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fireman entitled to pay for the remainder of the period covered by the 
pay roll. 

56. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

COUNTY ENGINEER- DEPUTY-ANNUALLY EMPLOYED, 
SERVICES ON COUNTY DITCH IMPROVEMENT-NOT 
ENTITLED TO A PER DEIM FEE TO BE INCLUDED IN 
COST OF IMPROVEMENT-SPECIALLY EMPLOYED DEP­
UTY ENGINEER ENTITLED TO PER DIEM FEE. 

SYLLABUS: 
1. Where a County Engineer and an annually employed Deputy 

Engineer perform services on a county ditch improvement project, no 
per deim fees for these services can be included in the costs to be 
assessed for said ditch improvement. 

2. A per diem fee representing the actual cost of a Deputy Engi· 
neer specially employed for county ditch improvement by the County 
Engineer, may properly be made a part of the costs to be assessed. 

CoLUMBUS, OHIO, January 27, 1937. 

RoN. FERDINAND E. WARREN, Prosecuting Attorney, Ottawa, Ohio. 
DEAR SIR: I acknowledge receipt of your communication of Jan­

uary 11th, which reads as follows: 

"The County Engineer has requested an opinion from you 
regarding the assessment of costs on county ditches. He would 
specifically like to know whether he may assess as part of the 
costs of the ditch (a) a per diem fee for the County Engineer 
himself under section 2822 of the General Code; (b) a per 
diem fee for the annually employed Deputy County Engineer; 
and (c) a per diem fee for a Deputy County Engineer specially 
employed for the project. 

"The Code sections involved are 6454 and 2822 of the 
General Code. 

"Will you kindly give us your opinion on this?" 
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Section 2822 of the General Code which is specifically referred to 
by you, reads as follows: 

"Fe~s of Cou11ty Surveyors:-When employed by the day, 
the Surveyor shall receive five dollars for each day and his 
necessary actual expenses. vVhen not so employed, he shall be 
entitled to charge and receive the following fees: for each rod 
run, not exceeding one mile, three-fourth of one cent, and for 
each rod over one mile, one-half of one cent, for making out 
or recording a plat not exceeding six lines, seventy-five cents, 
and for each line in addition, five cents, for each one hundred 
words or figures therein, six cents, Ior calculating the contents 
of a tract not exceeding four sides, six cents; and for each addi­
tional line, ten cents, for mileage going and returning, five 
cents per mile, and for all other services, the same fees as those 
of other officers for like services. Chain carriers and markers 
are entitled, each, to two dollars." 

By virtue of the amendment of sections 2781-1, General Code, the 
title of "County Surveyor", was changed to "County Engineer" and 
according to the provisions of the said amendment, wherever the term 
"County Surveyor" appears in the General Code, it is to be read as 
"County Engineer". This being true, section 2822, General Code, has 
been made to apply to County Engineers. However, the effect of Gen­
eral Code, sections 2822 and 6454 (not cited herein because of its length) 
have been modified by a later statute 7181, General Code, which must 
be taken into consideration. In an opinion of the Attorney General for 
1917, Volume II, page 1196, which was cited in the opinions of the 
Attorney General, 1932, Volume II, page 759. These statutes were 
discussed at length and the following statement regarding the law 
appears in both opinions : 

"After the enactment of section 7181, General Code, in its 
present form, there was no longer any reason for the existence 
of section 2822, General Code, so far as the county is concerned, 
but in order to preserve its schedule of fees for charges to be 
made by the County Surveyor to private persons or political 
subdivisions other than the county, the legislature provided in 
section 7181, General Code, that: 

'When the County Surveyor performs service in connec­
tion with ditches or drainage works under the provisions of 
sections 6442 to 6822 inclusive, of the General Code of Ohio, 
he shall charge and collect the per diem allowances or other fees 
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therein provided for and shall pay all such allowances and fees 
monthly into the county treasury to the credit of the general 
county fund. The County Surveyor shall do likewise when he 
performs services under the provisions of 2807-2814 inclusive 
of the General Code of Ohio.' " 

These services in question which are to be rendered by the County 
Engineer and the annually employed Deputy Engineer are services on 
a county ditch improvement project and as such do not come within 
special circumstances to which section 2822, General Code, is now un­
derstood to apply. 

Also to be considered is the case of Longworth vs. Cincinnati, 34 
0. S. 101, in which the following statement of law appears: 

"Where the surveying and engineering of such improve­
ment were performed by the Chief Engineer of the city and his 
assistants, who were officers appointed for a definite period, 
at a fixed salary which the law required to be paid out of the 
General fund of the city, the reasonable cost to the city of 
such surveying and engineering, can not be ascertained and 
assessed upon the abutting property, as a necessary expenditure 
for the improvement." 

This rule was cited, ably interpreted, and with other opmwns of 
the Attorney General made applicable to facts much like these of the 
present case, in an opinion of the Attorney General for 1936, No. 5743. 
Here again was offered the rule that an officer and his regular salaried 
deputies appointed under statutes which made express provisions for 
their salaries from the General fund, (in the case of County Engineer, 
section 2891, General Code) could not be given compensation in whole 
or part from any special fund established through a special levy. 

The facts as stated here come well within this rule, and section 7181 
General Code, creates no special circumstances through which charges 
can be authorized under section 2822, General Code. 

It is therefore my opinion that no per diem fee for the County 
Engineer or the annually employed Deputy under sections 2822 and 6454. 
General Code, respectively, can be included in the costs to be assessed 
for county ditch improvement. 

However, in the case of a Deputy Engineer, specially employed by 
the County Engineer for the improvement in question, a different set 
of facts is presented. Such a Deputy is a special employee, rendering 
special services required only for the project in question. Here again 
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the law of Longworth vs. Cincinnati supra, applies. The third syllabus 
of that case which deals with a special employee is as follows: 

"3. If a superintendent of such improvement is necessary, 
and one is employed by the city for that particular improvement, 
the amount paid by the city, for his services, may properly be 
included in the assessment." 

This rule was further cited and applied to the case of an employee 
specially employed by a County Surveyor· in an opinion of the Attorney 
General for 1927, Volume III, page 194. 

The rule of these authorities clearly distinguishes the special em­
ployee from the regular employee and is clearly applicable to the present 
facts. 

It is therefore my opinion that a per diem fee representing the 
actual cost of a Deputy Engineer, specially employed for county ditch 
improvement by the County Surveyor, may properly be made a part 
of the costs to be assessed. 

57. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

A P P R 0 VAL- BONDS OF SOUTH AMHERST VILLAGE 
SCHOOL DISTRICT, LORAIN COUNTY, OHIO, $14,400.00. 

CoLUMBUS, Omo, January 29, 1937. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

58. 

APPROVAL-CERTIFICATE OF AMENDMENT TO ARTICLES 
OF OHIO STATE LIFE INSURANCE COMPANY. 

CoLUMBUS, Omo, January 29, 1937. 

HoN. WILLIAM J. KENNEDY, Secretary of State, Columbus, Ohio. 
DEAR SrR: I have examinee} the certificate of amendment to the 

articles of The Ohio State Life Insurance C0mpany. 


