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ulating the disposition of their fees, their compensation, clerks and other 
officers and employes. Such justices and constables shall be elected at mu­
nicipal elections. All property, moneys, credits, books, records and docu­
ments of such township shall be delivered to the council of such city or vil­
lage. All rights, interests or claims in favor of or against the township may 
be enforced by or against the corporation." 

Section 4174, General Code, provides: 

"The title to, and right of possession of public graveyards and burial 
grounds, located within a village and set apart and dedicated as public grave­
yards or burial grounds, grounds used as such by the public, but not dedi­
cated, except those owned or under the care of a religious or benevolent so­
ciety, or an incorporated company or association, are hereby vested in the 
corporation where such graveyard or burial ground is locat~d." 

The latter section is clear and unambiguous. Since the cemetery is now located 
in a village, title to it under specific statutory authority vests in the village. 

The mayor of the village should, if he has not already done so, appoint a board 
of three trustees, as provided in Section 4175, General Code, to take charge of said 
cemetery. 

Specifically answering your question, therefore, I am of the opinion that where a 
public cemetery operated by township trustees under the provisions of Section 3451, 
General Code, becomes located within the boundaries of a village, it becomes the prop­
erty of said village through the terms of Section 4174, General Code, even though the 
township trustees failed to give a deed to said property to the village before their· 
terms expired. 

1340. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

ELECTION LAW-CANDIDATE FILING DECLARATION AND PETITION 
IN COUNTY OR DISTRICT LARGER THAN COUNTY BUT LESS THAN 
STATE-NUMBER OF SIGNATURES REQUIRED TO SAID PETITION. 

SYLLABUS: 
Under Section 4785-70, General Code, as enacted by the 88th Gen~ral Assembly, a 

person desiring to become a party candidate by the method of declaration, for an office to 
be voted for by the electors of a county or district larger than a county and less than the state, 
must file a declaration of candidacy as therein provided, accompanied by a petition sign~d 
by either one hundred electors of his party, or five per cent of the electors who voted for the 
party candidate for Governor at the next preceding regular state election. 

CoLUMBus, OHIO, December 28, 1929. 

RoN. CLARENCE J. BROWN, Secretary of State, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm:-Your letter of recent date is as follows: 

"Please permit me, as Secretary of State, to ask for an Opinion from you 
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as to Section 70 of Amended Substitute Bill No. 2, (known as the Election 
Laws of the State of Ohio,) and becoming effective January 1, 1930. 

A part of Section 70, (said section pertaining to the method of declara­
tion to become a party candidate) in lines 7, 8, 9 and 10 reads as follows: "and 
at least 100 electors of his party, or 5% of the electors who voted for the party 
candidate for Governor at the next preceding regular state election, in the 
case of an office in a county or district larger than a county and less than the 
state." 

The question arises as to whether or not a candidate filing under this 
section is required to have a full 5%, or whether or not the signature of 100 
electors of his party will qualify him as a candidate at the primary? 

In other words, is the signature of 100 electors the maximum number 
required to qualify under this provision of the law? Also is the signatures of 
100 electors the minimum number required to qualify in case where the 5% 
mentioned would be less than 100?" 

Section 4785-70, General Code, 113 0. L. 338, to which you refer, provides insofar 
as is pertinent as follows: 

"Each person desiring to become a party candidate by the method of 
declaration shall, not later than 6:30 p. m. of the sixtieth day before the date 
of the primary at which such nominations are to be made, file a declaration 
of candidacy, accompanied by a petition, signed by at ieast one thousand 
electors of his party, from at least one-third of the counties of the state in the 
case of an office to be voted for by the electors of the entire state; and at least 
one hundred electors of his party, or five per cent of the electors who voted 
for the party candidate for Governor at the next preceding regular state elec­
tion, in the case of an office in a county or district, larger than a county and 
less than the state; and at least five electors of his party in all subdivisions 
less than a county; and shall pay the fee required by law. * * *." 

Upon consideration of this section, it is manifest that the Legislature has pro­
vided reasonable requirements as to the number of signatures necessary upon nomi­
nating petitions for public office. The number required, in case a candidate is seeking 
an office to be voted for by the electors of the entire state should, of course, be greater 
than in case thE) office is to be voted for by the electors of a county or such district. 
Likewise, the number of signatures required upon·nominating petitions for a county 
or such district office should be greater than in case the office sought is to be voted for 
by the electors of a sbdivision less than a county: There is no alternative provision 
in the case of a state office or in the case of an office to be voted for by the electors of 
a subdivision less than a county, the minimum in the first instance being one thousand 
and in the last, five. In the case of a county or district larger than a county and less 
than the state, the Legislature has,!in:my view, made)wo:alternative provisions as 
to the number of electors necessary to sign nominating petitions, and neither provi­
sion qualifies, or has any reference to the other. The compliance with either require­
ment is sufficient. As previously mentioned, I am of the view that, in the enactment 
of this section, the Legislature intended to provide a reasonable requirement as to 
the number of signatures necessary to such petition, and did not intend to place an 
arbitrary and unnecessary burden upon the candidates seeking office by declaration. 
The wording of the section is perhaps unfortunate, and should be clarified by amend­
ment, but a consideration of the manifest intention of the Legislature as expressed 
in the statute as a whole, preCludes any other construction. 

To hold that the five per cent provision!must be met in all co.unties would result 
in requiring, in the larger counties, a greater number of signatures on petitions than in 
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the case of a state office. On the other hand, to say that in all cases the petition must 
be signed by 100 electors, would be an unreasonable and unnecessary burden upon 
the candidates seeking a county office in the smaller counties, if the candidate, for 
instance, is of a political party that polled comparatively few votes at the last pre­
ceding gubernatorial election. 

Specifically answering your inquiry, I am of the opinion that under Section 4785-70, 
General Code, as enacted by the 88th General Assembly, a person desiring to become 
a party candidate by the method of declaration, for an office to be voted for by the 
electors of a county or district larger than a county and less than the state, must file 
a declaration of candidacy as therein provided, accompanied by a petition signed by 
either 100 electors of his party, or five per cent of the electors who voted for the party 
candidate for governor at the next preceding regular state election. 

1341. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

ELECTION LAW-AUTHORITY OF SECRETARY OF STATE TO REMOVE 
EMPLOYES OF BOARDS OF ELECTIONS-PRECINCT OFFICIALS NOT 
INCLUDED. 

SYLLABUS: 
The authority vested in the Secretary of Stale under Section 4785-11, General Code, 

as enacted by the 88th General Assembly, to summarily remove any member of a board of 
elections, or the clerk, deputy clerk or any other employe of the board for cause as therein 
provided, does not include precinct officials as may be appointed and removed by boards of 
el<Jctions under the provisions of Section 4785-13, General Code. 

CoLUMBus, OHIO, December 28, 1929. 

RoN. CLARENCE J. BROWN, Secretary of State, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm:-Your letter of recent date is as follows: 

"Please permit me, as Secretary of State, to ask for an Opinion from you 
as to Section 11 of Amended Substitute Bill No. 2, (known as the Election 
Laws of the State of Ohio,) and becoming effective January 1, 1930. 

Section 11 provides that the Secretary of State 'may summarily remove 
any member of a board of elections, or the clerk, deputy clerk, or any other 
employe of the board,' under certain conditions. 

Will you please give me your Opinion as to the meaning of the word 
employe as used in this section? Does the word employe apply only to those 
persoris who may be engaged in work in the Board of Elections office, or does 
it apply to precinct officials and any and all other persons employed by or 
appointed by the County Board of Elections? 

12-A. G.-VoL m. 


