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' am clearly of the opinion that under the law of Ohio the mayor is not entitled 
to the compensation or salary for the period of thirty days during which time he 
was suspended. 

However, should it ultimately be' determined that he was wrongfully removed, 
then under the decision in the 92 0. S. 493, he would be so entitled. 

241. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney General. 

BOARD OF EDUCATION-SECTIO~S 3751 TO 3761 G. C. CONSTRUED­
AUTHORIZED TO CONTRACT FOR OII,.ING STREETS-PAID OUT! 
OF CONTINGENT FUND-SECTIONS DO NOT AUTHORIZE AS­
SESSMEN',r TO BE LEVIED A~D COLLECTED. 

SYLLABUS: 
Under the provisions of section 3751 to 3761 G. C.,the board of education is 

authorized to contract for the oiling of the streets upon which thl! school property 
abuts and pay for the same from its contingent fund. However, such sections do 
not authorize an assessment to be levied and collected against the school property 
to pay such costs. 

CoLUMBus, Omo, April 13, 1923. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-In your recent communicatfon you request the opinion of this 
department as follows: 

"Under the provisions of section 3753 G. C., oiling districts have been 
created in the City of Cincinnati by resolution of the Director of Public 
Service, within which distric:ts property of the board of education abuts 
on streets which have been treated with oil and the cost of such oiling 
has been assessed against the abutting property of the streets in question, 
including the property of the board of education. 

Question: Can assessments for such oiling be legally assessed and 
collected from the board of education under the conditions described? 

We are enclosing herewith letter received from our examiner at Cincin­
nati, citing decisiops of the courts, etc., in relation to street improvements. 

The City of Cincinnati is anxious to certify their 1922 delinquent 
oiling account for the 1923 duplicate and we would greatly appreciate an 
immediate or early reply, if possible." 

The question of the authority to certify assessments against school property 
for street improvements, etc., has frequently been under consideration by the courts 
and this department. The law is definitely settled thaf a school board is not 
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liable for such an assessment unless there should be special legislation clearly 
expressing such liability. See Opinions of the Attorney General 1916; page 663, 
1920; page 808 and 1922 No. 3842. 

In the communication to your department from th~ state examiner it is sug­
gested that the language of the statutes relating to the oiling of streets provides 
that "such treatment with oil shall be regarded as a cleaning and repairing of the. 
streets and alleys," and the conclusion is further suggested that this language takes 
such a repair of the streets out of the rule relative to school property not being 
liable for assessment for street improvement. 

In this connection your attention is invited to an opinion rendered by this 
department found in Reports of 1921, page 1180, wherein the question was con­
sidered as to whether the oiling of a street constituted a maintenance and repair 
of the street in view of the provisions of section 6309-2 of the General Code. It 
was held as disclosed by the syllabus: 

"The process of treatment with oil of municipal streets and public 
roads, authorized by sections 3751, 3752, 3753 and 3754 G. C. is such a 
street or road improvement as to come within the meaning of the words 
"maintenance" and "repair" as used in section 6309-2 of the General Code." 

The reasoning in this opinion would to some extent indicate that the oiling 
of the street is an improvement. The courts have frequently said there is no 
magic in words. 

Section 3758 G. C., among other things, provides: 

"The assessment may be collected in one or more installments in the 
manner provided for assessments for street improvements, with a penalty 
of five per cent. and interest for failure to pay at the time fixed in the 
assessing ordinance." 

So irrespective of what the provisions of section 3760 G. C. contain in refer­
ence to such a repair being regarded as a cleaning,, etc., we cannot escape the 
conclusion that it is physically a street improvement and that the assessment pro­
posed would be made pursuant to the provisions of said statute authorizing the 
assessment and collection of the same as street improvement assessments are 
"levied and collected. However, it is believed that the conclusion is not necessarily 
depending upon this technical construction of the language. The former opinions 
and decisions in reference to the exemption of school property from assessments 
were based upon the proposition that other sections of the statutes enacted in 
.pursuance to the provisions of the constitution have exempted school property 
from such levy. However, as heretofore indicated, in the event that there is 
special legislation authorizing such a proceeding the same might be accomplished. 

The question now is, does the provisions of the code relating to the oiling 
of streets and the levying of assessments as provided in sections 375l•to 3761 
G. C., inclusive, authorize such an assessment on school property? 

Section 3761 G. C. provides : 
I 

"The term 'owner,' within the meaning of these prov151ons for such 
treatment with oil, or sprinkling with water, shall be held to include the 
legal equitable owner, the person in whose name the property may be 
assessed for taxation on the tax duplicate, or a tenant giving satisfactory 
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guaranty that the assessment against the property signed for will be paid, 
or the board of education having the control of any school property, and 
any such board of education is authorized to provide for sprinkling with 
water or treatment with oil, any street ab.utting on such property by pri­
vate contract and pay for the same as other contingent expenses." 

Section 3753 G. C. provides: 

"When a written petitiOn signed by the owners of a majority of the 
abutting feet of property on a street or alley, or part thereof, or of con­
necting or intersecting streets or alleys, or parts thereof, is presented to 
the director of public service in a city, or to the council in a village, 
praying that the roadways within the territory described be treated with 
oil, and for the assessment of the whole cost thereof on the property 
abutting such. streets or alleys, the director or council shall forthwith 
declare, by resolution, such territory to be, and thereafter it shall be, a 
district within which the roadways will be treated with oil, for a period 
named in the petition, no~ to exceed the life of the contract, and the cost 
thereof assessed upon the property abutting the streets or alleys therein, 
by the abutting foot." 

It might be arguable that since the statutes provide for an owner filing a 
petition and the statutes declare a school board to be an owner, that the assess­
ment could be properly certified against the school property. However, in the 
communication submitted it appears that in the case you have under consideration 
the school board had signed no petition. However, while section 3761 G. C. 
designates the board of education as an owner, it will be noted that the same 
sentence which creates such owner specilies how such expense should be paid. 
The school board under. the provision of this section is authorized to contract 
for such oiling and pay for the same as other contingent expenses. While this 
same section provides that they are owners it would seem clear that in the same 
breath the legislature provides for the method of payment. 

\Vhile the question is not free from doubt in view of the general policy 
against the provision for an assessment upon school property it is my opinion 
that the language in this section is insufficient to justify the conclusion that such 
an assessment may be made. An assessment if it could be properly levied would 
subject the school property to sale to pay such a levy and doubt should: be 
resolved against such a procedure. There is no doubt but that the school board 
under the provisions of this section could contract to make such improvement and 
pay its proportionate shar~ of such a charge from its contingent fund. 

Howe\·er, it is my conclusion that the sections of the statutes to which you 
refer do not authorize the placing of an assessment against the property of the 
school board. 

Respectfully, 

c. c. CRABBE, 

A ttor11ey General. 


