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BOARD OF EDUCATION-AFTER JAN"CARY, 1, 1924 CANNOT BORROW 
MONEY UNDER PROVISIONS OF SECTION 5655 G. C. 

SYLLABUS: 

Under the provisions of section 5655 Gene1·al Code, as amended by the 85th Generai 
Assembly in House Bill 599, a board of ed1lcation, after January 1, 1924, can no longer 
borrow money under the provisions of this section. The funds due to a board of educa­
tion on the August sMtlement, 1923, should be collected at once so as to obviate any neces­
sity for borrowing. 

CoLUlllBt:s, Omo, December 1, 1923. 

HoN. VERNON M. RIEGEL, Director of Education, Columbus, Ohio. 

DEAR Sm:-A recent communication from your department is received, in which 
you submit the following inquiry: · 

"A board of education has. not received all of the funds that it is eligible 
to .receive from August, 1923, settlerr.ent with the county auditor. May 
such board of educaticn borrow rr.oney in anticipation of the funds still to be 
paid to it in completing this settlement? 

May a beard of educaticn, in accordance with the provisions of section 
5655 G. C., borrew rr:eney in 1924 and in any year tl::ereaftcr, as long as thiF: 
section is not an:ended or repealed, in anticipation of the funds to be received 
at the February settlement with the county auditor?" 

Your questions neceositate an examination of section 565.5 General Code, as 
amended by the 85th General AsEembly in HouFe Bill 599. As thus amended, said 
section reads as follows: 

"Section 5655: In anticipation of the collection of current revenues in 
any fiscal year, the county commiEsioners of any county, the beard of educa­
tion of any school district or the township trustees of any township may 
borrow money and isme certificates of indebtedness therefor, but no loans 
shall be made to exceed the amount estimated to be actually received from 
taxes and other current revenues for mch fiocal year, after deducting all 
advances. Tlie sums so anticipated shall be deemed appropriated for the 
payment of such certificates at maturity. The certificates shall not run 
for a longer period than six months nor beat a greater rate of interest than 
six per cmi.t and shall not be· sold for less than par with accrued interest. Pro­
vided that after January 1, 1924, no board of education shall borrow money 
in anticipation of the funds to be received at, or in advance of, the August 
settlement with the countY. auditor." 

The latter part of this section clearly prohibits boards of education, after January 
1, 1924, from borrowing in anticipation of the funds to be received at or in advance of 
the August settlement with the county auditor. It is believed under this provision 
borrowing of funds by a board of education in anticipation of the so-called February 
settlement would be borrowing in anticipation of funds to be received in advance of 
the August settlement with the county auditor. 
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Therefore it is believed that after January 1, 1924, boards of education can no 
longer borrow money under the provisions of this section. 

With reference to funds due to a board of education from the August settlement, 
1923, such funds should be collected at once so as to obviate any necessity for bor-
rowing. Respectfully, 

c. c. CRABBE, 
A ttor ney-G eneral. 

947. 

OFFICES COMPATIBLE-CLERK OF COUNCIL lVIAY BE APPOINTED 
ASSISTANT CITY SOLICITOR. 

SYLLABUS: 

The clerk of council may be appointed assistant city solicitor to act as prosecutor and 
receive the compensation fixed for each position. · 

CoLuMBus, Omo, December 1, 1923. 

Bureau of Inspection and S~1pervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 

GENTLEli!EN:-This will acknowledge receipt of your letter of October 20, 1923 
reading as follows: 

"Section 3803 G. C., provides in part: 

'No member of the council, board, officer or commissioner of the corpo­
ration, shall have any interest in the expenditure of money on the part of 
the corporation other than his fixed compensation. * * * ' " 

"Section 4213 G. C., provides that: 

'The salary of any officer, clerk or employe shall not be increased or 
diminished during the term for which he was elected or appointed, and ex­
cept as otherwise provided in this title, all fees pertaining to any office shall 
be paid into the city treasury.' " 

"Question: In view of the above provisions, could the clerk of council 
also be appointed as assistant city solicitor for the purpose of enforcing the 
prohibition laws, and legally receive compensatiolbfor such additional serv­
ices in addition to his salary as clerk of council? " 

The rule of incompatibility in office is stated by Dustin, J., in the case of State v. 
Gebert, 12 Ohio Cir. Ct., (N. S.) 274, on page 275 of the report, where he says: 

"Offices are incompatible when one is subordinate to, or in any way a 
check upon, the other; cr when it is physically impossible for one person to 
discharge the duties of both." 

In the case you present, it is physically possible for one person to perform the 
duties of both offices. In Vel. I, page 353, of the 1912 Opinions of the Attorney Gen­
eral, we find the follcwing: 


