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OPINION NO. 66-053

Syllabus:

The position of clerk of a local board of education
is compatible with the office of member of a board of
elections.

To: Robert O. Stout, Marion County Pros. Atty., Marion, Ohio
By: William B. Saxbe, Attorney General, March 3, 1966

I have before me your request for my opinion in which
you inquire whether or not the office of Clerk of the Board
of Education of a local school district is compatible with
the office of Member of the Board of Elections.

There are no statutory prohibitions against a member
of a board of elections obtaining other public employment
in the unclassified civil service.

A clerk of a local board of education is made an un-
classified civil service employee by Section 143.08, Re-
vised Code, which reads in part as follows:

"{A) The unclassified service shall
comprise the following positions, which shall

not be included in the classified service
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"(7) All presidents, business managers,
administrative officers, * * * connected with
the public school system * * %,
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If the two offices in question are incompatible, it
must be in consequence of the common law rule found in
State, ex rel. Attorney General v. Gebert, 12 0.C.C.

.) 27L, wherein it was stated:
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"Offices are considered incompatible
when one is subordinate to, or in any way
a check upon, the other; or when it is
physically impossible for one person to
discharge the duties of both.
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There do not appear to be any duties of the one posi-
tion in question which are inconsistent with the duties
of the other office, nor will the performance of the du-
ties of one result in antagonism or a conflict of duties
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with the other. Neither is one office subordinate to,
nor in any way a check upon the other.

Whether or not incompatibility results because it
is physically impossible for one person to discharge the
duties of both offices is d question of fact to be deter-
mined by the local board of education and board of elec-
tions.

It is, therefore, my opinion and you are advised that
the position of clerk of a local board of education is com-
patible with the office of member of a board of elections.
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