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Parkinson, Treas. 83 Ohio St., 36, 93 N. E., 197, Ann. Cas., 
1912A, 751." 
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In line with the foregoing, and in specific answer to your inquiry, it 

1s my opinion that township trustees are without authority, either express 

or implied, to hire and pay out of township funds an independent auditor 

to correct the township books. 

Respectfully, 

3131. 

THOMAS ]. HERBERT, 

Attorney General. 

WAGES PAYABLE TO EMPLOYE UNDER EMPLOYMENT 

DURING CALENDAR YEAR, 1939, TAXABLE, 1939-WHERE 

PART PAID AS BONUS, AMOUNT OF WHICH IS DETER­

MINED AND PAID IN 1940, SUCH PART NOT "WAGES" UN­

DER EMPLOYMENT, 1940-SECTIONS 1345-1 (e), 1345-4 G. C. 

SYLLABUS: 

Under Sections 1345-1 (e) and 1345-4, General Code, wages payahle 

to an employe with respect to employment during the calendar year 1939, 

are taxable as of 1939, even though a part thereof is paid as a bonus the 

amount of which is determined and paid in 1940. The part paid in 1940 is 

not "wages/' with respect to employment during 1940. 

Columbus, Ohio, December 18, 1940 . 

.Hon. H. C. Atkinson, Administrator, 
Bureau of Unemployment Compensation, 
427 Cleveland Avenue, Columbus, Ohio. 

Dear Sir: 

Your recent request for my opinion reads as follows: 

"Your attention is directed to Ohio General Code 1345-1 (e), 
which reads: 

'Wages' means remuneration payable to -an employee by each 
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of his employers with respect to employment during any calendar 
year, provided, however, that if the title IX of the Social Security 
Act shall be amended to exclude from the excise tax thereby im­
posed upon "wages" that part of the remuneration paid or pay­
able to an individual employee with respect to employment dur­
ing any calendar year which is in excess of $3,000, such remuner­
ation paid or payable in excess of $3,000 in such calendar year 
shall not be subject to contributions for purposes of this act.' 

Assume A. received a salary of $3,000 in 1940, working for 
B., and taxes have been paid on same. In 1939 A. contracted with 
B. to work for him at a salary of $2,000, plus a bonu,s for 1939. 
Assume that the bonus is 'wages' but the amount was not deter­
minable until some time in 1940. In 1940 it is determined that 
the bonu's is $1,000, and is paid to A. in 1940, for services rendered 
in 1939. Is the bonus taxable as 1939 wages, or does the bonus 
become a part of the wages in 1940, and not taxable as such, in 
1940? (Ohio General Code 1345-1 (e). I would appreciate your 
optmon on this question. (Underscoring is the writer's.)" 

Section 134 5-1 (e), of the General Code, quoted in your letter, pro­

vides in part: 

"Wages means remuneration payable to an employee by each 
of· his employers with respect to employment during any calendar 
year, * * *" 

This phrase of the sentence clearly provides that the term "wages" 

means all remuneration payable to an employee with respect to employmenc 

during any calendar year. 

Section 1345-4, General Code, provides in part: 

"(a) ( 1) On and after December 21, 1936, contributions 
shall accrue and become payable by each employer for each calendar 
year in which he is subject to this act, with respect to wages pay­
able for employment (as defined in section 1345-1) occurring dur­
ing such calendar year, * * * 

( 3) During the calendar year 1938 and thereafter, to and 
including December 31, 1941, with respect to wages payable for 
employment during such years, an amount equal to two and seven 
tenths of such wages." 

This section provides that contributions shall be paid, "with respect 

to wages payable for employment * * * occurring during such calendar year." 

Thus, the remuneration which is paid to an employee for his employment 

during a given calendar year is taxable as wages for that given year, re­

gardless of whether paid in that year or in another year, for example, using 

the illustration given in your letter, A. was paid a salary of $2,000 during 
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1939, and in addition thereto was to receive a bonus for his services during 

1939, which bonus was not determined until 1940, when it was paid (but 

for services rendered and in respect to employment during 1939) and, as 

such, was wages for 1939, and taxable for that year. 

Section 1345-1 (e) further provides that if the Social Security Act shall 

exclude from the Federal tax the part of an employe's wages in excess oi 
$3,000 "paid or payable to an individual employe with respect to employ­

ment during any calendar year," then such excess shall not he subject to 

contributions under the Ohio Act. 

After the passage of said Section 1345-1 (e), the Federal Government, 

beginning with the calendar year 1940, excluded from taxation the wages 

paid an employe in excess of $3,000. The pertinent part of Section 160i of 

the United States Internal Revenue Code as amended, reads as follows: 

"(b) The term 'wages' means all remuneration for employ­
ment, including the cash value of all remuneration paid in any 
medium other than cash; ~' * * 

(I ) That part of the remuneration which, after remuneration 
equal to $3,000 has been paid to an individual by an employer 
with respect to employment during any calendar year, is paid to 
such individual by such employer with respect to employment dur­
ing such calendar year; * * * " 

Your specific question is as follows: A., who was employed by B. in 

1939, was paid $2,000 salary and in addition thereto earned a bonus of 

$1,000 which was paid to him in 1940, together with a salary of $3,000, 

which he earned in 1940, making a total payment of $4,000 in 1940. Is the 

$1,000 bonus earned with respect to employment in 1939, but paid in 1940, 

taxable as of 1939, or is it excluded from taxation because it was paid in 

1940, and exceeds the limitation of $3,000 which may be taxed for the year 

1940? 

The underscoring by you in both instances, of the phrase, "paid or pay. 

able" appearing in Section 134 5-1 (e) indicates that a query has arisen as 

to whether such phraseology may not aHect the meaning of the first clause 

of the section and in which only the word "payable" is used. An analysis 

of the section shows that the first phrase of this section defines wages as re­

muneration payable with respect to employment during any calendar year. 

As previously stated, it is my opinion that the statute clearly defines "wages" 

as being remuneration which is payable with respect to the employment in 

a given year, regardless of . when it is actually paid, and, under Section 
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1345-4, General Code, is taxable as of the year of the employment. For 

instance, in the example given it is wages for 1939, and taxable as of 1939. 

The purpose of the balance of Section 1345-1 (e), General Code, is 

only to exclude from "wages" the excess over $3,000, provided the Federal 

Government excludes same. Thus, the latter part of the section does not 

affect the calendar year for which the remuneration was paid, and for which 

year it is considered as wages, and taxable as of such year.This is all deter­

mined by the first phrase of Section 1345-1 (e) down to the language "pro­

vided however," and Section 1345-4, of the General Code, and the latter 

part of Section- 1345-1 (e) in no way modifies the meaning of the first part, 

except to exclude the excess over $3,000, provided the Federal Government 

does likewise. 

The latter part of this section provides that if the Federal Government 

excludes "that part of the remuneration 'paid or payable" to an individual 

employee with respect to employment during any calendar year which is in 

excess of $3,000 then the state will not collect contributions on "such re­

muneration 'paid or payable,' in excess of $3,000 in such calendar year.'' 

This part of Section 134 5-1 (e) still refers to wages paid with respect to 

employment during any calendar year and in such calendar year. Even in 

this part of the section it refers to "wages" with respect to employment dur­

ing any calendar year and therefore in no way modifies the first phrase of 

the section, except to exclude the amount in excess of $3,000, payable as 

wages with respect to employment during any calendar year. 

The Legislature excluded hom taxation the remuneration 111 excess of 

$3,000 which an employee earned which was payable with respect to em­

ployment during a given year, and the time of payment is immaterial. Thus, 

if an employee earns $3,000 for employment during 1939, as in the instant 

case, of which amount he is paid $2,000 during 1939 and $1,000 in 1940, 

no exemption applies, as he only received as remuneration for his employ­

ment during 1939 $3,000, even though $1,000 of it was paid in 1940. Dur­

ing 1940 he received only $3,000 as remuneration paid with respect to em­

ployment for the calendar year 1940, which is subject to taxation for the 

year 1940. 

Section 1600 of the United States Internal Revenue Code as amended, 

provides as follows: 

"Every employer (as defined in Section 1607 (a), shall pay 
for the calendar year 1939 and for each calendar year thereafter, 
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an excise tax, with respect to having individuals in his employ, 
equal to 3 per centum of the total wages (as defined in section 
1607 -b) paid by him during the calendar year with respect to 
employment (as defined in section 1607-c) after December 31, 
1938." 
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Under the above statute, the }'ederal Government since December 31, 1938, 

collects taxes for any given year upon wages actually paid during that year, 

and pays no attention to the year in which the employment occurred. (See 

Ruling of Guy T. Helvering, 'Commissioner of Internal Revenue, dated 

September 6, 194{), No. 478-Mim. 5107 of Unemployment Compensation 

Interpretation Service issued by the Social Security Board supplemental of 

September 15, 1940.) This Federal Act in no way aff'ects the interpretation 

to be placed upon Sections 1345-1 (e) and 1345-4, General Code. 

Therefore, in specific answer to your question it is my opinion that, 

under the provisions of Sections 1345-1 (e) and 1345-4, General Code, the 

bonus of $1,000, paid in 1940, was part of the employee's wages for the yea1 

1939, and, as such, was taxable as wages in 1939, and was no part of the 

employee's wages for 1940. 

3132. 

Respectful! y, 

THOMAS ]. HERBERT, 

Attorney General. 

HOSPITAL, MUNICIPAL-JOINT PURCHASING SERVICE­

AGENCY, HOSPITAL COUNCIL-MAY NOT EXPEND FUNDS 

TO PURCHASE SUPPLIES AND EQUIPMENT FOR ALL HOS­

PITALS WITHIN CERTAIN LOCALITY. 

SYLLABUS: 

A municipal hospital may not expend funds for a joint purchasing serv-


