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MOTOR VEHICLE EQUIPMENT- USE TO WHICH DEMOUNT­
ABLE CONTAINER PUT, QUESTION OF FACT-STATUS, DE­
MOUNTABLE CONTAINER PLACED ON TRUCK CHASSIS OR 
SEMI TRAILER, HELD IN PLACE BY OWN WEIGHT AND BY 
CORNER ANGLE IRONS-TOTAL WEIGHT OF VEHICLE­
MOTOR VEHICLE LICENSE TAX. 

SYLLABUS: 

The question as to whether or not a de.mountable container which 

is placed on a truck chassis or semi-trailer, and held in place thereon by 
its own weight and by corner angle irons into which it fits, constitutes 

motor vehicle equipment, the weight of which is to be included in the 
total weight of the vehicle in determining the proper motor vehicle license 

tax, is a question of fact to be determined by the use to which such con­

tainer is put. 
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Columbus, Ohio, August 4, 1941. 

Hon. Cylon W. Wallace, Registrar, Bureau of Motor Vehicles, 

Columbus, Ohio. 

Dear Sir: 

This will acknowledge receipt of your .request for my opinion as 

follows: 

"Calling your attention to the prov1s10ns of Section 6293, 
General Code, we are requesting your opinion as to whether or 
not the weight of a 'container' should be included in the total 
weight in determining the proper license plate fee. The 'con­
tainer' is not bolted to the truck chassis or semi-trailer but 
merely rests upon the truck or semi-trailer, held in place by its 
own weight and held in position by four comer angle irons. The 
freight is placed in the 'container' and in some instances by 
means of an electrical crane device the 'container' and the load 
is lifted from the vehicle and left at the point of destination. 
In other instances the load of freight is removed from the 'con­
tainer' without removal of the 'container' itself. These 'con­
tainers' have doors on the front and rear and on both sides per­
mitting great flexibility in the use of the same when loading or 
unloading freight." 

Section 6293, General Code, provides in part: 

"The weight of all motor vehicles shall be the weight of the 
vehicle fully equipped as determined on a standard scale, except 
the weight of any machinery mounted upon or affixed to a motor 
vehicle and which is not inherently motor vehicle equipment 
shall not be included in the determination of the total weight." 

An examination of the descriptive material accompanying your re­

quest reveals that the so-called "container," when placed on the truck 

chassis, serves the same purpose as a truck body and looks exactly like 

the same. It is now definitely settled in this state that the weight of the 

vehicle fully equipped includes the weight of the body attached to it. 

This proposition was decided in the case of State vs. Daily, 128 O.S. 32. 

The only case in Ohio of any substantial assistance is the case of 

State, ex rel. Tejan, et al. vs. Lutz, et al., 31 N.P. (N.S.) 473. In that 

case the court at page 512 laid down the following tests to be applied in 

determining whether equipment is inherently motor vehicle equipment: 

"First, does the apparatus become an integral part of the 
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truck and form an addition to its structure so that it may be 
regarded as a part of the truck itself? 

Second, whether permanent or detachable, is it per se truck 
equipment? 

Third, does its use indicate it to be functioning as part of 
the truck for truck uses, or as machinery, in itself, for its special 
use and results? 

Fourth, does it carry the truck load, or assist in doing so, 
or does it merely become an object transported?" 

It will be noted that in the foregoing tests the court emphasized the 

use of the equipment in question. If it carries the truck load or assists in 

doing so it is an inherent part of the truck and the weight of the same 

should be included. However, if the use of the container indicates that it 

is merely an object transported, then the weight of the same should not 

be included in determining the proper motor vehicle license tax. 

Therefore, it appears that the ultimate question is one of fact. If 

the container is removed from the truck chassis or semi-trailer and then 

unloaded its use would indicate that it is merely an object transported. 

In such a situation a container would be serving the same purpose and 

use as a packing crate or other similar object. However, if it is loaded 

and unloaded while on the truck chassis or semi-trailer its use would 

indicate that it is serving the same purpose as a truck body. In such a 

case it would not constitute merely an object transported but would form 

an inherent part of the vehicle and the weight of the same should be in­

cluded in determining the proper tax. Thus, whether the container con­

stitutes motor vehicle equipment depends on the use of the equipment in 

the given situation as determined by the tests herein set forth. 

Therefore, in view of the foregoing, I am of the opinion that the 

question as to whether or not a demountable container which is placed on 

a truck chassis or semi-trailer, and held in place thereon by its own weight 

and by comer angle irons into which it fits, constitutes motor vehicle 

equipment, the weight of which is to be included in the total weight of the 

vehicle in determining the proper vehicle license tax, is· a question of fact 

to be determined by the use to which such container is put. 

Respectfully, 

THOMAS J. HERBERT, 

Attorney General. 




