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the fact that such sewer construction may result in a saving to the county in con­
nection with the construction or repair of bridges within the limits of such municipal­
ity. 

1232. 

Respectfully, 
G!LIJJ:RT BETT~!Ah, 

Attorney General. 

ROAD-WHE:N SUBJECT TO DESIGNATION AS PART OF COU.l\'TY SYS­
TENI-SPECJFIC ROAD COXXECTJ!\'G INTERCOUNTY HIGHWAYS 
OF TWO COUXTIES l\fA Y XOT BE SELECTED. 

SYLLABUS: 
1. A road may be designa.fed as part of the county s3•stem of highways of a county 

which connects a '<·i/lage, hamlet, or center of rural popzt!atio1z wihtin such county with 
an interco~t~zty highway or main market road within such cowzty. 

2. rVhen a road only co1mects an intercount_v highway within such county with 
an intercounty highway within an adjoi11i11g cou1zty, such roa.d may not be designated 
as a part of the system of cou11t::i highways of either county. 

CoLUMBUS, OHIO, November 27, 1929. 

HoN. ]OJ-IN H. HousToN, Prosecuti11g Attomey, Georgetown, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 

"vVish your opinion on Section 6966 G. C., and wish this question answered 
specifically. l\'lay a board of county commissioners designate a road on the 
county system of highways which connects with an intercounty highway in 
said county and runs into an adjoining county, there connecting with another 
intercounty highway, if the board of commissioners of the adjoining county 
does not designate their portion of said road on their coimty highway system? 

It is noted that the road in the adjoining county is now being improved 
by the proceeds of the Sullivan-Bostwick gas money." 

Section 6965, General Code, provides that there shall be created in each county 
within the state a system of county highways. This section further provides that 
the township trustees of each township within the state shall supply the county com­
missioners with certain information bearing upon the establishment of such a system 
of county highways. Section 6966, General Code, provides in part as follows: 

"It shall be the duty of the board of county commissioners of each county 
to determine from the statistics and information furnished by the several 
boards of township trus:ees within such county the relative importance and 
value for traffic of the various public highways of the entire county. They 
shall begin work as soon as the necessary information is furnished by the 
several boards of township trustees within the county, and after a careful re­
view and consideration of the informa:ion furnished by such trustees shall 
select and designate a connected system of county highways of such mileage 
as they may deem rroper and expedient, connecting with the intercounty 
highways and main market roads of such county all of the villages, hamlets, 
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and centers of rural popula:ion within the county. * * * The board of 
county commissioners of any county may from time to time make changes in 
the county system or addition thereto in the manner hereinbefore provided 
with respect to the creation of the same. All expenses incurred in carrying 
·out the provisions of this and the preceding section shall be paid from the 
general county road fund." 

It must be observed that the authority here vested in a board of county commis­
sioners to make changes in the county system or additions thereto is limited to the 
manner provided in the section with respect to the creation of such county system. 
The roads which may be designated as part of a county system in the creation of such 
are specifically set forth as "a connected system of county highways * * * con­
necting with the intercounty highways and main market roads of such county all 
the villages, hamlets, and centers of rural population within the county." This pro­
vision, in other words, means a connected system of county highways connecting all 
the villages, hamlets and centers of rural population within the county with the 
intercounty highways and main market roads within the county. There is no author­
ity here to designate as a part of the county system a road connecting a village within 
the county with an intercounty highway outside of the county. Such a road would 
be an intercounty highway. In your letter you make no mention of the road in question 
connecting a village, hamlet or center of rural po:·ulation in your county with an 
intercounty highway and, accordingly, I assume such state of facts does not exist, 
but that the road in question only connects two intercounty highways in two ad­
joining counties. Solely upon this statement of facts, I am clearly of the view that 
there is no authority to designate such road as part of the county system. 

Of course, in the event such road connected a village, hamlet or center of rural 
population located at the county line but within the county, with an intercounty high­
way or main market road within the county, there would be express authority to desig- · 
nate such road as a part of the county system. 

Your attention is directed to the provisions of Section 1189, as amended by the 
88th General Assembly, 113 Ohio Laws, 600, under which section the Director of 
Highways would probably have authority to designate this road as an intercounty 
highway, or what is now known as a state highway. 

In view of the foregoing, and in specific answer to your question, I am of the 
opinion that: 

1. A road may be designated as part of the county system of highways of a 
county which connects a village, hamlet, or center of rural population within such 
county with an intercounty highway or main marke: road within the county. 

2. When a road only connects an intercounty highway within such county with 
an intercounty highway within an adjoining county, such road may not he desig­
nated as a part of the system of county highways of either county. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


