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869. 

PUBLIC LIBRARY TRUSTEES-CITY SCHOOL DISTRICT-ISSUAXCE OF 
BONDS, NOTES OR MORTGAGE BONDS FOR PURCHASING LA~D 
AND ERECTING LIBRARY BUILDINGS AUTHORIZED. 

SYLLABUS: 
A board of trustees of a public library of a city school district has no authority 

to issue bonds, notes or mortgage bonds for the purPose of purchasing land and erect­
ing library buildings thereon. 

CoLUMBUS, OHIO, September 14, 1929. 

HoN. GEORGE ELLIOTT McCORMICK, Ohio State Librarian, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 

"Will you kindly give me your opinion upon the following question? 
The trustees of a public library of a city school district organization 

under Sections 7635, General Code of Ohio, et seq., wishes to purchase prop­
erty and erect buildings for library purposes as provided in Section 7638 of 
the General Code. 

Can the library board borrow money from the bank in anticipation of reve­
nues? And if so, can they borrow it by note or by mortgage on the property 
or may they issue bonds for that purpose? These questions arise by virtue 
of a letter, copy of which is hereto attached." 

Enclosed with your inquiry is a communication, part of which reads as follows: 

"A board of library trustees has in mind the acquisition of some real 
estate for library purposes, and desires to act in a hurry. Section 7638 pro­
vides that the board may purchase ground and erect buildings for library 
purposes. Can the board go to the bank and borrow money in anticipation 
of :-evenues, or otherwise, and if so, can they borrow it by note or by mortgage 
on the property?" 

Considering first the question of the authority of a board of library trustees to 
issue bonds for the purchasing of land and for the erecting of buildings thereon, for 
library purposes, your attention is directed to an opinion of my predecessor, ap­
pearing in Opinions of the Attorney General for 1928, Volume 4, page 3097, the 
syllabus of which is as follows: 

"Since the enactment of The Uniform Bond Act, the bond issuing author­
ity of a school library district is the board of education and not the board of 
library trustees, and in the issuance of such bonds the board of education must 
follow the proceedings set out in said act." 

Without quoting from this opinion, it may be said that a thorough analysis is 
therein contained of the various statutes relating to the authority of boards of library 
trustees to issue bonds. After a careful consideration of this opinion, I concur in the 
views of my predecessor, as therein set forth, and I am of the opinion that since the 
enactment of the Uniform Bond Act there is no authority vested in a board of library 
trustees to issue bonds, and that bonds issued, for the purpose of purchasing land and 
erecting buildings thereon for library purposes of a city school district, may only be 
issued by the board of education of such district. 
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Your inquiry as to the issuance of notes for the aforesaid purposes, by a board 
of library trustees, must, in view of the foregoing, necessarily be answered in the 
negative, since the Uniform Bond Act has provided the complete machinery for the 
issuance of notes, as well as bonds. 

Coming now to the question of the authority of a board of library trustees to 
place a mortgage on property held by such board, there is no authority for such a 
procedure, either legislative or constitutional, in the State of Ohio. The only authority 
for the issuance of mortgage bonds by a subdivision of the State, is the authority con­
tained in Section 12 of Article XVIII of the Ohio Constitution, wherein it is provided 
that municipalities may issue mortgage bonds upon a public utility. 

Specifically answering your questions, I am of the opinion that a board of trus­
tees of a public library of a city school district has no authority to issue bonds, notes 
or mortgage bonds for the purpose of purchasing land and erecting library buildings 
thereon. 

870. 

Respectfully. 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney Gmeral. 

APPROVAL, BONDS OF l\IAHONING COUNTY-$22,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, September 16, 1929. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

871. 

REAL ESTATE SALESMAN-NON-RESIDENT-APPLICANT FOR OHIO 
LICENSE-REQUIRED TO FILE . IRREVOCABLE CONSENT TO 
SERVICE IN SUITS. 

SYLLABUS: 
The requirement as to jili11g an irrevocable consent, as provided in SectiOil 6373-41, 

General Code, applies to e'i-'ery no1~-resident applicant for a license as real estate sales-
111m~ as well as to every non-resident applicant for a license as real estate broker. 

CoLUMBUS, OHIO, September 16, 1929. 

HoN. Eo. D. ScHORR, Director of Commerce, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-Your letter of recent date is as follows: 

"Section 6373-41, General Code of Ohio, relating to non-resident require­
ments for a real estate license is as follows: 

'Licenses may be issued under this act to non-residents of this state and 


