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Keeping in mind the fact that the parenthetical clause above quoted applies 
only to corporate bonds and that the conclusion herein reached· applies only to 
such bonds, we see that the evident intent of the legislature was to exempt from 
the terms of the act the bonds or notes involved in any particular trans­
action in which more than fifty per cent of the entire issue is disposed of to one 
purchaser. This does not mean that the mere fact that fifty per cent of the issue 
is sold to one purchaser at some time, exempts the entire issue and all transactions 
subsequently involving it from the terms of the securities law. If this purchaser 
who acquires more than fifty per· cent of the issue subsequently resells, and in such 
sale conveys to a purchaser less than fifty per cent of the entire issue; then as to 
such transaction such bonds or notes are securities, within the meaning of the 
securities law. 

It will be apparent that if the interpretation contended for by the briefs 
\vhich were submitted to you, and which you included with your letter, were to be 
accepted, every issue of such bonds and notes could be entirely removed from· 
the operation of the law by the simple expedient of a formal transfer of fifty-one 
per cent to an employe or officer of the company, and a subsequent transfer by 
him to a third party. Our conclusions are, therefore: . 

( 1) That it is necessary for the broker to secure an exemption of certifi­
cate of compliance from the Division of Securities if at any time a sale is 
made to any person of less than fifty per cent of the whole issue. 

(2) The investment company or broker must secure a dealer's license and 
give bond for himself or his agents if any such sale of less than fifty per cent of the 
entire issue is made. 

(3) The purpose of the broker in purchasing such bonds or notes is im­
material; it is not a question of what he pprposes to do, but what he does. 

Each particular case must be judged according to the principles explained, 
in the answers to your first and second questions. 

882. 

Respect£ ully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney-Geueral. 

~XEMPTION OF ASSETS-SECTION 10654 G. C. (SENATE BILL NO. 8-
110 0. L. 51) CONSTRUED. 

SYLLABUS: 

When there is not sufficient money to equal the difference between the value 
of the persoual Property selected by the widow or widower, and five hundred 
dollars in lieu thereof, as provided in amended section 10654, General Cod~, sa-M.· 
diff ermcc in money is not a debt against tlze estate for tlzc pa:yment of which ·real 
estate may be sold. · · 

CoLUMBUS, OHIO, November 8, 1923. 

HoN. ~ARRY G. GRAM, Probate Judge, Springfield, Ohio. 

DEAR ,SJR :-Acknowledgment is hereby made of your recent communication 
in which you state as follows: 

"The last legislature passed an act amending section 10654, relative to 
exempting the assets from administration of certain decedent's estate, under 
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senate bill number 8, in which a widow, widower, minor child or children 
shall be allowed household goods, live stock, tools, implem.,nts and utensils 
not exceeding $500.00; or if there be no such personal property, then $500.00 
in money, and provides further that if the personal property be of Jess 
value than $500.00, then such widow, etc., shall rec~ive such sum of money 
in addition as will equal the difference between the value of such personal 
property and $500.00. 

The question arises as to whether or not this $500.00 exemption is on 
the same plane as the widows' alJowance, and whether the real estate may 
be sold to satisfy the same where there is no household goods, etc., or 
money of the amount of $500.00." 

The first statute in this state providing for the exemptions to the widow and 
minor child was section 43 of the act relating to the administration of the estate 
of deceased persons passed March 23, 1840, S. & C. 574, and provides as follows: 

"When a man, having a family, shall die leaving a widow or a minor 
child, the folJowing articles shall not be deemed assets, nor be administered 
as such, but shall be included and stated in the inventory of the estate, 
and signed by the appraisers without being appraised: 

First: All spinning wheels, weaving looms, and stoves, put up and kept 
for the use by his family. 

Secondly: The family Bible, family pictures, and school books used 
by or in the family of the deceased; and books not exceeding fifty dollars 
in value, which were kept and used as part of the family library before the 
decease of such person. 

Thirdly: One cow, alJ sheep, to the· number of twelve, and the wool 
shorn from them, and the yarn and cloth manufactured by the family; 
and all the flax in possession of the family, and yarn or thread and cloth 
manufactureed therefrom. 

Fourthly: All wearing apparel, beds, bedsteads and bedding, necessary 
cooking utensils, the clothing of the family, the clothes and ornaments 
of the widow, the wearing apparel of the deceased, and, 

Fifthly: One table, six .chairs, six knives and forks, six plates, six tea 
cups and saucers, one sugar dish, one milk pot, one tea pot, twelve spoons." 

.· Under these provisions only specific articles of personal property were in­
cluded, and in the New York case of Baucus v. Stover, 24 Hun page 109, the 
fourth paragraph of the syllabus read as follows: 

"The statute authorizing the setting apart of sheep and swine to 
the widow, only applies where the .deceased had such an ownership and 
possession of them as at the time of the making of the inventory, will 
permit of their delivery to the widow; when he had but a half interest 
therein, they cannot be delivered to her, nor can any allowance be made 
therefore." 

Section 45 and 46 of said administration act are as follows: 
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Section 45: 

"The appraisers shall also set off and allow to the widow, and children 
under the age of fifteen years, if any there be, or if there be no widow, 
then to such children, sufficient provisions of other property to support 
them for twelve months from the death of the decedent; and if the widow 
or such children haYe, since the death of the deceased, and previous to such 
allowance, consumed for their support any portion of the estate, the ap­
praisers shall take the same into consideration in determining the amount of 
the allowance." 

Section 46: 

"\Vhen there 1s not sufficient personal property, or property ·of a 
suitable kind, to set off to the widow or children, as provided in the 
preceding section, the. appraisers shall certify what sum, or further sum, 
in money, is necessary for the support of such widow or children." 
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Section 43 was amended March 12, 1861, 58 0. L., p. 45. It changed the list of 
property not to be deemed assets and for the first time provided for property to the 
amount of one hundred· dollars to be retained by the widow and· children. 

Section 43 was again amended May 12, 1868, 65 0. L., p. 180, and in this 
amended section it \vas first provided that "if there are no householp goods such 
as the widow or guardian or next friend may desire to select, then forty 
dollars in money." · 

This amended section became section 6038 of the Revised Statutes. Section 45 
was carried into the Revised Statutes as section 6041 and contained the same 
wording as when originally passed in 1840. 

Section 6041 of the revised statutes became section 10656 of the General 
Code, and section 6038 of the revised statutes became section 10654 of the General 
Code. 

Tt wil1 tl->erefore be noted that original section 43 of the administrative code 
!Jroviding for the widow's schedule of exemptions and that original section 45 
providing for the widow's and children's allowance were enacted as, and have 
been carried into the General Code as separate and independent sections, being 
respectively sections 10654 and 10656. 

Amended section 10654, General Code, became effective June 17, 1923, and reads 
as follows: 

"When a person dies leaving a widow, widower, or minor child, or 
children, the following property shall not be deemed assets or administered 
as such, but must be included and stated in the inventory of the estate: 

1. Household goods, live stock, tools, implements and utensils to be 
selected by such widow or widower, or if there be no widow or widower, 
then by the guardian or next friend of such minor child, or children, not 
excccrling five hundred dollars in Yalue, ·or if there be no such personal 
property then five hundrec1_ dollars in money; provided, however, if such 
personal property he of less value than five hundred dollars, then such 
widow. widower, guardian or next friend shall receive such sum of money 
in addition to the personal property as shall equal the difference between the 
,·aluc of such personal property and five hundred dollars. 
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2. All the wearing apparel, relics and heirlooms of th~ family and 
of the deceased, without appraisal, and ornaments, pictures and books to 
be selected by such widow, widower, guardian or next friend not exceeding 
two hundred dollars in value." 

Section 10656 provides as follows: 

"The appraisers also must set off and allow to the widow, and children 
under the age of fifteen years, if any there be, or if there be no widow, 
then to such children, sufficient provisions or other property to support 
them for twelve months from the decedent's death. If the widow or such 
children, since then, and previous to such allowance, have consumed any 
part of the estate for their support, the appraisers shall take that into con­
sideration in determining the amount of the allowance." 

Section 10657 reads as follows: 

"When there is not sufficient personal property, or property of a suit­
able kind, to set off to the widow or children, as provided in the next 

arid' in lieu of saiq provisions or other property, a certificate of what sum, in money, 
is necessary for the support of said widow and children. 

· In these respective sections the legislature has made a clear distinction between 
the widow's schedule of exemptions which "shall not be deemed assets or ad­
ministered as such" and the widow's year's allowance which the appraisers must 
set off and allow to the widow and minor children, and being sufficient provisions 
or other property to support them for twelve months from the decedent's death, 
and in lieu of said provisions or other property, a certificate of what sum, in 
money, is necessary for the support of said widow and children. 

Section 10654 G. C. provides that certain articles and in lieu thereof a sum of 
money shall not be deemed assets of the estate and shall not be administered as 
such, but shall belong to the widow and minor children. Section 10656 provides 
that certain provisions or other property must be set off and allowed by the ap­
praisers to the widow and minor children under fifteen years of age, out of the 
decedent's estate. 

Section 10654 deals with property and money that is not to be considered as 
assets. Sections 10656 and 10657 deal with property that is to be considered as 
'assets· and provide that out of these assets certain personal property and, iti lieu 
of sufficient or suifable personal property, a sum of money which the appraisers 
deem necessary for the widow and minor children, shall be set off and allowed 
by the appraisers. 

'It is expressly provided that the amount of money set off and allowed by 
the a!Jpraisers as a year's allowance is a debt payable out of the assets of the estate. 

Section 10714 G. C. provides as follows: 

"Every executor or administrator shall proceed with diligence to pay 
the debts of tne deceased applying the assets in the following order: 
1. The funeral expenses, those of the last sickness, and the expenses ot 
the administration; 
2. The allowance made to the widow and children for their support for 
twelve months * * * " 
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It was held in the case of Allen v. Allen's admr., 18 0. S., 234 that: 

"An allowance for the support of the widow and her child is a debt of 
the estate, for the payment of which resort may be had, to said land or 
its proceeds." 
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It will be noted that while amended section 10654 G. C. provides that the 
widow, or guardian or next friend may select .household goods, live stock, tools, 
implements and utensils, to the amount of five hundred dollars, and in lieu of 
this amount of personal property, said widow, guardian or next friend shall receive 
such sum of money in addition to the personal property as shall equal the difference 
between the value of such personal property and five hundred dollars, yet there 
is no provision in this or any other section of the General Code that said amount 
of money in lieu of said personal property shall_ be a. debt against the estate of· the 
decedent, should there be no money left by decedent. 

The original enactment provided for certain articles of personal property and as 
held in the afore-mentioned case of Baucus v. Stover, if the decedent was not in 
possession of said property at the time of his death, it could not be delivered and 
no allowance could be made therefor. It would appear that the articles and money 
mentioned in amended section 10654, General Code, must be selected from the 
personal estate of the decedent of which he was possessed at the time of his death, 
and if ther{1 be no money, none can be selected or received by the widow or minor 
children under the schedule of exemptions. 

You are therefore advised that the five hundred dollars exemption is not 
on the same plane as the widow's allowance and real estate may not be sold to 
satisfy the same where there is no household goods, etc., or money of the amount 
of five hundred dollars. 

883. 

Respectfully, 
c. c. CR.\BBE, 

Attomey-General. 

ABSTRACT, STATUS OF TITLE, 76.79 ACRES OF LAXD SITUATED IN 
PREBLE COU~TY, WASHIKGTON TOWXSHIP, IX XORTHEAST 
QUARTER OF SECTION 4, TOW~SHIP 7 AXD RAXGE 2 EAST. 

CoLUMBUs, -0Hro, Xovembcr 12, 1923. 

RoN'. L. A. Bot:L.w, Director, Departmeut of Highways aud Public Worlls, 
Columbus, Ohio. 

DEAR Sm :-Y ott have submitted an abstract which was certified by John V. 
Dye of Eaton, Ohio, October 25th, 1923, inquiring as to the status of the title to 
76.79 acres of land situated in Preble County, \Vashington Township, in the 
northeast quarter of section 4, township 7 and range 2 cast, which is more fully 
described in said abstract and deed which you also enclosed. 

23-.\. G. 


