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"There is no provision in said act for reimbursement of the state or its 
political subdivisions for the amount of the tax as~essed and paid by the dealer 
in the event the state or its political subdivisions purchase motor vehicle fuel 
from a dealer, unless such fuels are used for other purposes than the propul­
sion of motor vehicles operated or intended to be operated, in whole or in 
part, upon the highways of the state, as provided in Section 9 of l'aid act." 

Answering your questions specifically, I am of the opinion that: 
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I. The township trustees of Greenville township may transfer a part of the 
general fund of such township to the road fund upon application to the Court of Com­
mon Pleas and the procuring of an order of such court for such a transfer, as provided 
in Sections 2296, et seq., of the General Code, which authorize the transfer by the town­
ship trustees of public funds under their supervision, except the proceeds of special 
levies, loans or bond issues when the procedure outlined in such sections is followed. 

2. The keeper of a county jail, sometimes called the turnkey, who furnishes in­
formation leading to the arrest and conviction. of an alleged murderer, may not law­
fully claim a reward offered by the county commissioners for such information, but 
a prohibition inspector, appointed under authority of Section 6212-22 of the General 
Code, who complies with the terms of an offer of reward for information leading to the 
arrest and conviction of an alleged murderer, may claim such a reward and the same 
may lawfully be paid to him. 

3. County commissioners are not entitled to a refund of the gasoline excise tax 
paid by them on motor vehicle fuels purchased from dealers, unless such fuels are 
used for purposes other than the propulsion of motor vehicles operated or intended 
to be operated, in whole or in part, upon the highways of the state, as provided in 
Section 9 of the gasoline excise tax law (Section 5534, General Code). 

Respectfully, 
EDWARD C."TURNEH, 

A ltorney General. 

--------:*----

285. 

TREASURER OF STATE-HAS NO AUTHORITY TO APPOINT DEPUTIES 
OUTSIDE OF CIVIL SERVICE. 

SYLLABUS: 
1. The treasurer of the state of Ohio has no authority under the law to appoint a 

deputy or deputies who would 'be within the unclassified civil service of the state as pro­
dded in sub-section 9 of Section 486-Sa, General Code. 

2. It is within the province of the civil service commission in the first instance under 
the provision of sub-section 1 (b) of Section 486-8, General Code, to decide whether it is 
practicable to determine the merit and fitness of applicants for positions in the office of the 
treasurer of state by competitive examinahons. 

CoLUMBUS, 0Hlo, April 6, 1927. 

HoN. BERT B. BucKLEY, Treasurer of State, Columbus, Oh.o. 
DEAR SIR:-Acknowledgment is made of your request for opinion under date of 

March 26, 1927, as foilows: 
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"The State Treasury, at this time, has in its vault about $130,000,000.00 
in bonds with attached coupons, aside from the cash necessary to operate 
the department, that is to say-cash that is not sent to the banks each day. 

Having in mind that a ci~J.ssified employe, under my predecessor, was 
caught pilfering from the public funds, and that during the administration 
of the state treasurer immediatelty preceding the last one there disappeared 
from the state treasury a Liberty bond in the sum of $10;ooo.oo, the opinion 
of the Attorney General is requested upon the following, to-wit: 

Section 486-8 General Code reads as follows: 

'The civil service of the state of Ohio and the several counties, cities and 
city school districts thereof shall be divided into the unclassified service and 
the classified service. 

!a) (Positions in unclassified service.) The unclassified service shall 
comprise the following positions which shall not be included in the classified 
service, and which shall be exempt from all examinations required in this act. 
* * * 

9. The deputies of elective or principal executive officers authorized by 
law to act for and in the place of their principals and holding a fiduciary 
relation to such principals.' 

The Treasurer of State is under bond in the sum of $800,000.00, as cus­
todian of all state funds, the Workmen's Compensation Fund of $48,000,-
000.00 in bonds, and the State Teachers' Retirement System Fund aggregating 
some $29,000,000.00 in bonds; the latter growing at the rate of $5,000,000.00 
per year, under existing law. This huge amount of bonds is not simp\iY 
stored in the treasury, but on every day of the year we are busy clipping 
coupons attached to them. The ever increasing amount of bonds placed 
with the Treasurer of State, as custodian, results in the necessity of taking 
certain employes from their regular work and giving them access to these 
millions-in order to take care of that branch of the work on time, the coupons 
being required to be delivered from. the treasury on certain dates; these 
coupons, themselves, ranging from $2.13 to $3,000.00, aggregating over 
$8,000,000.00 in clipped coupons each year. On certain kinds of bonds 
this small coupon 'payable to bearer' amounts to as high as $15,500.00, pay­
able twice a year. 

The question of the Treasurer of State is this :-Is it within the authority 
of the Treasurer of State or the State Civil Service Commission to say what 
employes in the state treasury fall within the zone described in 'paragraph 9' 
above quoted as 'holding a fiduciary relation' to the Treasurer of State? 

Let it be understood that this question is submitted by a public official 
who is unusually friendly to the classified civil service, and there is no disposi­
tion, at this time, to seek the discharge of any existing employe; the ques­
tion being purely a legal one on this paragraph of the Civil Service Act in­
serted for a definite purpose by the legislature, and having in mind, possibly, 
a certain condition which might sooner or later obtain. The question has 
no reference whatever to paragraph '8' of Section 486-8, General Code, which 
section operates in other state departments where no vast funds are involved, 
no losses have been sustained in the past or a 'fiduciary relation' may not 
exist." 

The answer to your specific question, viz., whether the Treasurer of State or the 
Civil Service Commission may determine what employees in the state treasury fall 
within the class of employees described in sub-section 9 of Section 486-8a, General 
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Code as holding a fiduciary relation to the Treasurer of State, would seem to .(ne to 
depend largely in the first instance upon whether or not the Treasurer of State is 
authorized to appoint an employee who might fall within the class of deputies ex­
empted by said sub-section. In other words unless the Treasurer of State has author­
ity to appoint a deputy or deputies who would fall within the purview of sub-section 
9 above referred to, the 1ight of the Treasurer of State or the Civil Service Commission 
to determine whether or not such deputy holds a fiduciary relation to the Treasurer 
of State is not involved. 

Sub-section 9 of Section 486-Sa, General Code, as set out in the quotation of said 
sub-section in your letter above, exempts from the classified civil service: 

"The deputies of elective or principal executive officers author.zed by 
law to act for and in the place of their principals and holding a fuluciary rela­
tion to sttch principals." 

This section applies two tests in order to determine whether or not an appointee 
is one who may be exempted under sub-section 9: 

1. Is the person appointed a deputy authorized by law to act for and in the place 
of his principal? 

2. Does he hold a fiduciary relation to his principal? 
The words "authm·ized by law to act for and in the place of their principal" as used 

in the statute modify and limit the word "deputies." Unless a deputy is authorized by 
law to act on behalf of his principal he is not a deputy within the purview of said sub-sec­
tion 9, supra. An appointee may be designated a "deputy" but such appointee is not 
a deputy exempted from the classified service unless there is some specific provision 
in the law authorizing his appointment as a deputy and further authorizing him to 
act for and in the place of his principal. 

Section 9 of the General Code provides: 

"A deputy, when duly qualified, may perform all and singular the duties 
· of his principal. * * * The principal may take from his deputy or clerk 

a bond, with sureties, conditioned for the faithful performance of the duties 
of the appointment. In all cases the principal shall be answerable for the 
neglect or misconduct in office of his deputy or clerk." 

Section 9, General Code, supra, confers upon deputies the power to act for and in the 
place of their principals, hut unless there is the further authority granted to a prin­
cipal to appoint a "deputy" in whose favor the section can operate, it is ineffective. 

State officers are limited to the exercise of such powers as are specifically con­
ferred upon them by statute and such as are necessarily incident to the exercise of the 
powers so conferred. In order, therefore, to determine whether a "deputy" appointed 
by the treasurer of state falls within the exemption set out in said sub-Section 9 of 
Section 486-Sa of the General Code, we must find some authority granted by statute 
to the treasurer of state to appoint a deputy. 

I am unable to find any such authority in the General Code either expressly or 
impliedly given. While the powers and duties of the treasurer of state are scattered 
through the General Code, Chapter 4 of Title III, General Code (Sections 296 to 330-11 
both inclusive) deals generally with that office. Implied authority is given to appoint 
a "cashier" of the state treasury by Section 321 of the General Code, and the salary 
of such cashier is fixed by Section 2249, General Code. However, the duties of such 
cashier, who is also secretary of the depositary commission, while not defined by stat­
ute, can hardly be such a.~ would make him a deputy within the purview of Section 9 
of the General Code, supra. 
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I do not wish to be understood, however, as holding that the trea~urer of ~tate 
is not entitled to have such clerks, assistantR, stenographers, etc., as are necessary 
to enable him properly to carry out the functions and duties of his office. For example, 
Section 24-1, General Code, provides that the treasurer of state upon receipt of certain 
moneys therein specified such as taxes on the gross premium receipts of fire insurance 
companies, fees for inspection of petroleum, gasoline, ete., moneys payable to thf' 
state or superintendent of public works purwant to any <ale or lease of lands, et!'., 
shall set up an account thereof as otherwiEe provided by law, 

"and shall have authority to employ such assistants, clerical and expert 
help, or other employees, a.~ he may deem necesmry for the proper dis!'harge 
of the duties of his offic-e." 

In an opinion rendered by this department in 191.5 involving the >latus of em­
ployees appointed under favor of Section 24-1, General Code, above referred to, it 
was held that such employees were not as a matter of law outside the classified service 
of the state civil service and that it was within the province of the civil ~ervice com­
mission to determine whether or not it was practicable to ascertain the merit and fit­
ness of such employees hy competitive examination. (Opinions of the Attorney Gen­
eral for 1915, Volume II, page 1i29.) 

Your attention is invited to Section 78, General Code, which authorizes the gov­
ernor to appoint certain se!'retaries and clerks; to Sections 157 and 158, General Code, 
which authorize the secretary of state to appoint an assistant and which fix his duties; 
to Sections 237 and 239, General Code, which authorize the auditor of state to ap­
point a deputy auditor and whieh fix his duties; and to Sections 334 and :335, General 
Code, which authorize the attorney general to appoint assistants and which fix their 
duties. 

In view of the powers granted to the state executive officers in the sections above 
cited to appoint various assistants, deputies, secretaries, etc., the failure of the legis­
lature to give similar pm\·erR to the treasurer of state seems significant. Just what 
was in the contemplation of the legislature in failing to give the treasurer of state the 
authority to appoint a deputy is not apparent. The fact remains that :::uch power ha.~ 
not been granted and I am therefore constrained to hold that the treasurer of state 
has no authority to appoint a deputy who is authorized by law to act for and in the place 
of such treasurer, and who would therefore, fall within the exemption ~et out in sub­
Section 9 of Section 486-8a of the General Code. 

There being no authority in the trea.~urer of state to appoint a deputy authorized 
by law to act for and in his place, the question of whether such treasurer or tl:e civil 
service commission shall determine whether an employee appointed by ~uch treasurer 
holds a fiduciary relation to such treasurer is not before us. 

While under the provisions of Section 486-8, General Code, the only specific ex­
emptions allowed as such to the treasurer of state are two secretaries, assistants or 
clerks, and one personal stenographer, as provided in sub-section 8 of ~aid section. 
I wish further to direet your attention to the following provif'ions of Sedion 486-8, 
General Code: 

"(b) The classifiP.d ~ervice ~hall comprise all permns in the employ of 
the state, the several counties, cities and city school districts not specifically 
included in the unclassified servi!'e, to be designated as the competitiYe class 
and the unskilled labor class. 

(I) The competitive class >'hall include all positions and employments 
now existing or hereafter created in the state, the counties, cities and city 
school districts thereof, for which it is practicable to determine the mail and 
fitness of opplicant.s by competilire examinations * * * " 
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Under the provisions above quoted it is my opinion that the civil service com­
mission might, if it saw fit so to do, declare that it would be impracticable to determine 
by competitive examination, the merit and fitness of certain employees in the treas­
urer of state's office, particularly those whose duties would require the handling of 
large amounts of negotiable securities, coupons, and money. 

286. 

Respectfully, 
EDWARD C. TURNER, 

Attorney General. 

APPROVAL, BOND FOR FAITHFUL PERFORMA~CE OF DUTIES­
ROBERT S. BEIGHTLER. 

COLU~IBUS, OHio, April 6, 1927. 

HoN. GEORGE F. ScHLESINGER, Director of Highways and Public Works, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm:-You have submitted for my consideration an official bond of Robert 

S. Beightler, given in accordance with the requirements of Section 1182 of the General 
Code, for the faithful performance of his duties as resident deputy state highway 
commissioner. 

To this bond is attached a certificate of the surety company to the effect that the 
person signing said bond in behalf of said company is its attorney in fact, and is au­
thorized to sign an official bond of this nature for the amount therein involved, bind­
ing upon said company. 

It has been ascertained by this department that the said surety company is au­
thorized to transact its business of fidelity and surety insurance in this state. 

Finding said bond in proper legal form, and properly executed, I have not~cl my 
approval thereon, and am returning the same herewith to you. 
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Respectfully, 
Eow AHD C. TUH!\ER, 

Attorney General. 

DISAPPROVAL, BOND FOR FAITHFUL PERFORMANCE OF DUTIES­
OTHO WALTER MERRELL. 

CoLU~IBUS, OHio, April 6, 1927. 

HoN. GEORGE F. ScHLESINGER, Director of Highways and Public Works, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm:-You have submitted for my examination the official bond of Otho 

Walter Merrell to the state of Ohio, in the sum of five thousand dollars ($5,000) with· 
the Aetna Casualty & Surety Company as surety, to cover the faithful performanc.e 
of his duties as resident deputy state highway commissioner. This bond was given 
in pursuance of the provisions of Section 1182 of the General Code. 

It will be observed that the name of the principal in the body of the bond appears 
as, "Otho \'\ralter Merrell" while it has been signed and executed by "0. \V. Merrell." 
There is no evidence before this department that Otho Walter Merrell and 0. W. 
Merrell are one and the same person. 


