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In view of the foregoing I do not feel that further discussion of your inquiry is 
necessary. 

763. 

Respectfully, 
GrLBE.RT BETTMAN, 

Attorney General. 

APPROVAL, ARTICLES OF INCORPORATION OF THE ::O.IONARCH 
INSURANCE COMPANY. 

CoLUMBUs, 0Hro, August 19, 1929. 

HoN. CLARENCE J. BROWN, Secretary of State, Columbus, Ohio. 
DEAR SrR :-I am returning herewith Articles of Incorporation of the Monarch 

Fire Insurance Company, with my approval endorsed thereon. 

764. 

Respectfully, 
GILBE.RT BETTMAN, 

Attorney General. 

SCHOOL DISTRICT-SURPLUS OF GENERAL FUND LEGALLY USED 
FOR EQUIPPING SCHOOL BUILDING-CONTRACTING FOR BUILD­
ING IN EXCESS OF AMOUNT VOTED BY ELECTORS UNAUTHOR­
IZED-EXCEPTION-BUDGET COMMISSIOX 

SYLLABUS: 
1. A surplus a.ppearing in the general fund of a school district" may be legally 

used for purchasing needed equipment for a school building. 
2. lf a board of education has, pursuant to vote of the electors, authorized 

$90,000.00 bonds for the purpose of constructing and equipping a school building, such 
board has no authority to contract for such building under a plan involving an estimated 
expenditure for such building and equipmel~t in an amount in excess of that saltctioned 
by the voters, excePt in cases when such excess may be met by surplus available funds 
011 hand. 

3. Powers and duties of budget commission discussed. 

CoLUMBus, OHio, August 19, 1929. 

HoN. EvERETT L. FooTE, Prosecuting Attorney, Ravenna, Ohio. 
DEAR Sm :-This is to acknowledge receipt of your letter of recent date, which 

is as follows : 

"I am in receipt of the following letter from Algernon Payne, clerk of 
the Mantua school board: 

'Regards financing the purchase of equipment for our new school building 
in our village, the board of education wishes to obtain the following informa-
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tion from the Attorney General and Accounting Department through your 
office: 

Will it be legal to use our surplus now in the general fund towards 
purchasing needed equipment for our new building? 

We have in mind to present this ruling to the budget commission and if 
favorable, then request them to make additional levy for the balance of 
money to buy equipml.!nt. VIle have been informed that one-half would be 
available after January next and the other half after July. 

'We fear the budget commission on seeing that we now have five or six 
thousand surplus in our general fund, which has accumulated from careful 
business management, might determine to decrease our next year's levy that 
much and force us to operate new building without equipment, until we could 
obtain another bond issue to buy equipment.' 

I might suggest by way of additional information that this school dis­
trict last year voted a ninety thousand dollar bond issue, distributed as fol­
lows: Seventy-eight thousand dollars for construction purposes, ten thousand 
dollars for equipment, and two thousand dollars for interest. The board has 
used nearly the entire ten thousand dollars equipment fund for construction 
purposes. 

Will you kindly render me an opinion in response to the questions con­
tained in the foregoing letter?" 

"Vith reference to the question of whether or not a surplus in the general fund 
of a school district may be used for the purpose of purchasing equipment for a school 
building, such equipment is generally conceded to be a permanent improvement within 
the meaning of Section 2293-1 of the General Code, which is part of the Uniform 
Bond Act, and is included within the term ''furniture and furnishings" specified under 
Class (E) of Section 2293-9, General Code. 

The general fund of a subdivision is made up of certain revenue, which is specified 
in the first paragraph of Section 5625-10, General Code, as follows: 

"All revenue derived from the general levy for current expense within 
the fifteen mill limitation; from any general levy for current expense author­
ized by vote outside of the fifteen mill limitation; and from sources other than 
the general property tax, unless the law prescribes its use for a particular 
purpose, shall be paid into the general fund." . 

The purposes for which the general levy for current expenses may be used are 
set forth in Section 5625-5, General Code, which is in part as follows: 

"The purpose and intent of the general levy for current expenses is to 
provide one general operating fund derived from taxation from which any 
expenditures for current expense of any kind may be made, and the taxing 
authority of a subdivision may include in such levy the amounts required 
for the carrying into effect of any of the general or special powers granted 
by law to such subdivision, including the acquisition or construction of per­
manent improvements and the payment of judgments, but except the con­
struction, reconstruction, re-surfacing or repair of wads ;J.nd bridges in 

.. countie~ and. townships and the paym~nt of debt charges. *· * ·* " 

·A consideration of these sections· clearly discloses that, first, the genera( levy for 
current expenses shall be paid into the general fund, and, second1 that one of the 
purposes of the general levy for current expenses is the acquisition or constructio~ of 
permanent improvements. 
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I am, therefore, of the opinion that a surplus appearing in the general fund of a 
school district may be legally used for purchasing needed equipment for a school 
building. 

The next paragraph of the letter submitted contains a statement to the effect that 
the board of education intends to request the Budget Commission to make an addi­
tional levy for money needed to buy equipment. In this connection, attention is called 
to the fact that the budget law grants no authority to a budget commission to make a 
levy. This authority is vested solely in the taxing authority, which, in the case of a 
school district, is the board of education. Paragraph (c), Section 5625-1. Under 
Paragraph (a), Section 5625-6, a board of education is authorized to make a special 
levy within the fifteen mill limitation without a vote of the people for any specific 
permanent improvement, which includes such equipment <\S contemplated, as herein­
before mentioned. In the event a special levy is made for such purpose, the board 
must establish a special fund therefor as provided in Paragraph (d) of Section 5625-9. 
Your attention is further directed to the fact that the annual tax budget, which must 
be adopted on or before July 15 of each year by the taxing authority, as provided in 
Section 5625-20, may contain a statement of the expenditures for the ensuing fiscal 
year necessary for permanent improvements, exclusive of any expenses to be paid 
from bond issues. Section 5625-21. 

Coming now to the question of the surplus appearing in the general fund on 
account of which it is stated that the Budget Commission might determine to de­
crease the next year's levy made by the board, it must be borne in mind that any 
available unencumbered balance now appearing in the general fund may be at any 
time encumbered by the purchase of equipment. Section 5625-26 provides that after 
the Budget Commission has completed its work and certified its action to the taxing 
authority, there shalt be set forth on the credit side of each fund the estimated unen­
cumbered balances and receipts, and if a tax is to be levied for such fund, the 
estimated revenue to be derived therefrom. Evidently, if it is contemplated to en­
cumber, before the end of the year, the entire balance in the general fund, such balance 
probably should not be shown at all on the credit side of the general fund, because 
there would be no "estimated unencumbered balances" in this fund as contemplated 
in Section 5625-26. In any event this tax budget must be revised before the end of 
the year so that the actual facts as to what, if any, unencumbered balances may be 
on hand at the end of the year would be shown, and such rj'!vised budget shall be the 
basis of the annual appropriation measure. Section 5625-27 provides for the certifica­
tion to the county auditor of the amended official certificate. 

· In reference to the authority of the Budget Commission to reduce a levy of the 
taxing authority, your attention is directed to an opinion of my predecessor, appearing 
in Opinions of the Attorney General, 1927, Vol. III, p. 2398, in which appears a 
thorough discussion of the powers and duties of the Budget Commission in curtailing 
or limiting the actions of a subdivision with reference to taxation as contained in the 
budget law, being Sections 5625-1 to 5625-39, General Code, inclusive. It was held 
in this opinion that there is no authority conferred on the Budget Commission to 
designate in what manner, or for what purpose any part of the general fund shall 
be expended; further, that the function of the Budget Com~ission is to determine 
matters of limitation, and when the Budget Comfi!isi!ion has reduced and adjusted 
the amounts to be levied withi~ the fifteet1 mill limitation and the amount for other 
purposes, it has exhausted its· power. It is noted that, under the provisions of Sec­
tion 5625-23, General Code, the minimum board of education levy for current expenses, 
including the levy pres~ribed b~ Section 7575, General Code, shall be 4.85 mills unless 
the board of education requests an amount requiring a lower rate. 

In the event~ levy may be made within the fifteen mill limitation for the purchase 
of equipment for a school building and such levy is reduced by the Budget Commission 
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to a lesser amount than desired by the taxing authority, but not by an amount so as 
to make such levy less than the minimum amount which may be prescribed by statute, 
the taxing authority may appeal to the Tax Commission of Ohio, which commission 
shall consider and have power to modify such action of the Budget Commission, 
under the pro\·isions of Section 5625-28, General Code. 

It is further stated in the letter submitted that of an authorized $90,000 bond 
issue, $i8,000 of which was to be used for construction of a schoolhouse, $10,000 for 
equipment and $2,000 for interest, nearly $88,000 has been used for construction pur­
poses. Section 2293-10, being part of the Uniform Bond Act, provides in part as 
follows: 

"The amount expended from the proceeds of the bonds for any purpose 
or purposes falling within any class shall not exceed the amouut allotted i1~ 

said schedule to said class; provided, however, that whene\·er the bond issuing 
authority determines such transfer to be necessary for the carrying out of the 
purpose of the bond issue, then such authority may transfer any uucxf>clldcd 
portion of the amount allotted to anv class from the class to which it was 
originally so allotted to any class with a longer maturity. * * * " 

The authority to transfer a part of the $10,000 allotted to equipment to the fund 
of $i8,000 for construction purposes appears to be limited to such part of the amount 
allotted to equipment as is unexpended. In other words, if it should appear, for in­
stance, that $5,000 would cover the cost of equipment, there is authority for tqns­
ferring the remaining $5,000 in the equipment fund to the construction fund. A sit­
uation frequently arises where it appears that although $10,000 may be needed for 
equipment, there may be $5,000 transferred from the equipment f\.md to the con­
struction fund and at the same time a like amount appropriated out of the general 
fund to the equipment fund to take care of the transfer. Under such circumstances, 
I am inclined to the view that no serious question may be raised as to the validity of 
the award of contract for construction in excess of the amount originally allotted 
for such purpose. On account of the fact that it appears, in the case presented here, 
to be necessary to make a levy to reimburse the equipment fund, a very different sit­
uation arises. If $90,000 of bonds arc authorized for the purpose of constructin~ and 
equipping a school building, pursuant to vote of the electors, I am of the opinion that 
a board of education has no authority to contract for such building under a plan in­
volving an estimated expenditure for such building <1nd equipment in an an10upt in 
excess of that sanctioned by the voters except perhaps in cases when such excess may 
be met by surplus available funds on hand. The case of Sta.te, ex rei. vs. /llzdrews, 
105 0. S. 489, is directly in point. The fourth branch of the syllabus is as follows: 

"vVhen the voters of a county sanction the policy of building a c;ounty 
jail by voting a bond issue in an amount certain, the policy adopted is one 
involving the expenditure of no greater 5Um than tha,t approveq, and a build­
ing commission is without power to contract for such building under its 
adopted policy and plan invoh·ing an estil11ated expenditure of an <\mount in 
excess of that sanctioned by the voters." 

Ill c;grc!u~ion, I an,1 of the opinion that: 
1. A sur~us app~aring in the geqeral fund .9f a sch~l district !.llay pe l!;gally 

used for purehasing needed equipment for a s~hool puildjng. . 
2. If a board of education has, pursuant to vote ·of the electors, authorized 

$90,000.00 bonds for the purpose of constructitig and equipping a school building, such 
board has no authority to contract for such building under a plan invulving an cs-
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timated expenditure for such building and equipment, in an amount in excess of that 
sanctioned by the voters, except perhaps in cases when such excess may he met by 
surplus available funds on hand. 

765. 

Respectfully, 
GILBERT BETT~L\X, 

Attomey Gener~l. 

CERTIFICATE OF CORPORATE CO.\IPLIANCE-APPLICATIOX FOR 
SUCH MADE PRIOR TO NEW SECURITIES :\CT-PROCEEDDJG 
PENDING-ISSUANCE FEE UNDER OLD LAW CHARGEABLE. 

SYLLABUS: 
!When an application has been filed for a Certificate of Corporate Co111pliance in 

accorda11ce with the provisions of Section 6373-14, General Code, prior to July 21, 1929, 
sztch application constitutes a pe11ding proceeding withi11 the meaning of Section 26, 
Gmeral Code, a11d the fee to be paid b~; such af>Plicant for such certificate issued subse­
quent to July 21, 1929, the effective date of Alllellded Sc11ate Bill No. 12, should be ten 
dollars, as provided in Section 6373-16, Ge11eral Code, as in force and effect prior to 
July 21, 1929. 

CoLUMBt:s, 0Hro, August 19, 1929. 

HoN. Eo. D. SCHORR, Director of Commerce, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 

"Your opinion is respectfully requested ~n the following matter: 
A corporation files all of the necessary papers for certification of its stock 

under Section 6373-14, prior to July 21, 1929. . 
The examination referred to in Section 6373-16 is not completed until 

after July 21, 1929, and the issuance fee of $10.00 cannot be paid until a date 
subsequent to July 21, 1929. 

The new Securities Act became effective July 21, 1929. 
The question on which I desire your opinion is: \Vhen Certificate of 

Corporate Compliance is issued to such corporation subsequent to July 21, 
1929, shall the issuance fee be charged under the old law (Section 6373-16) 
or under the new law?" 

Section 26, General Code, provides as follows : 

"Whenever a statute is repealed or amended, such repeal or amendment 
shall in no manner affect pending actions, prosecutions, or proceedings, civil 
or criminal, and when the repeal or amendment relates to the remedy, it shall 
not affect pending actions, prosecutions, or proceedings, unless so. expressed, 
nor shall any repeal or amendment affect causes of such action, proeecution, or 
proceeding, existing at the time of such amendment or repeal, unless otherwise 
expressly provided in the amending or repealing act." 

If the provisions of this section are applicable to the question submitted, there 


