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so that in the year 1922 it is not possible to go back five years in adding omitted 
improvements, which was the precise question submitted and determined in· opinion 
No. 3013. 

3739. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney~Gene!al. 

SIDEWALKS-OUTSIDE OF MUNICIPALITIES-WHERE CONTRACTS 
ENTERED INTO BY COUNTY SURVEYOR-NO PART OF SERVICES 
OF COUNTY SURVEYOR OR ASSISTANTS IN COST FOR ASSESS­
MENT PURPOSES-SEE SECTIONS 7205 AND 7206 G. C. 

1. If sidewalk improvements outside of municipalities are undertaken as au­
thorized by sections 7205 and 7206 G. C., contracts are to be entered into by the 
cou1zty survey;or and not by the county commissi01rers or tMl'IIShip trustees. 

2. No part of the services of the county surveyor or any of his regularly em­
ployed assistants i1~ engineering, inspection or superintendence of such sidewalk 
improvemellt is to be included i11 tlte cost for asscssme11t purposes. However, the 
expense of assistants specially employed for a particular project may be so in­
cluded. 

CoLUMBUS, OHIO, November 20, 1922. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-You have requested the views of this department as to the fol­
lowing: 

"Sections 7205 and 7206 G. C. relate to the building of sidewalks 
along public highways outside of municipal corporations. 

Question 1 : May contracts for the construction of such sidewalks be 
made by the county commissioners or township trustees or must they be 
made by the county surveyor under the direction of the commissioners or 
trustees? 

Question 2: May the cost of engineering, inspection and superin­
tendence of construction of such sidewalks be included in the cost of the im­
provement, a part or all of which is to be assessed against abutting prop­
erty owners in proportion to benefits?" 

Section 7205 G. C. reads in part: 

"The county surveyor, upon the order of the county commissioners or 
township trustees, shall construct or cause to be constructed sidewalks of 
suitable materials, along the public highway, without any municipal corpor-. 
ation, upon the petition of a majority of the abutting property owners, and 
the expense of the construction of such sidewalks shall be paid by the 
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· county or township and the abutting property owner or owners in such 
proportion as may be determined by the county commissioners or town­
ship trustees. Provided, however, that the abutting property owners shall 
pay not less than twenty-five per cent of the cost of said sidewalks, and 
the county commissioners or township trustees may assess all of the cost 
of said sidewalks against the abutting property owners in proportion to 
benefits accruing to such property. The county commissioners or town­
ship trustees may by unanimous vote, order the construction of sidewalks 
along the public highway without a municipal corporation, without a peti­
tion therefor, and may assess all or any part of the cost thereof against 
abutting property owners, provided, however, that notice shall first be 
given by publication for three successive weeks in some newspaper of gen­
eral circulation within the county, stating that it is the intention of said 
county commissioners or township trustees to construct said sidewalks, 
and fixing a date for hearing on said improvement." (Remainder of sec­
tion prescribes nature of notice). 

Section 7206 G: C. reads: 

"The county surveyor is hereby authorized to establish the grade and 
width of side,valks constructed along the highways within the said county 
and outside of any municipal corporation therein situated, and to desig­
nate the character of construction, and shall have general supervision of 
the same. No provision hereinbefore made for the construction of side­
walks .shall prevent the state highway commissioner, county surveyor or 

·township trustees from granting permission to the abutting property own­
ers to construct sidewalks in front of their properties and along the public 
_highway, but such sidewalks shall be constructed subject to the approval 
of the proper authorities." 
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Clbrly, the powers conferred on county commtsstoners and township trustees 
by these sections go no further than to ordering the making of the improvement. 
No p~_wer is conferred on either commissioners or trustees to enter into a contract. 
Your first question is accordingly answered by the statement that once the im­
proveme!lt is ordered by commissioners or trustees, the matter of entering into the 
c_ontract rests with the county surveyor. 

Your second question may be answered by reference to the case of Longworth 
vs, Cincinnati, 34 0. S., 101, dealing with a municipal street improvement. The 
second and third syllabi read: 

"2. Where the surveying and engineering of such improvement. were 
performed by the chief engineer of the city and his assistants, who were 
officers appointed for a definite period, at a fixed salary, which the law re­
quired to be paid out of the general fund of the city, the reasonable cost 
to_ the city, of such surveying and engineering, can not be ascertained and. 
assessed upon the abutting property, as a necessary expenditure for the im­
provement. 

3. If a superintendent of such improvement is necessary, and one is 
employed by the city for that particular improvement, the amount paid by 
the city for his services, may properly be included in the asse~sment." 
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The principles thus stated, when applied to your inquiry, and considered in 
connection with sections 2980 and 2981 G. C. as to the appointment of deputies and 
assistants in the county surveyor's office, result in the conclusion that no part of 
the services of the engineering, inspection or superintendence rendered by the 
county surveyor or any of his regularly employed assistants is to be included in 
the cost of the work for assessment purposes. lf, however, the surveyor finds it 
necessary to provide for and procure inspectors and superintendents for the special 
purpose of carrying out a particular sidewalk improvement, the expense thus in­
curred may be charged to the project and included as an item of the cost to be 
apportioned between county (or township) and property owners. 

3740. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-Geueral. 

TAXES AXD TAXATIOX-ACCRUED IXTEREST I~ UNITED STATES 
GOVERK~IEXT BOXDS IS XOT TAXABLE AS A CREDIT. 

Accrued interest on United States Government Bonds is not taxable as a 
credit. 

CoLUMBUS, OHIO, November 20, 1922. 

Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN:-The Commission has requested the advice of this department 

upon an inquiry raised by the Auditor of Cuyahoga County. The question is as 
to whether accrued interest clue on United States Government Bonds is taxable as 
a credit. 

In the opinion of this department the obligation of the United States to pay the 
interest springs from the same source as that by which it is bound to pay the prin­
cipal. This department is unable to conceive of any rule of law which can be 
brought to the support of the claim that immunity from state taxation attaches to 
the right to receive the principal at maturity (which is the substance of the prop­
erty represented by the bond itself) but does not attach to the right to receive 
the interest at the stipulated rate whether that right is evidenced by severable cou­
pons or not. 

The Commission is accordingly advised that accrued interest on United States 
Government Bonds is not taxable. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 


