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ATTORNEY GENERAL 

.\RMED FORCES UNITED STATES-ANY INSTRUMENT-AC­
COMPANYING DISCHARGE OF MEMBER OF ARMED FORCES, 
WHICH PURPORTS TO CONTAIN INFORMATION AS TO 
LENGTH OR CHARACTER OF SERVICE OR CIRCUMSTANCES 
OF DISCHARGE, AUTHENTICATED BY SIGNATURE OF MIL­
ITARY OFFICER, SHOULD BE RECORDED AS PART OF DIS­
CHARGE UNDER PROVISIONS OF SECTION 2770, G. C.-OPIN­
ION 514, OCTOBER 20, 1945 MODIFIED-SEE OPINIONS AT­
TORNEY GENERAL 1945, PAGE 661. 



OPINIONS 

SYLLABUS: 

Any instrument accompanying the discharge of a member of the armed forces 

which purports to contain information as to the length or character of his service 

or the circumstances of his discharge, and which is authenticated by the signature of 

a military officer, should be recorded as a part of the discharge under the provisions 

of Section 2770 of the General Code. Opinion No. 514 dated October 20, l!MS 

modified. See Opinions Attorney General 1945, Page 661. 

Columbus, Ohio, November 13, 1945 

Hon. William A. Ambrose, Prosecuting Attorney 

Youngstown, Ohio 

Dear Sir: 

On October 20, 1945, in response to your request, I rendered Opinion 

No. 514, relative to the recording of the certificate o.f discharge of a mem­

ber of the armed forces. That opinion dealt in part with the question of 

the propriety of recording papen, that were submitted with the discharge 

containing certain information concerning the discharged member. 

It has come to my attention that such matters of information relating 

particularly to the length and character of service and circumstances of 

dismissal from service of the soldier, sailor or marine were originally in­

corporated in the certificate of discharge or printed upon the back thereof, 

but that the practice has grown up of putting it frequently upon separate 

5heets of paper. It appears further that this information may be of great 
value to the discharged member of the forces, in determining his rights to 

certain benefits provided by law. I feel it proper, therefore, that my 

former opinion should be modified, to the extent of holding that any in­
strument accompanying the discharge of a member of the armed forces 

whid1 purports to contain information as to the length or character of his 

service or the circumstances of his discharge, and which is authenticated 

by the signature of a military officer, should be recorded as a part of the 

discharge under the provisions of Section 2770 of the General Code. 

Respectfully, 

HUGH S. JENKINS 

Attorney General 




