
House Bill X o. 413 provides for extending the open season beyond three and 
one-half months in each year, and. also invades the close season as limited by the 
treaty aforesaid, and the laws and regulations in regard to said treaty. 

You are therefore advised that it is the opinion of' this department that said 
• House Bill Xo. 413, if enacted into law, would be in direct violation of the Con­

stitutional Federal enactments in regard to migratory birds, and therefore invalid 
and inoperative. 

159. 

Respectfully, 
c. C. CRABBE, 

Attorney General. 

AUDITOR-STATEMENT TO COUNTY COMMISSIONERS SHOULD 
CONTAIN AMOUNT SUFFICIENT TO PAY ALL EMPLOYES OF 
AUDITOR'S OFFICE-ONLY IN CASE AMOUNT FIXED BY COUNTY. 

SYLLABUS: 

It is the duty of the county auditor to include in Ius de·taile.d sta·tement to the 
county commissioners an amount sufficient, in his judgme11t, to pay all the employes 
of the auditor's office. O;tly i11 case: the amount fi:red by the cotmtyl commissioners 
for the auditor's help is insufficient shall the state ta:r commission prescribe addi­
tional employes; but when so prescribed, under section 5366 G. C., they must be paid 
from the county fund. 

CoLUMBUS, OHIO, March 19, 1923. 

The Ta:r Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-Acknowledgment is made of the receipt of your request for the 
opinion of this department as follows: 

"Application has been made to this Commission by a county auditor 
under section 5366 for authority to appoint certain employes and pay their 
compensation out of the general county fund. The duties of these em­
ployes will be to distribute to taxpayers the hlanks on which to make per­
sonal property tax returns. 

An identical request was made to and allowed by this Commission in 
1921 and 1922. 

\Viii you please advise the Commission: 

1. Might not the auditor have included a sufficient amount to meet 
this expense in his request· filed with his Board of County Commissioners 

under section 2980? 

2. Should he not have done so? 

3. Has this Commission sole jurisdiction to authorize the appointment 
by the auditor of the experts and other employes mentioned in the third 
paragraph of section 5366? 



4. Are the employes appointed by the auditor under said section 5366 
G. C. to be paid only out of the general county fund or can they be paid 
out of the amount allowed by the county commissioners under section 
2980?" 
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Section 2981 G. C. makes proviSIOn for the county auditor t01 appoint the 
employes needed in his office, and section 2980 G. C. provides the method and 
means for paying such help. Section 2981 G. C. authorizes the appointment of: 

"Deputies, assistants, clerks, bookkeepers and other employes." 

Section 2980 G. C. provides that the auditor "shall file" with the county com­
missioners a detailed statement of the probable amount necessary to pay the em­
ployes of his office for the next year, and that the commissioners "shall fix" the 
amount for such purpose between certain fixed percentages of the fees collected 
in such office. In this manner provision was made in these two sections for the 
employment of help in the auditor's office and the payment of the same, and this 
was done before the enactment of section 5366 G. C. 

This latter section (5366 G. C.) is in part as follows: 

" * * * For the purpose of carrying out the provisions of this act 
and the provisions of sections 2583, 5366 and 5612 of the General Code, 
each county auditor shall appoint such number of experts, deputies, clerks 
and employes that may from time to time be prescribed !for him by the 
Tax Commission of Ohio." 

Thus it will be seen that the 'eriactment of section i5366 G. C. was presumably 
cumulative so far as it relates to employes in the office of the county auditor. The 
provisions in section 2980 G. ,c. that the auditor "shall file" and that the county 
commissioners "shall fix" arc mandatory, but I find no mandatory provision in the 
language in section 5366 G. C. so far as it refers to any iaction of the state tax 
commiSSIOn. And, since the one section 2980 G. C. is mandatory, 1and the other, 
section 5366 merely optional, I am of the opinion that section 5366 G. C. is to be 
used in the matter of employes for the auditor only when in the judgment of the 
state tax commission the number of deputies, etc.,, in the county auditor's office are 
not sufficient; and this· department is further of the opinion that it is the duty of 
the county auditor to include in his statement to the county commissioners an 
amount sufficient to pay all employes in the auditor's office for the coming year. 

In answer, therefore, to your first and second questions, I believe .that the 
auditor might not only have included a sufficient amount to meet all the expenses 
of his employes in his request filed, with the county commissioners, but that it was 
his duty to have done so. 

In answer to your third question, I am of the opinion that! the tax commission 
has not the sole authority to authorize the employment by the auditor of the ex­

. perts and other employes mentioned in the third paragraph of section 5366 G. C. 
because thes~ are the same employes as named in section 2981 G. C. and the two 
sections 2981 and 5366 G. C. are cumulative and authority to name such employes 
granted in each; the authority given to the tax commission under the latter section 
is only optional. 
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In answer to yout ·fourth question, I am of the opmton that the employes 
appointed by the auditor under section 5366 G. C. (that is, when prescribed by the 
taX! commission) can only be paid out of the general county fund as provided in 
said section, which is as follows: 

"The compensation of such experts, deputies, clerks and employes shall 
be fixed by the county auditor subject to the approval of the tax commis­
sion of Ohio, and shall be paid monthly out of the general county fund 
upon warrant of the county auditor." 

This is very specific as lo how they shall be paid, and they cannot be paid out 
of the amount allowed by the county commissioners under section 2980 G. C. when 
appointed under the provisions of section 5366 G. C. 

160. 

Respectfully, 
c. C. CRABBE, 

Attorney General. 

SCHOOLS-COUNTY BOARD OF EDUCATION lVIA Y CREATE SCHOOL 
DISTRICT FROM ONE OR MORE DISTRICTS-DISTRICTS MAY BE 
LESS THAN SIXTEEN SQUARE MILES-SECTION 4687 G. C. CON­
STRUED. 

l. A county board of education may create a school district from Olll? or more 
school districts or parts thereof, but to parer! out of a school district a part thereof 
exempt by law from taxation which has 110 school facilities for the children of 
compulsory school age living thereh~ and for which children 110 school privileges 
are provided by the board at tlze time it so parcels out siaid area from the distric'f 
to 1.vhich it pre11iously belouged, such act is ille.CJal' aud z•oid' wz/ess aud uutil educa­
tiolla[ privileges are furnished to such childrc11. 

2. Cou11ty boards of-education do not create z•illages. The, creation of a new 
village and of a village school district are, by law, simultaneous acts. The area of 
a rural district of less than si.rte<'IIJ sqiwre miles outsir!e of a newly erected village 
bj• force of section 4687 G. C., at OllCI! becomes a part of the village school district. 
Rural school •districts of less area tha1~ sixteen square miles by favor of section 
4736 G. C., may be cr.eated by a count'!,• board of education. 

3. A village created with'in ~he area of another village !school district which 
area, as provided in section 4678 G. C., was attach'ed to an earlier created village, 
becomes a village school district whose limits or boundaries are identical with! those 
of the later created village, and the area outside of the later created village remains 
a part of thel first village school district subject to a1~y :action under authority of, 

· section 4736 G. C. the co1mty board of ed11cation ma.y take concerning it. 


