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OPINION NO. 68-042 

Sylllabus: 

Pursuant to Section 3501.10, Revised Code, the Board of 
Elections may establish more than one temporary branch office 
in a municipal corporation described in that Section and such 
branch offices may be established prior to a primary election. 

To: Lee C. Falke, Montgomery County Pros. Atty., Dayton, Ohio 
By: William B. Saxbe, Attorney General, March 12, 1968 

You have requested my opinion whether the Board of Elections 
may establish more than one temporary branch office as provided 
for in Section 3501.10, Revised Code, and whether the Board may 
establish these temporary branch offices prior to a primary 
election. 

Section 3501.10, Revised Code, provides in pertinent part 
as follows: 

"In counties containing municipal corpo­
rations in addition to the county seat, the 
board may maintain temporary branch offices 
in any or all municipal corporations for such 
time prior to the election as the board deems 
necessary. " (Emphasis added) 

I note that Section 3501.10, supra, provides that the Board 
may maintain temporary branch offices in any or all municipal 
corporations, thus clearly indicating that more than one tempo­
rary branch office could be established in the municipal corpo­
rations described. Had the legislature intended that only one 
temporary branch office could be established in each of these 
municipal corporations, it would have provided "the board may 
maintain~ temporary branch office in any or all municipal cor­
porations." 
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"The election" is not defined by the Revised Code for the 
purpose of Section 3501.10, supra. However, "general election", 
"regular municipal election", "regular state election", "special
election", "primary election" have been defined by Section 
3501.01, Revised Code. Inasmuch as there is a definition of the 
enumerated phrases which include the word "election" and no de­
finition of "the election", I conclude that the legislature did 
not intend that "the election", to which reference is made in 
Section 3501 .10, supra, was to be limited to any one of the 
elections defined. 

It is, therefore, my opinion that the Board of Elections 
may establish more than one temporary branch office in a munic­
ipal corporation described in Section 3501.10, Revised Code, and 
that such branch offices may be established prior to a primary
election. 




