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Code, for there are no exemptions of taxable property at any rate which may be 
asserted as against the treasurer's power to destrain. 

Section 5671 of the General Code provides inter alia that 

"all personal property subject to taxation shall be liable to be seized and 
sold for taxes." 

These statements answer all the questions in your letter excepting the one re­
specting the duty of the prosecuting attorney to represent the county treasurer 
in actions brought under section 5697 of the General Code. When section 5697 was 
originally passed as section 2859 of the Revised Statutes, the treasurer was under 
the necessity of employing his own counsel. State vs. Commissioners, 26 0. S. 364. 
Whether he is under such necessity at the present time or not depends upon the 
interpretation and appliEation to be given to section 2917 of the General Code sub­
sequently enacted. It provides in part as follows: 

"The prosecuting attorney shall be the legal adviser of the county com­
missioners and all other county officers and county boards and any of them 
may require of him written opinions or instructions in matters connected 
with their official duties. He shall prosecute and defend all suits and actions 
which any such officer or board may direct or to which it is a party, and 
no county officer may employ other counsel or attorney at the expense 
of the county except as provided in section twenty-four hundred and twelve. 

* * * *" 

The exception mentioned by reference to section 2412 of the General Code is 
not applicable to the question which you submit, and it is the opinion of this de­
partment that by virtue of the second sentence of section 2917 above quoted, it is 
the duty of the prosecuting attorney to represent the treasurer in any civil action 
brought in the name of the treasurer under Section 5697 of the General Code. 

Respectfully, 

3047. 

]OHN G. PRICE, 

Attorney-Geueral. 

BOARD OF LIBRARY TRUSTEES-WHEN BOARD OF EDUCATION MAY 
OR MAY NOT REFUSE TO MAKE LEVY FOR LIBRARY PURPOSES­
LIMITATIONS. 

1. The board of education is 11ot required by section 7639 G. C. to mal~e a tax 
levy sufficient to reali::e tlze mllount of 111011ey certified to it by tlzc board of library 
tmstecs, but it 11zay in a proper case raise that amount by taxatiou if it can be do1ze 
by a levy not c.rcccding one aud ouc-lzalf mills. 

2. 11/lzilc the board of education may uot arbitrarily 1·efuse to levy a tax for 
library purposes when fuuds are needed, it lzas tlzc power of fiually deciding ( 1) tlzc 
necessity; for fwzds aud (2) tlze amount that should be raised. Aud in making its 
decision tlze board should cousider the certificate of the board of library trustees aud 
treat it as making a prima facie case on both points. 

3. Tlze board of education, in the exercise of a soz111d discretion, may either 
increase or decrease the amount named in the certificate of the board of library trus-



358 OPINIONS 

tees, if upon investigation it appears that such action is justified, subject, however, 
· to the limitatio11 that the tax levy to produce the amount shall not exceed one aud 

one-half mills. 
4. When the tax levy of the board of education for library purposes does not 

exceed one and one-half mills, the county budget commissioners have no authority 
to reduce it. 

CoLUMBUS, Omo, May 1, 1922. 
State Library Board, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN:-Your letter of recent date relative to the levying of taxes for 
library purposes, was duly received, and, omitting formal parts, reads as follows: 

"There has been brought to my attention the following important mat­
ter upon which your opinion is requested. Section 7639, General Code, 
prior to 1921 provided as follows: 

'Such board of library trustees annually, during the month of May, 
shall certify to the board of education the amount of money needed for 
increasing, maintaining and operating the library during the ensuing year 
in addition to the funds available therefor from other sources. The board 
of education annually shall levy on each dollar of taxable property within 
such school district, in addition to all other levies authorized by law, such 
assessment not exceeding one and one-half mills, as shall be necessary to 
realize, without reduction, the sum so certified, which must be placed on 
the tax duplicate and collected as other taxes.' 

This section was amended in the Bender act which passed April 27, 1921 
(109 0. L., 237), and now reads as follows: 

'Such board of library trustees annually, during the month of May, shall 
certify to the board of education the amount of money needed for _increas­
ing, maintaining and operating the library during the ensuing year in addi­
tion to the funds available therefor from other sources. The board of 
education annually shall levy a tax of not to exceed one and one-half mills 
for such library purposes, which tax shall be in addition to all other levies 
authorized by law, and subject to no limitation on tax rates except as herein 
provided.' 

It may be presumed that the main purpose of the amendment was to 
provide for a tax levy outside of all tax limitations, as the levy mentioned 
in such section was modified or suspended by the subsequent enactment of 
the Smith One Per Cent Law. In the amended section, however, the words 
'without reduction,' which were contained in the original section and which 
applied to the amount certified by the board of library trustees, were omitted. 
Does this omission giv"e the board of education authority to increase or de­
crease the amount certified by the board of library trustees? In other 
words, does the section as amended make the board of education the ex­
clusive tax levying. authority for library purposes, subject neither to the re­
quest of the board of library trustees nor the subsequent action of the 
county budget commissioners?" 

Under former section 7639 G. C., the board of education was required to make 
a levy sufficient to realize, without reduction, the amount of money certified to it 
by the board of library trustees, subject only to the limitation that the levy should 
not exceed one and one-half mills on each dollar of taxable property within the 
school district. In other words, the board was required to raise by taxation the 
amount certified to it by the board of library trustees, if it could be done by a levy 
not exceeding one and one-half mills, etc. 
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Under amended section 7639 G. C., however, the board of education is not now 
required to make a levy sufficient to realize the amount of money certified to it by 
the board of library trustees. It may raise by taxation the amount so certified, if 
it can be done by a levy not exceeding one and one-half mills, but it is not bound 
to do so. 

What has been said does not mean that the board of education may arbitrarily 
refuse to raise any money at all for library purposes when funds are needed, but 
that such board has the power of finally deciding ( 1) the necessity for funds and 
(2) the amount that should be raised, and that in making its decision the board 
should take into consideration, among other things, the certificate of the board of 
library trustees and treat it as making a prima facie case on both points. And 
since there appears to be no prohibition against the board of education either in­
creasing or decreasing the amount named in the certificate, it is believed that the 
board may, in the exercise of a sound discretion, either increase or decrease the 
amount if, after investigation, it appears that such action is justified, but subject, 
of course, to the limitation prescribed by the statute itself that the tax levy to produce 
the funds shall not exceed one and one-half mills. 

You are also advised that so long as the proposed tax levy of the board of 
education for library purposes does not exceed one and one-half mills, it is not 
subject to reduction by the county budget commissioners. 

3048. 

Respectfully, 
}OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

DISAPPROVAL, BONDS OF DUNDAS VILLAGE SCHOOL DIST~ICT, 
VINTON COUNTY, IN AMOUNT. OF $15,000. 

CoLUMBus, 0Hro, May 2, 1922. 

DePartment of Industrial Relations, Inditstrial CommissiQn of Ohio, Columbus, Ohio. 

Re.: Bonds of Dundas Village School District, Vinton County, in the 
amount of $15,000, for the purpose of purchasing a site and erecting and 
equipping a three-room school building. 

GENTLEMEN :-The transcript ·submitted in connection with the above bond issue 
is incomplete, containing only a copy of the resolution authorizing the issuance of 
said bonds. This resolution indicates that the issuance of said bonds was authorized 
by a vote of the electors submitted at a special election on the 7th day of February, 
1922. It does not, however, contain a transcript of the proceedings showing the 
authorization of such an election, a copy and proof of publication of the notice 
thereof, a canvass of the returns of the election, or form of ballot used at the 
election, nor does it contain other information essential to determining the ;uthority 
and validity of said bond issue. 

Such transcript, however, as has been submitted clearly indicates that the board 
of education has not complied with the provisions of the Griswold Act in the issu­
ance of said bonds in the following particulars: 

(1) The transcript contains no showing that the certificate as to the life of 


