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The foregoing will dispose of your question in so far as a county coroner and 
gqneral health commissioner are concerned. However, your letter further presents the 
question as to whether a county coroner and a "county physician" may be one and the 
same person. It is assumed that in the use of the term "county physician" you have 
reference to a physician employed by the county commissioners for the county home 
or a physician appointed for the cou'nty jail, or both. In any event, an examination of 
the sections authorizing the appointment or employment of a physician for the county 
home or county jail discloses that there is no incompatibility in either case with the 
office o'f county coroner. 

Based upon the foregoing, you are specifically advised that: 
1. The office of county coroner and commissioner of a general health district 

may be held by one and the same person, except in cases wherein the contract of 
employment of such health commissioner is so drawn, under the provisions of Section 
1261-19, General Code, as to require such health commissioner to devote full time to 
the duties of his office, which would result in such commissioner not being able to 
perform his duties as coroner. 

2. A county coroner may be employed by the county commissioners as physician 
for the county home or appointed by the commissioners as physician for the county 
jail. 

791. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attomey Geneml. 

CEMETERIES-TOWNSHIP-POWER OF TRUSTEES TO REQUIHE THAT 
ONLY SEXTONS UNDER CONTRACT ~lAY DIG GRA YES--PRO­
CEDURE FOR ENFORCEMENT. 

SYLLABUS: 
1. Under the provisions of Section 3447, General Code, towns/zip trustees may 

make rules and regulations to the elf ect that only a sr.rton or caretaker having a con­
tract with the tOWIIship trustees for such purposes may participate in digging graves in 
such a cemetery. 

2. Such rules ami regulations may be enforced in accordance with the p1·o­
visions outlined in Sections 10108, 12495, and 12496 of the General Code. 

CoLUMBus, OHIO, August 26, 1929. 

HoN. MicHAEL B. UNDERWOOD, Prosecuting Attonle:J•, Kenton, Ohio. 
DEAR SIR :-This will acknowledge receipt of your recent communication which 

reads: 

"We wish to submit the following for your consideration and opm1on: 
Township trustees of Hale Township have discharged the sexton, or at least 
have hired another on some form of competitive bidding, and the former 
sexton refuses to quit. Having been sexton over a period of years, he is 
acquainted with a large number of burial lot owners and has made arrange­
ments with these individual owners to dig the graves on their lot. Under the 
contract which trustees make with the sexton, the work of digging the gra,·es 
should go to the sexton that is employed and acting. 
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Section 3447, G. C., among other things, pro\·ides that the trustees shall 
make 'needful and necessary rules and regulations' which they ha\·e done, and 
under these rules the sexton which they employ has charge of the cemetery 
and the digging of the graves. 

\Vhat they wish to know is what procedure are they to follow in enforcing 
these rules and regulations. 

Tpey have requested that I write to you and inquire relative to this 
matter." 

Section 3447 of the General Code which relates to the duties of the trustees in con­
nection with the township cemeteries, provides: 

"The trustees shall have such cemetery laid out in lots, avenues and paths, 
number the lots and have a suitable plat thereof made, which shall be careftllly 
kept by the township clerk. They shall make and enforce all needful rules 
and regulations for its division into lots, and the allotment thereof to families 
or individuals, and for the care, supervision and improvement thereof, and 
they shall require the grass and weeds to be cut and destroyed at least twice 
each year in all such cemeteries. 

Suitable provision shall be made therein for persons whose burial is at 
the expense of the township." 

From the section above quoted and other related sections, it appears to be clear 
that the township trustees are charged with the control and management of township 
cemeteries. Under Section 3464 authority is given to township trustees to appoint 
three directors to take charge of any cemeteries in the township under their control. 
When and if such directors are appointed, it would seem they perform the same duty 
with reference to management of cemeteries as are required of township trustees. 

In view of the duties imposed upon the township trustees, by implication, un­
doubtedly they have the right to employ some person to supervise and care for the 
cemeteries. While there seems to be no express authority authorizing such employ­
ment, under the well know rules of construction to the effect that such a board has 
sufficient implied power to carry into effect the express powers granted, I have no 
difficulty in reaching the conclusion that township trustees may employ a sexton or 
caretaker under a contract in the manner set forth in your communication. Inasmuch 
as Section 3447, supra, expressly authorizes township trustees to make all the needful 
rules and regulations for the supervision of such cemetery, I am inclined to the view 
that they may provide that graves should be dug by the person so employed, or under 
his supervision. In other words, it would seem to be obvious that the method em­
ployed in digging graves is a proper subject for regulation by the management of such 
a cemetery. 

You inquire as to what procedure should be followed by the township trustees 
in enforcing such rules. 

Your attention is directed to Section 10108, General Code, which provides: 

"The trustees, directors, or other officers of a cemetery company or asso­
ciation, whether incorporated or unincorporated, and township trustees having 
charge of township cemeteries, may appoint as many day and night watchmen 
of their grounds as they deem expedient. Such watchmen, and all superin­
tendents, gardeners, and agents of such company or association or of the 
township trustees, stationed on the grounds, may take and subscribe, before 
any mayor or justice of the peace in the township where the grounds are sit­
uated, an oath of office similar to the oath required by law of constables. 
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Upon taking such oath, such watchmen, superintendents, gardeners, or agents 
shall have and may exercise all the powers of police officers within and ad­
jacent to the cemetery grounds." 

Your attention is also invited to Section 12495, General Code, which provides: 

"Whoever violates a by-law, rule or regulation adopted by the trustees, 
directors or other officers of a cemetery company or association, or by a board 
of township trustees having charge of township cemeteries, with reference to 
the protection, good order and preservation of cemeteries, and the trees, shrub­
bery, structures and adornments therein, shall be fined not less than five dollars 
nor more than fifty dollars." 

Section 12496, General Code, also provides : 

"Watchmen, superintendents, gardeners, or agents of a cemetery com­
pany or association may arrest on view, a person found violating the next 
preceding section and bring him before a mayor or justice of the peace within 
the township for trial." 

The foregoing sections, it is believed, are sufficiently explicit in themselves as to 
inform you of the procedure that may be taken thereunder in order to enforce the 
rules and regulations relative to a township cemetery. 

Based upon the foregoing and in specific answer to your inquiry, it is my opinion 
that: 

(1) Under the provisions of Section 3447, General Code, township trustees may 
make rules and regulations to the effect that only a sexton or caretaker having a con­
tract with the township trustees for such purpose may participate in digging graves 
in such a cemetery. 

(2) Such rules and regulations may be enforced in accordance with tht: pro­
visions outlined in Sections 10108, 12495, and 12496 of the General Code. 

792. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

SCHOOL DISTRICT-HAVING UNVOTED INDEBTEDNESS EXCEEDING 
ONE-TENTH OF ONE PER CENT OF PROPERTY VALUATION-MAY 
NOT ISSUE BONDS TO REBUILD BURNED GARAGE WITHOUT 
VOTE OF PEOPLE. 

SYLLABUS: 
When a school district has an outstanding unvoted net indebtedness equal to or in ex­
cess of one-tenth of one per cent of the total value of all property in s11ch district as 
listed and assessed for taxation, such school district may not iss11e bonds without a: 
vote of the people in any amount for the purpose of rebuilding. a garage destroyed by 
fire, under the prO"visions of paragraph "C" of Section 2293-15, General Code. 


