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sideration Section 3294, together with other sections. The syllabus of said opinion 
reads: 

"Under Sections 3294, 3308 and 3318, G. C. the limitation upon maxi­
mum annual compensation of the township officers therein named has 
reference only to services for the township as such, for which payment 
is made by the township out of the township treasury; and payments by 
individuals, for the services of such officers, do not come within such 
limitation." 

From your statement of facts it is assumed that the township trustees in 
co-operation with the county commissioners, in the construction of roads, are pro­
ceeding under the provisions of Section 6906, et seq., of the General Code. 

Under the sections above mentioned, it would appear that the duty of making 
the construction contemplated is under the supervision and control of the county 
commissioners and the county surveyor, notwithstanding the township trustees 
have agreed to bear a portion of the expense. It would follow that any sum paid 
by the county surveyor in connection with the supervision of such a construction 
would be paid from the county treasury and not from the township treasury, and 
Section 3294, supra, would have no application under such circumstances. 

No statutory inhibitions against such proceeding have been found. Section 
12912, General Code, inhibits township trustees, as- well as other officers, from 
doing certain things therein mentioned, but does not apply in the case you present. 
It is not believed that there is anything in such a proceeding which would render 
applicable the rule of incompatibility at common law. 

It is understood that the Bureau of Inspection and Supervision of Public 
Offices, from an administrative standpoint, has long interpreted the law to authorize 
a township trustee to be employed by a county surveyor in connection with roads 
which are being constructed by the county. 

In specific answer to your inquiry, it is my opinion that a _township trustee 
may be employed by a county surveyor on a road which is being constructed by 
a county, notwithstanding the township trustees are contributing to the financing 
of such project under the provisions of Section 6906, et seq. of the General Code. 
Under such circumstances the limitations provided in Section 3294 of the General 
Code have no application. 

1206. 

Respectfully, 
GILBERT BETTl\lAN, 

Attorney Ge11eral. 

ELECTION-BALLOT CAST WITH NA:\lE WRITTEN IN BLANK SPACE 
WITHOUT CROSS ?.!ARK-VALID. 

SYLLABUS: 
Under Section 5070, paragraphs 6 Olld 9, General Code, where 011 elector writes 

in the 11ame of "A" in pencil in the proPer blank space provided therefor, but fails 
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to Place a cross mark in front of said name, Juch ballot indicates the elector's 
intention a11d must be counted for ''A". 

CoLUMBUS, OHIO, :t\ovember 18, 1929. 

HoN. FORREST E. ELY, Prosecuting Attomcy, Batavia., Ohio. 
DEAR SIR :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion which 

reads as follows : 

"Section 5071 of the General Code provides as follows: 
'SUBSTITUTTOK WHEN l\0 NO~HNATION" MADE OR K0:\1-

IKEE OMITTED. If there was no nomination for a particular office by a 
political party, or if by inadverence, or otherwise, the name of a candidate 
regularly nominated by such party is omitted from the ballot, and the 
elector desires to vote for somf'one to fill such office, he may do so by 
writing the name of the person for whom he desires to vote in the space 
underneath the heading or designation of such office, and make a cross 
mark in the circle at the head of the ticket, in which case the ballot shall 
be counted for the entire ticket, as though the name substituted had been 
originally printec! thereon.' 

Does the writing of the name without placng an 'X' before it show 
such intention of the voter to cast his ballot for that man, as to amount 
to a vote such as should be counted by the election board?" 

Besides Section 5071, General Code, which you quote, the following portions 
of Section 5070 are pertinent to your question: 

"If the elector desires to vote for a person whose name does not appear 
on the ticket, he can substitute the name by writing it in black lead pencil 
or in black ink in the proper place, and making a cross mark in the blank 
space at the left of the name so written. 

* * * * 
* * * * 
No ballot shall be rejected for any technical error which does not make 

it impossible to determine the voter's choice." 

Your inquiry involves consideration of the question of whether the elector 
must not only write into the space provided therefore, the name of his candidate, 
but whether he must also place a cross mark in front of said name. 

A similar question was under consideration by the Court of Appeals of Mont­
gomery County in the case of Board of Electio11s vs. Henry, 25 0. A., 278. In a 
per curian opinion, the court said in part: 

"From a reading of this statute, as well as by an application of common 
sense it is manifest that, when the voter has written the name upon the 
ballot, he intends to vote for the person whose name is so written. Strictly 
and technically speaking, the voter should complete the statutory require­
ment by adding the cross mark. While the cross mark fulfills the statute, 
it adds little to the evidence of the voter's intention. Where the voter 
writes the name and omits the cross mark, the case may be likened to 
that of a voter who makes the first stroke of a cross mark on the printed 
ticket and fails to get the second stroke across. All voters are not college 
or professional men, but they all have the same right to vote." 
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A motion to certify the record in the above cause was overruled by the Ohio 
Supreme Court, and I find no other decision in conflict with said holding. 

In the Henry case, supra, the Court of Appeals further said: 

"In deciding this question, we have no hesitancy in declaring that the 
voter, by writing the name of the candidate in the appropriate space on 
the ballot, clearly indicates his intention to vote for the person whose name 
he has written, and that the failure of the voter to add the cross mark is 
a technical error." 

This question was under consideration by my predecessor, and it was held 
that the provisions of the statutes of Ohio, regarding a cross mark to be placed 
in the block on a ballot at the left of, and directly opposite the name voted for, 
or proposition submitted, are directory and not mandatory, where the intention 
is otherwise clear. See Opinions of the Attorney General for 19?...8, Volume 4, 
page 2706. I concur in this view. 

Specifically answering your question, therefore, I am of the opinion that the 
writing in of a name, without placing an "X" or any mark before it, indicates the 
intention of the elector, and constitutes a vote which should be counted. 

1207. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

APPROVAL, BOND FOR THE FAITHFUL PERFORMANCE OF HIS 
DUTIES AS RESIDENT DISTRICT DEPUTY DIRECTOR-PERLE M. 
GEBERT. 

CoLUMBUS, OHIO, November 18, 1929. 

RoN. RoBERT N. WAm, Director of Highways, Colulnbus, Ohio. · 
DEAR SIR:-You have submitted for my approval a bond in the penal sum 

of $5,000.00, upon which Perle M. Gebert appears as principal, and The Ohio 
Casualty Insurance Company appears as surety, to cover the faithful performance 
of the duties of said principal as Resident District Deputy Director assigned to 
Hardin County. 

Finding said bond in proper legal form, I have approved the same as to form, 
a~d return it 'herewith. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


