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DISPOSITION OF :\IO~EY COLLECTED FR0:\1 FINES AND FORFEITED 
BONDS UNDER LIQUOR LAW VIOLATIONS-HOW GOVERNED­
COUNTY C0:\1:\IISSIOXERS )lAY NOT DEDUCT COST OF KEEP OF 
PRISONERS FROM FINES OX FORFEITED BONDS. 

SYLLABUS: 

Moneys arising from fines and forfeited bonds in liquor violations shall be 
Paid, one-half into the state treasury and one-half to the treasury of the township, 
111UI~icipality, or cow~ty, dependent ltpon whether the officer hearing! the case• is a 
township, municipal or county officer. 

County commissioners may not deduct jrom this money tile cost of feeding and 
keeping a prisoner, this being provided for by general law. 

CoLUMBUS, OHIO, March 8, 1923 . 
.. ~-- .. r,''7Fi1'):-:-\T:T[, , \' ·:I• •: 

l-IoN. EARL C. KRuEGER, Prosecuting Attomey, Sandusky, Ohio. 

DEAR. SIR :-This will acknowledge receipt of your request for an opinion as 
follows: 

"I have been requested by the county commiSSioners of this county to 
ask you for your opinion regarding the right of the county commissioners 
to deduct and turn over to the county the cost of feeding and keeping a 
prisoner for violation of liquor law during the period he was in jail, from 
any fines collected and assessed against such prisoner and remit the balance 
of such fine to the court assessing such fine, especially when the court assess­
ing such fine is a magistrate or municipal court and the county does not 
share in the fine." 

'The question arises whether the cost of keeping and feeding a prisoner in the 
county jail may be deducted from the fine collected before remitting said fine. 

It will be observed that section 2419 G. C. requires the county commissioners 
to provide a jail as well as other buildings mentioned. 

Again, section 4559 G. C. provides that the court or mayor may commit to 
jail, workhouse or prison until fines and costs are paid, or secured to be paid, or 
until offender is otherwise legally discharged. 

Also, section 2850 G. C. makes general provision for sheriff to be allowed by 
county commissioners not less than forty-five cents nor more than seventy-five 
cents per clay for keeping and feeding prisoners in jail. 

The general statute covering the disposition of money received as a fine is sec­
tion 12378 G. C., which provides: 

"Unless otherwise required by law, an officer who collects a fine, shall 
pay it into the treasury of the county in which said fine was assessed to the 
credit of the general fund." 

The above statute, it will be observed, is of a general nature and is intended to 
cover all those fines collected when no specific procedure is outlined in the statute 
itself for the disposition of the fines when collected. 

Coming now to section 6212-19 G C.; which is directly involved in your in­
quiry, and which provides as follows: 
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":Money arising from fines and forfeited bonds shall be paid one-half 
into the state treasury credited to the general revenue fund, one-half to the 
treasury of the township, municipality or county where the prosecution is 
held, according as to whether the officer hearing the case is a township, 
municipal, or county officer." 

It will be seen that the above statutory provision is specific in its nature relative 
to the disposition of fines and forfeitures of bonds when collected. These provisions 
being specific and mandatory will take precedence over a statute of a general nature, 
and especially is this true since it is a later statutory enactment. 

Specifically referring to your inquiry will say I find no authority for the county 
commissioners, nor any one else, to deduct and turn over to the county the cost of 
feeding and keeping a prisoner for violation of liquor law during his confinement 
in jail from any fines collected. 

On the ·contrary, it is my opinion that the legislature has clearly and plainly 
provided how the fines and forfeiture shall be paid, namely, one-half into the state 
treasury, credited to the general revenue fund, and one-half to the treasury of the 
township, municipality, or county where the prosecution, is held, depending upon 
whether the officer hearing the case is a township, municipal or county officer. 
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Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney General. 

WOMAN CANNOT BE CONFINED IN COUNTY JAIL FOR PERIOD 
LONGER THAN THIRTY DAYS-WHEN JUDGMENT IS VOIDABLE 
AND NOT VOID'-IN CASE OF VOIDABLE JUDG::-.IENT ONLY AND 
UPON RELEASE OF PRISONER BY HABEAS CORPUS ORIGINAL 
COURT MAY REASSUME JURISDICTION AXD CORRECT OR MOD­
IFY ITS JUDG::-.IENT AND CARRY SA::\1E IXTO EFFECT. 

SYLLABUS: 

Under section 2148-7 G. C. a justice of the peace callnot order a woman con­
victed of a misdemeanor imprisoned in a county jail, if the confinemmt therein is 
for a period longer tha1~ thirty days. Where such prohibited imprisonment has: 
bee1~ ordered and a release obtained on habeas corpus, and the original court 
having rendered a voidable, land not void judgment, it may reassume jurisdictio1~ 
and modify or correct its judment as to the place of imprisonment and proceed to 
carry the same into effect. 

CoLUMBUS, OHIO, :March 8, 1923. 

HoN. ALBERT H. ScHARRER, Prosecuting Attorne:y, Dayton, Ohio. 

DEAR SIR :-Acknowledgment is made of your letter requesting the opinion 
of this department as follows: 

"I should like to ask your opinion as to what advice to give to a magis­
trate who sentenced a woma111 to the jail of :Vfontgomery County, Ohio, 
in default of payment of a fine of One Thousand ($1,000.00) Dollars and 
costs for violation of the Crabbe Act, to which said woman pleaded guilty. 


