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1. LIBRARY ASSOCIATION, COUNTY LAW-BOARD OF 

TRUSTEES-NO AUTHORITY TO EXPEND MONEYS RE­

FERRED TO IN SECTION 3056-4 G. C. TO PROVIDE LIGHT­

ING IN LAW LIBRARY. 

2. TRUSTEES MAY CONTRACT FOR ADDITIONAL SHELV­

ING AND RE-ARRANGING OF PRESENT SHELVING IN 

COUNTY LAW LIBRARY. 

SYLLAIJ3!l.JS: 

1. A board of trustees of a county law library association is without authority 

to expend moneys referred to in Section 3056-4 of the General Code for the purpose 

of providing lighting in the law library. 

2. A board of trustees of a county law library association may, pursuant to 

Section 3056-4 of the General Code, contract for additional shelving and the re­

arranging of present shelving in the county law library. 

https://SYLLAIJ3!l.JS
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Columbus, Ohio, December 22, 1949 

Hon. Jackson Bosch, Prosecuting Attorney 

Butler County, Hamilton, Ohio 

Dear Sir: 

Your request for my opinion reads: 

"On February 2, 1948, the board of trustees of the Butler 
County Bar and Library Association let a contract for additional 
shelving, lighting and rearranging the present shelving in the 
quarters occupied by the Butler County Bar and Library Associa­
tion located in the Butler County Court House, Hamilton, Ohio. 
The trustees acted under authority of Section 3056-4. 

"This improvement was made in order to properly maintain 
the room occupied by such law library association and the im­
provements made were in maintenance of such law library asso­
ciation to make the quarters acceptable and usable for the mem­
bers of the Butler County Bar Association. 

"Your opinion is respectfully requested on the following 
question: 

"Can the board of trustees of the Butler County Bar and 
Library Association make a contract for additional shelving, 
lighting and re-arranging the present shelving in said library 
under authority of Section 3056-4 of the General Code, State of 
Ohio?" 

The provisions of law relating to county law libraries are found 111 

Sections 3054 to 3058, inclusive, of the General Code of Ohio. Section 
3054 requires that the compensation of a law librarian be paid from the 

county treasury. Section 3055 reads as follows : 

"For the use of such law library, the board of county com­
missioners of the county shall provide at the expense of the 
county, a suitable room or rooms with sufficient and suitable 
bookcases, in the county court house, or if there is no suitable 
room or rooms to be had therein, any other suitable room or 
rooms at the county seat, and shall heat and light them. The 
books and furniture of the law library association used exclusively 
in such library, shall be exempt from taxation." 

It is apparent that the county commissioners are charged with the 

duty of providing, at the expense of the county, a law librarian, suitable 

room or rooms, together with heat and light, and suitable bookcases, in 

the court house or elsewhere. 
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Sections 3056, 3056-1, 3056-2 and 3056-3, General Code, provide for 

the payment of certain fines arising in the various courts of the state to 

such county law library association. Section 3056-4 reads as follows: 

''The money so paid under the foregoing sections of the 
statute shall be expended in the purchase of law books and in the 
maintenance of such law library associations." 

What are the duties of the law library association so far as same 

relate to the moneys received from the various courts of the state? As 

set forth in Section 3056-4, supra, those duties are to purchase law books 

and maintain such law library. However, it is further provided in Section 

3058 that: 

"On the first Monday of each year, the trustees of the asso­
ciation shall make a detailed statement to the auditor of the county, 
verified by the oath of the treasurer of the association, of the 
amount of the fines and penalties so received, and of the money 
expended by the association. 

"In the event the total amount received under sections 3056, 
3056-1, 3056-2 and 3056-3 of the General Code during the pre­
ceding calendar year covered by such report exceeds the expendi­
tures during the same period, the county auditor shall certify 
such fact to the trustees of the association, who shall thereupon 
direct the treasurer of the law library association to refund or 
repay, pro rata to the treasurers of the poiitical subdivisions from 
which such balance was received, not less than 90 per cent of any 
unencumbered balance on hand from the preceding year." 

The above section was discussed by the then Attorney General 111 

Opinion No. 6379, Opinions of the Attorney General for 1943, in which 
it was held in the second branch of the syllabus : 

"The surplus required by the terms of Section 3058, General 
Code, to be refunded by the trustees of a law library association, 
arises solely from moneys received by the association under Sec­
tions 3056, 3056-1, 3056-2 and 3056-3 of the General Code." 

Your question relates to an expenditure of moneys for the purpose of 

providing lighting, additional shelving and re-arranging the present shelv­

ing. If the association were permitted to use the funds arising from ::he 

fines for the purpose of providing lighting, it is evident that this would 

reduce the funds for which an accounting is required to be made, and 

also a re.payment to the political subdivision from which they were received. 

That is clearly not within the power of the association, in view of Section 
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3055, which requires the county commissioners to provide for same. 

However, it is noted that Section 3055 makes no reference to shelving, 

and it therefore becomes necessary to scrutinize Section 3056-4, Gener,11 

Code, hereinabove referred. 

In Words and Phrases, Vol. 26, at page 81, it is said: 

"To 'maintain' means to preserve or keep in an existing 
state or condition, and embraces acts of repair and other acts 
to prevent a decline, lapse or cessation from that state or con­
dition, and has been taken to be synonymous with 'repair.' " 

In so far as the properties referred to in Section 3055, supra, are 

concerned, it is my opinion that the above definition is applicable i:O 

expenditures of moneys received by virtue of certain fines. 

The purchase of law books would include the purchase of periodicals 

such as law journals, etc. and would necessitate such structures as shelv­

ing; and since the county commissioners are not specifically charged with 

the duty of providing same, I am of the opinion that such expenditure 

by the law library association would be a legal one and within the mean­

ing of Section 3054-4, supra. 

It should be noted that Section 3058 of the General Code relates in 

no way to moneys and income arising wholly independent of the law 

relating to moneys received from fines. For informational purposes only, 

your attention is directed to Opinions of the Attorney General for 1946, 

Opinion No. 1243, at page 701: 

"It would seem to follow that it would be quite within the 
discretion of the trustees out of these independent funds belonging 
to them to pay to the librarian such compensation as they saw fit 
in addition to that provided by law to be paid by the county." 

You are therefore advised that: 

1. A board of trustees of a county law library association is without 

authority to expend moneys referred to in Section 3056-4 of the Genenl 

Code for the purpose of providing lighting in the law library. 

2. A board of trustees of a county law library association may, 

pursuant to Section 3056-4 of the General Code, contract for additional 

shelving and the re-arranging of present shelving in the county law library. 

Respectfully, 

HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 




