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trustees of such law library association, but the sum sci retained and paid 
by the clerk of said police court to the trustees of such law library asso­
ciation shall in no quarter be less than 15 per cent of the fines and penal­
ties collected in that quarter without deducting the amount of the allowance 
of the county commissioners to said judges, clerk and prosecutor.' 

I am therefore of the opinion that section 3056 G. C. does apply to fines 
collected by a clerk of the municipal court of the city of Columbus for 
offenses and misdemeanors prosecuted in the name of the state." 
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In comparing the municipal court act of Toledo with the Columbus act it will 
be observed that the provisions relative to the d4ties of the clerk are substantially 
the same; in fact, they are identical in so far as your question is concerned. There­
fore, the reasoning of the opinion quoted from in reference to the Columbus act 
is logically just as applicable to the problem presented in reference to the Toledo act. 

In the opinion to which you refer, found in Opinions of the Attorney General, 
1919, Vol. 1, p. 1026, it was held: 

"In police courts, or municipal courts succeeding such police courts, in 
the absence of specific provision to the contrary, under section 4599 G. C. 
the fees and costs imposed and collected by the court in state cases ·go into 
the county treasury." 

It is believed that an analysis of said opmwn will disclose that the same rea­
soning upon which the above determination was based will support the conclusion 
that the provisions of section 3056 G. C. are applicable to fines assessed and col­
lected in the municipal court of Toledo. 

In view of the foregoing your inquiry is answered in the affirmative. 
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Respectfully, 
JOHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

COUNTY RECORDER-NOT AUTHORIZED TO CHARGE FEES FOR 
FILING ANNUAL STATEMENTS REQUIRED OF CORPORATIONS 
UNDER SECTION 8639 G. C.-INDEX. OF· SUCH STATEMENTS 
SHOULD BE KEPT. 

1. The C"OUn-ty recorder. has not been authorized by statute to charge or re­
ceive fees for receiving and filing the annual statements required to be filed in his 
office by corporations under sectiOJt 8639 G. C. 

2. Section 8639 G. C. imposes no duty upon the county recorder to record the 
Olill!lal statements filed in his office by corporatio11s subject to its provisions. 

3. An index of the annual statements filed with the recorder under section 
8639 G. C. ~hould be kept, to the end that the public may have easy access to the 
information therein set forth. 

CoLUMBus, OHIO, February 8, 1921. 

RoN. EDWARD C. STANTON, Prosecuting Attorney, Cleveland, Ohio. 
DEAR SIR :-Your letter of recent date inquiring what fees, if any, should be 

charged by the county recorder for filing the annual statements required to be 
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filed by corporations subject to the provisions of section 8639 G. C., and the duty, 
if any, imposed upon. the recorder to keep an index of such statements, etc., was 
duly received. 

Section 8639 G. C., is one of the general statutes governing the incorporation, 
organization and powers of domestic corporations, and provides, among other 
things, that corporations whose articles of incorporation contain a provision that 
each stockholder, irrespective of the amount of stock owned, shall be entitled to 
one vote, and no more, at an election of directors or upon any subject submitted 
at a stockholders' meeting, shall annually make and file certain statements with the 
recorder of the county in which the corporation is doing business. The statute, so 
far as pertinent to your inquiry, reads as follows: 

"Annually, within thirty days after the thirty-first day of December, 
the directors shall make and file with the recorder of the county in which 
the corporation is doing business, a statement of its financial condition 
upon such thirty-first day of December, plainly setting forth its assets 
and liabilities in detail, the amount of its paid up capital stock, the names 
of its stockholders, and the number of shares owned by each," 

The statutes makes no requirement that the recorder shall charge or that the 
corporation shall pay a fee for filing the annual statements mentioned, neither 
does it require or provide that the statements shall be recorded, or that an index 
thereof shall be kept. 

· A careful examination has been made of the statutes on the subject of fees 
and compensation of the county recorder, and nowhere has there been found any 
provision· authorizing the recorder to charge and receive, or imposing upon the 
corporations any duty to pay, any fee whatever for filing the statements men. 
tioned, and in the absence of a statutory provision to that effect the recorder is 
without authority to exact or charge a fee therefor. 

In State vs. Lewis, 22 C. C. 618, 622, the court said: 

"It has long since been settled in Ohio that an officer whose fees are 
regulated by statute can charge fees only for those services for which 
compensation is fixed by law. Fees are not allowed by implication. There 
are no constructive fees. The fees given are mentioned or they are not 
allowed." 

In DeBolt vs. Trustees, 7 0. S. 237, 239, the court said: 

"No officer, whose compensation is regulated by fees, can charge for 
a particular service, unless the law specifically gives him fees for that 
service. * * * Fees are not allowed upon an implication;" etc. 

·In Anderson vs. Commissioners, 25 0. S. 13, the court Sl\id: 

"Where a service for the benefit of the public is required by law, and 
no provision for its payment is made, it must be regarded as gratuitous," 
etc. 

While the foregoing cases involved claims for compensation, the principle or 
doctrine therein announced and applied is equally applicable to a state of facts 
such as is involved in your inquiry, and you are therefore advised that since 
there is no statute requiring corporations subject to section 8639 G. C. to pay a 
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filing fee to the recorder at the time of filing the annual ·statements required by 
that section, or authorizing the recorder to charge and collect a fee therefor, the 
statements must be received and filed gratuitously. 

You are further advised that the law does not require such annual statements 
to be recorded. And while no duty is expressly imposed upon the recorder to keep 
an index, it is suggested, however, that one should be kept, to the end that the 
public (especially those dealing with the company) may have easy access to the 
information which section 8639 G. C. requires to be filed for their benefit. 

1851. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

COMMON PLEAS COURT-SECTION 13,562 G. C. DOES NOT AUTHOR­
IZE SAID COURT WHEN ACTING AS JUVENILE COURT TO AP­
POINT AN ATTORNEY TO ASSIST PROSECUTING ATTORNEY IN 
TRIAL OF JUVENILE CASE. 

Section 13562 G. C. was intended to appl~· to criminal cases originating in the 
court cQf comm01t pleas upon indictment and said section does not aUthorize the 
common pleas court, when acting as the juz:enile court, to appoint an attorney to 
assist the prosecuting attorney in the trial of a case brought in said juvenile court 
11nder the provisions of the juvenile act. 

CoLUMBUS, OHIO, February 8, 1921. 

HoN. F. M. CuNNINGHAM, Prosewting Attorney, Lebanon, Ohio. 
DEAR SrR :-Acknowledgment is made of your letter reading as follows: 

"Under section 13562 of the General Code, has the common pleas 
court authority to appoint an attorney to assist the prosecuting attorney in 
the trial of a case, where the common pleas judge is acting as judge of the 
juvenile court under and by virtue of section 1639 G. C.?" 

The right of the common pleas judge to exercise, upon proper designation, the 
jurisdiction of juvenile judge, appears from sections 1639 and 1642 G. C. These 
sections read thus: 

"Section 1639. Courts of common pleas, probate courts, and insol­
v-ency courts and superior courts, where established shall have and exer­
cise, concurrently, the powers and jurisdiction conferred in this chapter. 
The judges of such courts in each county, at such times as they deter­
mine, shall designate one of their number to transact the business arising 
under such jurisdiction. When the term of the judge so designated ex­
pires, or his office terminates, another designation shall be made in like 
manner. In case of the temporary absence or disability of the judge so 
designated another designation shall be made in like manner to cover the 
period of such absence or disability. 

The W<lrds, juvenile court when used in the statutes of Ohio shall be 
understood as meaning the court in which the judge so designated may be 
sitting while exercising such jurisdiction, and the words 'judge of the 


