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sioners represents the county in respect to its financial affairs, only so far as au­
thority is given it by statute, it can only be properly concluded that a negative 
answer should be given your first question. 

The second question indicated in your inquiry appears to be in a sense hypo­
thetical, in that the facts do not state that actual commitment has been made or the 
nature of such commitment, and under the circumstances it becomes obvious that 
definite legal conclusions are impracticable if not wholly impossible. It may be 
noted however that section 3093 G. C. provides that children permanently committed 
to a children's home, shall be under the exclusive guardianship and control of the 
trustees of such institution, and it is believed that it is such permanently com­
mitted children to be contemplated by the provision of this section, where authority 
is given the trustees, to board such children with private families outside of the 
institution when the circumstances of the case would seem to warrant such action. 
Although your second question does not state, whether the commitments contem­
plated are permanent or temporary ones, it may be generally stated in answer to 
that portion of the question however, relating to the alternatives, the Juvenile 
Court may adopt in the procedure of committing neglected and dependent children 
to the care of boards, persons and institutions, that such court is authorized to 
adopt at its discretion any of the optional provisions of sections 1652 and 1653 G. C. 
although it may be noted that the payment of board of neglected and depend~nt 
children by the county commissioners in cases where commitments are made to 
private individuals or persons is limited to those cases where there is no children's 
home in the county, or, in the event of the abandonment of one previously existing. 

Answer to your third question may be briefly made in the negative, since it is 
believed that section 3092 G. C. as amended in 109 0. L., p. 533, although slightly 
changed in other respects from the original section, still provides in chief for those 
cases arising wherein there is no children's home within the county, and consequently 
is not thought to be applicable to counties where such a home already exists. 

2916. 

Respectfully, 
JoHN G. PrucE, 

Attorney-General. 

STATE BOARD OF ACCOUNTANCY->-FEE CHARGED APPLICANTS FOR 
EXAMINATION MAY NOT BE RETAINED BY BOARD IN EVENT 
APPLICANT IS PRECLUDED FROM EXAMINATION BY REASON OF 
INELIGIBILITY--SEE SECTION 1375 G. C. 

Under section 1375 G. C. the fee of twenty-five dollars charged applicants for 
the examination in accountancy provided by section 1374 G. C. may not be retained 
by the state board of accountancy in event the applicant is precluded from such a1~ 
examination by reason of ineligibility, but under such circumstance should be re­
turned to said applicant. 

CoLuMBUS, OHIO, March 9, 1922. 

MR. L. W. BLYTH, Secretary, State Board of Accountancy, 1400 Hanna Building, 
Cleveland, Ohio. 
DEAR SIR :-Receipt is acknowledged of your. recent communication which reads 

as follows: 
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"I have been requested by the Ohio State Board of Accountancy to 
obtain from you your opinion as to the intent of section 1375 regarding re­
fundment of fees. 

The board requires that each application must be accompanied by a fee 
of twenty-five dollars ($25.00) in the form of a draft, certified check or 
postoffice money order, payable to the treasurer of the Ohio S'tate Board of 
Accountancy before the application will be considered. 

In order to qualify, an applicant for a certified public accountant cer­
tificate must be twenty-one years of age, must be a ,citizen of the United 
States or must have declared intentions to become a citizen of the United 
States. The applicant is required to have a first grade high school diploma 
or an equivalent secondary education and at least three years' experience in 
the practice of accountancy. 

On receipt of the application the secretary. immediately corresponds 
with all references to verify the facts contained in the application. The 
board also spends considerable time and effort to determine whether or not 
the applicant is eligible for examination. If found ineligible, it has been 
the custom of the board to advise the applicant of his rejection and return 
the fee deposited. 

We would be pieased to have your opinion as to wheth.er or not the 
board is required to return the fee if the application is rejected after the 
board having spent considerable time and effort in obtaining the facts. 

VIe enclose copy of the certified public accountant law and await with 
pleasure, your opinion." 

Consideration of the questions presented, involves apparently a construction of 
sections 1374 and 1375 of the General Code. 

Section 1374 G. C. provides: 

"Each year, the state board of accountancy shall hold an examination 
for such certificate. Each applicant shall be examined in theory of accounts, 
practical accounting, auditing and commercial law as affecting accountancy. 
If thrPe or more persons apply for certificates within not less than five 
months after the annual examination, the board shall hold an examination 
for them. The time and place of each examination shall be fixed by the 
board." 

Section 1375 G. C. provides: 

"At the time of filing the applic2.tion for such examination and certifi­
cate, each applicant shall pay to the treasurer of the state board of account­
ancy a fee of twenty-five dollars. Such examination fee shall not be re­
funded, but an applicant may be re-examined without the payment of an 
additional fee within eighteen months from the elate of his application." 

It is thought that the "examination fee" specified by the provisions of section 
1375 G. C. quoted supra, is intended to be the fee chargeable by the state board of 
accountancy for the examination indicated in section 1375 G. C. and which includes 
th~ subjects of theory of accounts, practical accounting, auditing, and commercial 
law as affecting accountancy. · 

In the several sections comprising the accountancy act it is nowhere stated that 
any portion of the twenty-five dollar fee charged for the examination in the sub-
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jects mentioned is to be considered as a fee covering a preliminary examination rel­
ative to the eligibility of the applicant. It is true· section 1373 G. C. provides certain 
qualifications required of persons practicing as public accountants, but such limita­
tions would seemingly reach rather their right to practice accountancy than the 
right to be examined in the subjects specified in section 1374 G. C. Such reasoning 
however is not intended to warrant the assumption that the board of accountancy 
may not pass upon the eligibility of those applying for examinations, but it thought 
rather to strengthen the conclusion, that the twenty-five dollar fee indicated in sec­
tion 1375 G. C. is an examination fee charged for the examination held by the state 
board of accountancy, for the purpose of determining the applicants' knowledge 
relative to the subjects specified, and which apparently do not include questions of 
the applicants' eligibility. Thus it would seem to follow that an applicant who is 
rejected by the board as ineligible to be examined, could not upon any equitable 
grounds be charged a fee for an examination which in turn he is prevented from 
taking by the action of the board of accountancy in the instance. Reading together 
therefore sections 1374 and 1375 G. C. it is thought rather that the paragraph read­
ing "Stich examination fee shall not be refunded, but an applicant may be re­
examined without the payment of an additional fee within eighteen months from 
the elate of his application" is intended to contemplate those cases where the appli­
cant has been examined in the subjects mentioned in section 1374 G. C. and has 
failed to pass such an examination. 

In support of the view expressed, attention is directed to a former op1mon of 
this department, found in Opinions of the Attorney-General, 1913, Vol. I, page 922, 
wherein it is held, that where an application for ·an examination in accountancy is 
filed with the state board, accompanied by the required fee for such examination, 
and the applicant denied examination, the board should return to the rejected appli­
cant the fee which he had deposited. 

Concurring therefore with the views of my predecessor upon the subject consid­
ered, I am of the opinion that in cases where the applicant for examl\J.ation in 
accountancy, has deposited with the state board the fee specified by section 1374 
G. C. and has been precluded from the examination provided by section 1375 G. C. 
for reasons of ineligibility, said fee under such circumstances may not be retained 
by said board, but should in. such cases be returned to the applicant. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

A ttoruey-General. 

2917. 

SCHOOLS--TRANSFER OF TERRITORY UNDER SECTION 4696 G. C. 
FROM MORE THAN ONE DISTRICT-FOR MANDATORY TRANSFER 
PETITJO)IT SHOULD BE PRESENTED FROM EACH SCHOOL DIS­
TRICT AND CONTAIN SEVENTY-FIVE PER CENT OF ELECTORS IN 
EACH SCHOOL DISTRICT. 

Where it is desired to trmzsfer school territory under section 4696 G. C. and 
such school territory is taken from more than one school district, a petition (re­
quired for a mandatory transfer of such school territor:y) should be presented from 


