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TAXING AUTHORITY OF SUBDIVISION-MAY NOT BORROW 

MONEY UNDER SECTION 2293-4, PARAGRAPH 1, G. C. BE­

FORE JANUARY 1, 1947, TO ANTICIPATE COLLECTION AND 

RECEIPT OF TAXES AFTER THAT DATE. 

SYLLAB'US: 

The taxing authority of a subdivision may not borrow money under authority 
of the first paragraph of Section 2293-4, General Code, before January 1, 1947, in 
anticipation of the collection and receipt of taxes after that date. 

Columbus, Ohio, December 6, 1946 

Hon. Russell G. Price, Prosecuting Attorney 

Upper Sandusky, Ohio 

Dear Sir: 

This will acknowledge receipt of your letter from which it appears 

that at the recent November election the electors of one of the school 

districts in your county voted an additional tax to be levied outside of the 

ten mill tax limitation for current operating expenses, effective for the 

current year, and requesting my opinion on the question whether or not 

the board of education may borrow money under authority of the first 

paragraph of Section 2293-4, General Code, prior to January r, 1947, in 

anticipation of the collection and receipt of such taxes. 

Your letter also discloses that owing to the lateness 111 opening the 

tax books in your county, the funds will not be received by the school 

district before April, 1947, and, further, that the district will be unable to 

receive any advances from the county auditor before next February. 

The authority of boards of education and other taxing authorities to 

borrow money in anticipation of the collection of current revenue which 

is the proceeds of taxes levied upon the tax duplicate, is contained in the 

first paragraph of Section 2293-4, General Code, which reads as follows: 

"In anticipation of the collection of current revenues in and 
for any fiscal year, the taxing authority of any subdivision may 
borrow money and issue notes therefor, but the aggregate of such 
loans shall not exceed one-half of the amount estimated to be 
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received from the next ensuing settlement of taxes for such fiscal 
year as estimated by the budget commission, other than taxes 
to be received for the payment of debt charges, and all advances, 
but whenever a partial, semi-annual or final tax settlement is 
delayed, such borrowing authority may be exceeded and money 
borrowed in anticipation of the receipt of taxes for debt charges 
to the extent necessary to meet such debt charges but not in ex­
cess of such estimated receipts, less all advances. The sums so 
anticipated shall be deemed appropriated for the payment of such 
notes at maturity. The notes shall not run for a longer period 
than six months and the proceeds therefrom shall be used only for 
the purposes for which the anticipated taxes were levied, collected 
and appropriated. No subdivision shall borrow money or issue 
certificates in anticipation of such taxes before January first of 
the year of such tax receipts." 

It will be noted that it is expressly provided in the above quoted 

paragraph that the amount that may be borrowed under its authority shall 

not exceed one-half of the amount estimated to be received by the sub­

division from the "next ensuing settlement of taxes," and that no sub­

division shall borrow money in anticipation of such taxes "before January 

first of the year of such tax receipts." These provisions, when applied to 

your case, in my opinion refer to the proceeds of the tax levy which will 

be received by the school district from the tax settlements in 1947, and that 

being the case the board of education is without authority to borrow 

money under the first paragraph of Section 2293-4 before January 1, 1947. 

Respectfully, 

HUGH S. JENKINS 

Attorney General 


