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pleted such as is called for under present plans, very little existing city rroperty will 
be av'ailable for park purposes. 

On the other hand, the ten:ative plans for the erection of a State Office Building 
upon this site make it clear that there will be grounds surrounding the building 
much more extensive in size than any grounds which would be available for park pur­
poses were the city to proceed alone. Of course, strictly speaking, these grounds 
would not be municipal park grounds, but I believe we may justifiably take notice 
of the fact that the grounds surrounding the present statehouse are, in effect, park 
grounds, available and actually made extensi,·e use of by the citizens of Columbus. 
Assuming that similar conditions would exist . with reference to the grounds sur­
rounding the contemplated building, then it would seem clear that the use of the site 
by the State would create an inciden:al municipal benefit. These facts, when rroperly 
presented to a court, would in all probability bring the present situation within the 
rule announced by the Supreme Court in the case of Clevelalld vs. Library Boal'd, 
supra. However, inasmuch as under that decision it becomes a question of fact, and 
not one purely of law, I am unable to make my answer to your inquiry more definite 
than to state that, in my opinion, the facts are such as would probably appeal to the 
court as furnishing adequate value and justifying the conveyance by the city. 

In your letter you also inquire as to the possibility of any undue delay incident 
to litigation arising out of the selection of the so-called river site. Every official action 
on the part of public officers involves the possibility of resort to the courts to test the 
validity of such action. It does not, however, follow that any undue delay will be 
occasioned thereby. I feel confident that any questions brought before the courts in 
matters involving substantial public interests will receive prompt and expeditious treat­
ment. 

1205. 

Respect fully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney Ge11eral. 

TOWNSHIP TRUSTEE-EMPLOYED BY SURVEYOR TO WORK ON 
ROAD CONSTRUCTED BY COUN"TY, BUT PARTLY FINANCED BY 
TOWNSHIP-LEGAL. 

SYLLABUS: 
A township trustee may be employed by a county surve:~•or on a road which 

is being constructed by a county, notwitlzstandi11g tlze township trustees are con­
tributing to the fi1wncing of Sitch project 1111der the provisions of Sections 6906, 
et seq., of the General Code. Under suclz circu.mstances the li111itations provided 
i1~ Section 3294 of the Gmcral Code have 110 application. 

CoLUMBus, OHIO, November 18, 1929. 

HoN. JoHN K. SAWYERS, }R., Prosewting Attonzey, Woodsfield, Ohio. 
DEAR SIR :-Acknowledgment is made of your recent communication, which 

reads: 

"The county surveyor has advised with me recently relative to a ques­
tion that is bothering him somewhat as is set out in the following para­
graphs. 
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The county and townships are building roads in se\·eral of the town­
ships on the 40, 40, 20 basis-that is 40% of the costs of the road is being 
paid by the township, 40% by the county and 20% by the abutting land 
owners. In practically all of the townships the township. trustees have 
divided the township in three parts and each one is standing responsible for 
the road work in one of the three parts as provided by law. The town­
ship tn!stees are, therefore, quite familiar with road work and have 
considerable experience along that line. 

Under Section 3294 of the General Code every trustee is limited to 
$2.50 for each day of service in the business of the township and not 
to exceed $250.00 in any one year. lt so happens that the county engineer, 
who has charge of the road construction work under the above named 
40, 40, 20 plan, has employed township trustees in these particular road 
projects. The work is done under the direction of the county surveyor, 
but 40o/o of the money for the project is coming from the township treas­
ury. 

"The question that has been put to me by the county surveyor is 
whether or not a township trustee employed by the county surveyor on a 
project such as one above named is entitled to receive compensation on 
such job independent of or in addition to the maximum compensation of 
$250.00 that he can secure from township for township services? In other 
words, does the fact that township is putting up 40o/o of money in such 
a project, make the project a township project and bring a township trustee 
within the provisions of Section 3294 of the General Code so far as his 
compensation for the labor on such project is concerned? 

I might state that the situation is further complicated in one or two 
instances by the fact that the county road fund is practically exhausted for 
this year and the townships are advancing all of their share of the money 
at once to take care of the payrolls on some of these projects. Inas­
much as these men are working, I would appreciate your early advice on 
this subject. I have advised the county surveyor that it is my opinion that 
a trustee would come under the provision of 3294 of the General Code 
so far as his compensation on such project as above outlined is concerned." 

Section 3294 of the General Code, to which you refer and which relates to the 
compensation of township trustees, provides: 

"Each trustee shall be entitled to one dollar an~ fifty cents for each 
day of service in the discharge of his duties in relation to partition fences, 
to be paid in equal proportions by the parties, and two dollars and fifty 
cents for each day of service in the business of the township, to be paid 
from the township treasury. The compensation of any trustee to be paid 
from the treasury shall not exceed two hundred and fifty dollars in any 
year including services in connection with the poor. Each trustee shall 
present an itemized statement of his account for such per diem and 
services, which shall be filed with the clerk of the township, and by him 
preserved for inspection by any persons interested." 

An examination of the section above quoted, discloses that the limitations 
provided therein with reference to the compensation of township trustees, refers 
to the compensation to be paid to such trustees from the township treasury. 

In an opinion of the Attorney General found in the Opinions of the Attorney 
General for the year 1921, page 86, the then Attorney General had under con-
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sideration Section 3294, together with other sections. The syllabus of said opinion 
reads: 

"Under Sections 3294, 3308 and 3318, G. C. the limitation upon maxi­
mum annual compensation of the township officers therein named has 
reference only to services for the township as such, for which payment 
is made by the township out of the township treasury; and payments by 
individuals, for the services of such officers, do not come within such 
limitation." 

From your statement of facts it is assumed that the township trustees in 
co-operation with the county commissioners, in the construction of roads, are pro­
ceeding under the provisions of Section 6906, et seq., of the General Code. 

Under the sections above mentioned, it would appear that the duty of making 
the construction contemplated is under the supervision and control of the county 
commissioners and the county surveyor, notwithstanding the township trustees 
have agreed to bear a portion of the expense. It would follow that any sum paid 
by the county surveyor in connection with the supervision of such a construction 
would be paid from the county treasury and not from the township treasury, and 
Section 3294, supra, would have no application under such circumstances. 

No statutory inhibitions against such proceeding have been found. Section 
12912, General Code, inhibits township trustees, as- well as other officers, from 
doing certain things therein mentioned, but does not apply in the case you present. 
It is not believed that there is anything in such a proceeding which would render 
applicable the rule of incompatibility at common law. 

It is understood that the Bureau of Inspection and Supervision of Public 
Offices, from an administrative standpoint, has long interpreted the law to authorize 
a township trustee to be employed by a county surveyor in connection with roads 
which are being constructed by the county. 

In specific answer to your inquiry, it is my opinion that a _township trustee 
may be employed by a county surveyor on a road which is being constructed by 
a county, notwithstanding the township trustees are contributing to the financing 
of such project under the provisions of Section 6906, et seq. of the General Code. 
Under such circumstances the limitations provided in Section 3294 of the General 
Code have no application. 

1206. 

Respectfully, 
GILBERT BETTl\lAN, 

Attorney Ge11eral. 

ELECTION-BALLOT CAST WITH NA:\lE WRITTEN IN BLANK SPACE 
WITHOUT CROSS ?.!ARK-VALID. 

SYLLABUS: 
Under Section 5070, paragraphs 6 Olld 9, General Code, where 011 elector writes 

in the 11ame of "A" in pencil in the proPer blank space provided therefor, but fails 


