ATTORNEY GENERAL 99

3842

LIBRARY BOARD, STATE—~MEMBERS HAVE NO AUTHORITY
TO DEPUTIZE OTHER PERSONS TO ATTEND BOARD MEET-
INGS AND ACT FOR THEM—ACTS OF ANY NON-MEMBER
ATTEMPTING TO ACT FOR OR ON BEHALF OF A MEMBER
WOULD BE INEFFECTUAL AND ILLEGAL.

SYLLABUS:

The members of the State Library Board have no authority to deputize other
persons to attend board meetings and act for them. The acts of any non-member
attempting to act for or on behalf of a member of the State Library Bnard would
be ineffectual and illegal.



100 OPINIONS

Columbus, Ohio, February 20, 1943.

Hon. Walter Brahm, State Librarian, State Office Building,
Columbus, Ohio.

Dear Sir:

This will acknowledge receipt of your request for my opinion which
reads as follows:

“This is a request for an official opinion from you regard-
ing the legality of proxy for State Library Board members.

Due to travel restrictions, it is becoming difficult to obtain
a quorum for necessary meetings-of the State Library Board and
the question has arisen as to the legality of a board member
deputizing another person to act for him at meetings of the
State Library Board. In your opinion, would actions of the State
Library Board taken by a quorum composed of one or more such
deputies be legal and binding ?

The Ohio State Library Board derives its authority from
Section 154-51 to 53 of the General Code.”

The State Library Board is established as a part of the Department
of Education pursuant to the provisions of Section 154-51, General Code.
This section reads:

“A State Library Board is hereby created in the Department
of Education, to be composed of the director of education, as
chairman, and four other members. The members other than
the director of education shall be appointed by the governor. The
first appointments under this section shall be as follows: One
member for a term of two years, one member for a term of four
years, one member for a term of six years and one member for a
term of eight years. Thereafter one member shall be appointed
each two years for a term of eight years. The members other
than the director of education shall receive no compensation, but
shall be paid their actual and necessary expenses incurred in the
performance of their duties.”

Section 154-52, General Code, authorizes the State Library Board
to appoint and remove a state librarian who, under the direction and
supervision of the Board, shall be the head of the library service of the
state. Section 154-53, General Code, requires the Board to adopt rules
for the government of the library and empowers it to accept gifts and to
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administer funds thus received. Section 154-34, General Code, provides
that the state librarian, under the supervision of the State Library Board,
shall exercise all the powers and perform all the duties formerly vested in
the state board of library commussioners. and the librarian and library
organizer heretofore appointed by it. These powers and duties are found
in Sections 792 to 797, inclusive, General Code.

The Board having public duties conferred upon it by law in which
it is required to exercise its independent judgment, free from the direc-
tion or control of any superior officer, in the performance of governmental
functions, its members must be regarded as public officers.  As public offi-
cers they have only such powers as have been expressly delegated to them
by statute and such powers as are necessarily implied from those so
delegated. The Board members are limited in the exercise of their powers
to the mode prescribed hy statute. In 32 O. Jur., 934, section 74. it is said:

ok ox kTt is equally well settled that where the statute pre-
scribes the mode by which power conferred upon a public officer
or board shall be exercised, the mode specified is also the measure
of power granted. * * *V

Returning to the statutory provisions, it will be observed that the
Board appoints the state librarian, administers funds which it receives, is
required to make rules for the government of the state library, is required
to organize the library service into departments and determine the num-
ber of assistants and other employes therein and is required to perform
all the other duties enumerated in Sections 154-1 to 154-54, inclusive,
General Code. It is expressly provided that all of these powers and duties
are to be exercised by the Board. This is the mode specified and must
therefore be the manner in which the Board's powers are to be exercised.
No provision is made for the appointment of deputies or proxies. Such
powers of appointment must be regarded as non-existent. The existence of
an emergency will never justify the ignoring of unambiguous statutory
provisions by administrative offcials. As said in Board of Education v.
Beal, 10+ O. S., 482: “It 1s not the province of the court to legislate
either directly or indirectly, or by extending the language employed by the
legislature.” The remedy for legislative deficiencies is an appeal to the
legislature itself. Under the existing statutory provisions it is my opinion
that the members of the State Library Board have no authority to deputize
other persons to attend hoard meetings and act for them. The acts of any
non-member attempting to act for or on hehalf of a member of the State
Library Board would be ineffectual and illegal.

Respectiully,

THoMAs J. HERBERT,
Attorney General.





