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Court of Defiance County may allow mothers' pensions, if the applicant for the pen­
sion has resided in any county in the State of Ohio for a period of two years, pro­
viding, however, that the applicant is a resident of Defiance County at the time the 
award is made by the Juvenile Court. 

811. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN' 

Attomey General. 

COUNTY COMMISSIONER-DEEMED TO HAVE RESIGNED WHEN AB­
SENT FROM COUNTY CONTINUOUSLY FOR SIX MONTHS. 

SYLLABUS: 
In order that a county commissioner shall be deemed to have resigned from office 

smder the provisions of Section 2398, General Code, the absence from the county must 
be for a continuous period of six months and, accordingly, absences aggregati1~g six! · 
months, but interruPted lry a period when he is present in the com~ty and performs> 
duties as such commissioner, will not affect his official status in so far as the provisions. 
of such section are concerned. 

CoLUMBUS, 0Hro, August 29, 1929. 

RoN. G. H. BIRRELL, Prosecuting Attorney, Warre11, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion which 

reads as follows : 

"Section 2398 of the General Code provides: 
'The absence of a commissioner from the county for a period of six: 

months, shall be deemed to be a resignation of the office.' 
One of our commissioners, on account of illness, went to Hot Springs, 

Ark., on February 9th, 1929. He was partially cured, and returned to his 
home in Trumbull County, where he remained from April 5th to April 24th, 
1929. On April 24th he went to Cleveland, and has remained in Cleveland, 
Ohio, ever since. While he was at his home in April he transacted some 
county business, signed some county papers, and some notes and bonds. He 
has also signed some papers, including notes and bonds since he has been in 
Cleveland. 

In computing the six: months of his absence from the county, the question 
arises whether the six: months must be continuous, or whether the time spent in 
Hot Springs should be added to the time which he is spending in Cleveland. 

Will you kindly apprise me your ruling on this point?" 

The provision of law to the effect that the absence of a county commissioner from 
a county for a period of six: months is deemed equivalent to his resignation wa~ first 
enacted as a part of Section 5 of "An Act establishing boards of county commission­
ers and prescribing their duties" March 12, 1853, and published in Vol. 51 of Ohio 
Laws, page 422. Said Section 5 as then enacted read as follows: 

"That whenever there shall be a vacancy in the office of county commis-
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sioner from death, resignation, removal, or any cause other than the expi­
ration of the term for which he was elected, and the interest of the county 
shall require such vacancy to be filled before the next annual election, the 
probate judge, auditor, and county recorder of such county, or a majority of 
them, shall meet at the seat of justice of the county, and appoint one or more 
commissioners, as the case may require, who shall continue in office until the 
next annual election, and until the commissioner or commissioners then 
.elected shall be qualified, and no longer; and the absence of any commissioner 
from the county for six months in succession, shall be deemed a resignation 
of the office." Swan & Critchfield Statutes, page 244. 

The provisions of said Section 5 were not changed until 1880. The codifying 
commission of 1880 divided the said section and with some change of phraseology 
the terms of said section appeared in the commission's report as adopted by the Legis­
lature, as Sections 842 and 843 of the Revised Statutes of Ohio. Said Section 843 
of the Revised Statutes of 1880 read as follows : 

"The absence of a commissioner from the county for a period of six 
months shall be deemed to be a resignation of the office." 

It has never been amended since 1880, and was codified in 1910 as Section 2398, 
General Code. 

There can be no question as to the meaning of the statute with reference to the 
absence of a commissioner as it was first enacted in 1853. The only question is as 
to the effect, if any, of the change of phraseology made in 1880. That change, it will 
be observed, consisted in changing the expression "six months in succession" to "a 
period of six months." 

Notwithstanding that the change in the wording of the statute may have been 
the act primarily of the· commission appointed to make the revision, yet, the subse­
quent enactment into a law, must be regarded as the deliberate act of the General 
Assembly. 

It is a cardinal principle of statutory construction that where changes are made 
in the wording of a statute, it must be presumed that some object was to be attained 
in changing this wording; either a mere change of phraseology in the interests of 
clarity or simplicity of language, or a deliberate attempt to change the meaning of 
the: statute. To determine which of these objects is sought, in order to give effect to 
the real intention of the Legislature, is the object of all construction. The doctrine has 
long been established that in the absence of a clear legislative intention to the contrary, 
a mere change of phraseology in the revision of a statute should not change the con­
struction already placed on the statute, or, the construction it should receive if the 
language had not been thus changed. Ash vs. Ash, 9 Ohio St., 387; Stannard vs. Case, 
40 Ohio St., 211. 

The distinction, however, between a mere change of phraseology and the introduc­
tion of an entire clause into a statute, the apparent effect of which is to clearly qualify 
the former statute, is wide and clear. 

One of the objects sought through a codification or entire revision of statutes is 
no doubt clarity and simplicity of language, but when the language of a statute is 
plain before revision and the clear and unambiguous words and phrases are left out 
and other qualifying words are inserted upon revision, the words inserted should not 
be treated as mere surplusage or the leaving out of other qualifying words as the 
result of mere inadvertence or carelessness, whatever the rule may be as to a mere 
change of phraseology thus accomplished. 

The statute of 1875, {72 Ohio Laws, 87) providing for a revision of the statutes 
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of this state, expressly authorized the commissioners among other things, "to bring 
together all the statutes and parts of statutes relating to the same matter, • * * 
making alterations to reconcile contradictions, supply ommissions, and amend imper­
fections in the original acts, so as to reduce the general statutes into as concise and 
comprehensive a form as is consistent with a clear expression of the will of the 
general assembly, rejecting all equivocal and ambiguous words and circuitous and 
tautological phraseology." 

With reference to this statute, Judge Bradbury in Collins, Executor, vs. Millen 
et al., 57 0. S. 289 at page 2%, said: 

"This authority was broad enough to warrant changes of phraseology, 
and fact, expressly authorized it, but the powe~ to alter the meaning of 
statutes by the insertion of qualifying clauses does not appear. The statutes 
as revised by the commission appointed for that purpose, were, when reported 
to the General Assembly, passed by that body with such amendments as it 
chose to make. It is quite reasonable to infer, as we have before shown that 
this court has done, that mere changes of phraseology made by the commission 
and adopted by the General Assembly, do not change the meaning previously 
borne by old statutes, unless the difference between the language of the two 
statutes evinces an intent to do so." 

The question before us is whether or not the change noted indicates a deliberate 
attempt on the part of the General Assembly to change the meaning of the statute, 
or whether or not the change of phraseology results in saying the same thing in 
another way. 

It is said in the case of In Re Becker, et al., 80 N. Y. S. 1115, that the ordinary 
meaning of the word "period" when applied to the lapse of time, means a continuous 
and uninterrupted length of time, although in that case under the particular facts, 
the court held that it meant something else. The case involved the construction of 
a will and it was held that the word "period" as used in the will apparently did not 
mean a continuous and uninterrupted length of time as was plainly shown by the 
context. The word "period" as applied to time is defined by Webster thus: 

"A period of time is limited and determined by. some recurring phe­
nomena, as by the completion of a revolution of a heavenly body; a division 
of time as a series of years, months or days in which something is completed 
and ready to recommence and go on in the same order." 

The word is derived from the Latin word, "periodus" meaning, a going around, 
a way around, a circumference. 

In my opinion the word "period" when used in its ordinary sense as applied to 
the lapse of time, imports continuity of time unless the context shows otherwise, and 
that the two expressions "six months in succession" and "a period of six months" as 
used in the statute here under consideration, before and after its revision in 1880, 
mean the same thing. It seems to me that inasmuch as the statute here under consider­
ation was so clear and unambiguous as it was first enacted in 1853, had there been 
any intention on the part of the Legislature to change that meaning upon its revision 
in 1880, the object of the change would have been stated in language equally clear; 
whereas the language used upon revision when considered in its ordinary sense, 
imports the same meaning as before. 

I am therefore of the opinion, in specific answer to your question, that in com­
puting the six months' absence of a county commissioner from a county so as to make 
it amount to a resignation of the office as provided by Section 2398, General Code, the 
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said six months' period should be continuous and the absence must be for six months 
in succession. 

812. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

JOINT CEMETERY-MAINTAINED BY TRUSTEES OF TOWNSHIPS 
PROPORTIONATELY THROUGH TAXATION-DUTIES ENFORCED 
BY MANDAMUS. 

SYLLABUS: 
1. In the event two or more townships are opera.ting a joint cemetery under the 

provisions of Section 3456, General Code, proceeds held by any one of such townships 
arising from the sale of cemetery lots therein, shall be used by such to·wnship for the 
purpose of paying its proportionate share of improving and embellishing such grounds. 

2. The trustees of each of sttch townships shall contribute their proportionate: 
,share of the cost of maintaining and keeping in good rePair such grounds by taxation. 

3. The above duties may be enjoined by a. proceeding i1~ mandamus brought by 
any one or more of such townships against the township trustees of any such township 
failillg to perform such duties. 

CoLUMBUS, OHIO, August 29, 1929. 

RoN. MICHAEL B. UNDERWOOD, Prosecuting Attorney, Kenton, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows : 

"We beg to submit the following for your opinion: 
For some years past, Marion, Cessna and Washington Townships, Hardin 

County, Ohio, have maintained, under Section 3456, G. C. of Ohio, and by 
virtue of a contract entered into by and between the trustees of said townships, 
a joint, or union cemetery, which cemetery is located in Cessna Township on 
or near the line between Marion and Cessna Townships. 

The trustees of each of said townships have paid a proportionate part 
of the expenses of keeping up and maintaining said cemetery. All lots in 
said cemetery have been sold, and the money arising from said sales has 
been turned over in equal portions to the trustees of said townships. 

In June of this year the trustees of Marion Township refused to pay 
anything, or do anything, further towards keeping up or maintaining said 
cemetery in the future, though the trustees of said Marion Township still 
hold said money so turned over to them, and the people of Marion Township 
still use said cemetery for burial purposes. 

QUESTION: Can the trustees of Cessna Township compel the trustees 
of Marion Township to contribute anything towards keeping up and main­
taining said cemetery? 

'What are the rights and remedies of the trustees of Cessna Township in 
the above matter?" 

Section 3456, General Code, to which you refer, is as follows: 

"Where a public burial ground located on or near a township line, is used 


