
1138 OPINIONS 

746. 

APPROVAL, BONDS OF l\1ALINTA-GRELTO)J UNION RURAL SCHOOL 
DISTRICT, HE;-.;RY COUNTY-$80,000.00. 

CoLUMBus, OHIO, August 15, 1929. 

Retirement Board, State Teachers Retireme11t System, Columbus, Ohio. 

747. 

APPROVAL, BO?\DS OF GEORGETOWN VILLAGE SCHOOL DISTRICT, 
BROWN COUNTY -$2,500.00. 

CoLUMBus, OHIO, August 15, 1929. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

748. 

LICEl\SE FEE-FOR RECJPROCAL PHAR,\IACIST CERTIFICATE-PAID 
INTO TREASURY BY MISTAKE-APPLICANT SHOULD SEEK RE­
FUND FROM SUNDRY CLAil\·IS BOARD. 

SYLLABUS: 
A license fee collected in advance for the issuance of a reciprocal certificate by the 

State Board of Pharmacy under the provisions of Sections ,1311 and 1312, General 
Code, and paid into the state treasury, which collection and deposit appears to ha.ve 
been made by mistake, cannot be refunded to the person entitled thereto until the 
Legislature has made a specific appropriation thereof, and, under such circumstances, 
application should be made by the person seeking such refund to the Sundry Claims 
Board for action by the Legisiature in the e'llent the Sundry Claims Board determines 
the a.pplicant is entitled to reimbursell!~llt. _ __ 

CoLU.MBGS, OHIO, August 15, 1929. 

HoN. M. N. FoRD, Secretary, State Board of Pharmacy, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date is as- follows: 

"At a meeting of our board last week, I was directed to request an official 
opinion from _your department, on the following: 

On April 1st, 1929, a reciprocal certificate was granted Paul B. Redmon, 
upon his registration in the state of Indi<i!na. The certificate was granted 
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after }.Ir. Redmon had personally appeared before the 4oard and had sub­
mitted his official application with the necessary credentials, that indicated he 
had all the requirements needed for examination in this state, at the time of 
his examination and registration in the state from which he applied. 

After the certificate had been granted, information was brought to our 
attention, that at the time of examination of Mr. Redmon in the state from 
which he applied, he did not have the necessary requirements that would have 
admitted him to our examination-to-wit: Upon the completion of his college 
course from a college which is recognized by our board, Mr. Redmon appeared 
before the Indiana board and submitted to a theoretical examination without 
having the required drug store experience. After completing this part of the 
examination, he was permitted to secure his apprenticeship, after which he 
returned to the Indiana board and completed his examination, and was 
granted his certificate. 

The Ohio law will not permit applicants to take the examination until 
all requirements have been met. Our board does not believe it proper and 
just to grant special favors to applicants coming from another state, there­
fore, after this information had come to the board, Mr. Redmon was again 
called before the board and freely admitted that the above conditions were 
true. vVith the above facts bdore the board, they unanimously voted to cancel 
::\lr. Redmon's certificate, under date of June 21st, 1929. 

The question is, therefore, has our board the legal right to refund the 
fee of fifty dollars or any part thereof?" 

From the facts set forth in your letter, I assume that the fee of fifty dollars 
was collected by you from l\'fr. Redmon in advance on April 1, 1929, at the time of 
issuing the reciprocal certificate and paid by you into the State treasury in accordance 
with the provisions of Sections 1311 and 1312, General Code. There may be some 
question as to the legality of the certificate issued, and, if such issuance was valid, 
the further question as to the authority to revoke under these circumstances. You 
do not, however, request my opinion on these matters and I accordingly do not pass 
thereon. Apparently, from the facts set forth in your letter, this fee was collected 
and certificate was issued by mistake. The question then becomes, may money so 
collected and paid into the State treasury be refunded? 

This matter was considered by my predecessor in an opinion found in Opinions 
of the Attorney General for 1927, Vol. I, p. 479, the syllabus of which is as follows: 

"l\·Ioney paid into the state treasury by mistake cannot be refunded to the 
person entitled thereto unless the Legislature has made a specific appropria­
tion thereof." 

In a later opinion, found in Opinions of the Attorney General for the year 1928, 
Vol. I, p. 367, a similar question was considered relative to a refund to an applicant 
for a license or certificate to practice nursing in the State of Ohio when the applicant 
had tendered the registration fee to the State Medical Board with an application and 
such fee was paid into the State treasury before determinat.ion of whether or n.ot the 
applicant was entitled to a license. It was held that under such circumstances, where 
an applicant was entitled to the return of such fee, the applicant may present his .. cJaim 
to the Sundry Claims Board for action by the Legislature in the event the Sundry 
Claims Board determines that the applicant is entitled to reimbursements. 

These opinions, in which I concur, are dispositive of the question which you pre­
sent, and I therefore advise in specific answer to your inquiry that, in my opinion, a 
license fee collected in advance for the issuance of a reciprocal certificate by the State 
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Board of Pharmacy under the provisions of Sections 1311 and 1312, General Code, 
and paid into the State treasury, which collection and deposit appears to have been 
made by mistake, cannot be refunded to the person entitled thereto until the Legis­
lature has made a specific appropriation thereof, and that under such circumstances, 
application should be made by the person seeking such refund to the Sundry Claims 
Board for actionby the Legislature in the event the Sundry Claims Board determines 
the applicant is ent.itled to reimbursement. 

749. 

Respectfully, 
GILBERT BETTJ\!AN, 

Attorney General. 

APPLICANT -COUNTY TEACHER'S CERTIFICATE-EXA:\11~ AT ION 
DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
Applicants for county teachers' certificates, who elect to be exa111ined in all sub­

jects at one exami1ra.tio1~, but who fail in one" or more subjects, must be re-examined 
ill all branches be/ore they are elllitled to a certificate. 

CoLUMBUS, OHio, August 15, 1929. 

HoN. MICHAEL B. UNDERWOOD, Prosecuting Attorney, Kenton, Ohio. 
DEAR Sm :-Permit me to acknowledge receipt of your request for my opinion, 

as follows: 

"Section 7818 of tbe General Code provides in substance that when an 
applicant presents himself before the county board of examiners, the exam­
iners shall elect what subjects he shall take, if he desires to take in two dif­
ferent days. It provides that if he elects to take half the first day, he may 
take the remaining half not later than the second regular examination subse­
quent thereto, and he will be allowed to take over any subjects in which he 
does not get a passing grade out of the first half at the time he takes the second 
halt. 

The interpretation of the law is that if he elects to take all the ex­
amination the first day or in one day, and should pass in all the subjects ex­
cept one or two, he would not be allowed to take the examination the second 
day on those two subjects, but would have to begin all over and receive no 
benefit from the nine or ten subjects which he had successfully passed. 

It seems that with that interpretation, the one who takes all the examina­
tion in .one day is placed in a somewhat unfair position, although he might 
have made a much better showing than some other person who elects to take 
but one-half, and having pass~d-in only one subject, we might say he would 
be allowed to take all the remainder together with the second half at the next 
examfnation. 

We desire to have an interpretation of .this section with the above state­
ment in 'mind;" 

Section 7818, General Code, concerning which you inquire, relates to the exami­
nation of applicants for county teachers' certificates, and reads as follows : 


