
ATTORNEY GENERAL 

VETERANS HOUSING ACT-SECTIONS I0i8-62 THROCGI-L 

1oi8-i1 G. C.-ALL REXTS ACCUMULATED FRO:\f OPERATIO~, 

OF D,lERGENCY HOUSING PROJECTS UNDER ACT CONSTI­

TUTE PART OF "COUNTY VETERANS HOUSING FUND''­

ANY REMAINDER ON DECEMBER 31, 1949 IS REQUIRED TO 
BE PAID TO TREASURER OF STATE AND PLACED IN GEN­

ERAL REVEXUE FUND OF STATE OF OHIO. 

SYLLABUS: 

Under the Veterans Housing Act (Sections 10i8-o2 through 1078-71, Gt'?neral 
Code) all rents accumulated from the operation of emergency housing projects under 
said act constitute part of the "county veterans housing fund" and the balance therein 
on December :n, ll:14!), is requirer! to be paid to the Treasurer of State and placed 
in the general reyenue fund of the State of Ohio. 

Columbus, Ohio, December 15, 194;} 

Hon. John Rossetti, Prosecuting Attorney 
Stark County, Canton, Ohio 

Dear Sir: 

Your request for my opinion reads as follows: 

"Stark County has expended all of its original grant under 
the Veterans' Housing Act, No. lOiS-62, to acquire housing fa­
cilities. As rents accumulated in the housing fund, the county 
used the funds not necessary to maintain the houses to acquire 
additional houses. The only funds that will remain on December 
31, 1949, in the veterans' housing fund, will be those derived from 
rentals. Should those funds be turned over to the State Treasurer 
on December 31, 1949, under Section IOi8-io, or may they be 
retained by the county?'' 



908 OPINIONS 

I believe the answer to your question may be found in the language 

of the Veterans Housing Act ( Sections 1078-62 through rn78-7I of the 

General Code) to which you refer in your letter. 

You suggest the possibility that rentals which have accrued from rhe 

operation of veterans emergency housing units may be retained by :he 

county under Section rn78-70 of the General Code. Said section reads 

as follows: 

"The county commissioners of any county which has acquired 
property in accordance with provisions of this act may sell any or 
all of said property so acquired and deposit the proceeds of such 
sale in the general revenue fund of the county." 

It is reasonably clear that this section applies only to the funds 

derived from the sale of property which the county has acquired in accord­

ance with the Veterans Housing Act. It was so indicated in 1948 Opinions 

of the Attorney General, pages 407, 4m. Also, a previous Attorney 

General has held that the authorization found in said section is only for 

the purpose of liquidating the housing projects concerned. See paragraph 

5 of the syllabus of the opinion reported in 1946 Opinions of the Attorney 

General, page 660, which reads as follows: 

"The authority given by Section 9 of said act (sec. 1078-
70, G. C.) to sell properties acquired pursuant t0 its provisions 
is to be exercised only for the purpose of liquidation after the 
shortage of housing for veterans has been relieved and the pur­
poses of the act accomplished." (Paranthesis, the writer's.) 

Separate provision is made for the disposition of rentals derived from 

the emergency housing projects. Section 1078-66 of the General Code 

provides in part that all the rents collected from veterans emergency hous­

ing units shall be deposited in the "county veterans housing fund." Secti,m 

rn78-71 General Code specifically requires that the balance remaining :n 

such fund on December 31, 1949, shall be paid to the Treasurer of State 

and placed in the general revenue fund of the State of Ohio. This section 

reads as follows : 

"Any smn remammg to the credit of the county veterans 
housing fund of a county on the thirty-first clay of December, 
1949, shall be paid to the treasurer of state and placed in the 
general revenue fund." 

Therefore, in specific answer ,to your question, I am of the opinion 

that under the Veterans Housing Act (Sections 1078-62 through rn78-71 
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General Code) all rents accumulated from the operation of emergency 

housing projects under said act constitute part of the "county veterans 

housing fund" and the balance therein on December 31, 1949 is required 

to be paid to the Treasurer of State and placed in the general revenue 

fund of the State of Ohio. 

Respectfully, 

HERBERT S. DUFFY, 

Attorney General. 




