generally in its scope and language, it 
is to be strictly construed and limited to objects fairly. within its terms. To 
a statute allowing receivers of public moneys one pe~ cent on the money re;­
ceived, as a compensation for clerk hire, receiving, safe keeping and trans­
mitting such money, was added this proviso: 'That the lwhole amo1.1~t 

.which any receiver of public moneys shall receive under the provisions, of 
this ·act shall not ex.ceed, for any one year, the sum ·of $3,000.' Applying: a 
strict construction it was held that this proviso limited the ~mount which 
each individual receiver was annually entitled to and not the 1~mount pay­
able annually to the incumbents of the office, whether one or more." 

It will be noted that section 6502 G. C. provides compensation for performing 
duties provided in this section, in addition to the other salary provided for the 
county commissioners. The limitation is not to exceed one hundred days in any one 
year and not to exceed four days on any one improvement. The statute, in so many 
words, does not limit the charge which may be made against an improvement but 
limits the. amount of salary which may be received. If it was intended to limit the 
amount which may be charged against an improvement it could have said so in 
plain and unmistakable terms. 

Applying the rule laid down in Sutherland on Statutory Construction, as quoted 
above, it is my opinion that county commissioners who have actually performed 
duties in connection with ditch improvement, in which former county commission­
ers have received compensation for four days work, may be allowed the compensa­
tion provided in section 6502, General Code. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attomey Ge11eral . 
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