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MOTOR VEHICLE EQUIPMENT- FRAMEWORK AND DRAW­

ERS PLACED IN TRUCK - USED TO CARRY BAKERY PRO­

DUCTS, NOT SUCH EQUIPMENT - WEIGHT SHOULD NOT BE 

INCLUDED IN TOTAL WEIGHT OF VEHICLE TO DETERMINE 

MOTOR VEHICLE LICENSE TAX - SECTION 6293 G.C. 

SYLLABUS: 

A framework and drawers which are placed in a truck and used to 
carry bakery products do not constitute motor vehicle equipment under 
the provisions of Section 6293, General Code, and therefore, the weight 
of such equipment should not be included in the total weight of the 
vehicle in determining the proper motor vehicle license tax. 

Columbus, Ohio, March 27, 1942. 

Hon. Cylon W. Wallace, Registrar, Bureau of Motor Vehicles, 

Columbus, Ohio. 

Dear Sir: 

You have requested my op1mon as to whether a framework and 

drawers which are placed in a bakery truck and used to carry bakery 

products constitute motor vehicle equipment under the provisions of 

Section 6293, General Code, the weight of which should be included in 

the total weight of the vehicle in determining the proper motor vehicle 

license tax. The information submitted reveals that the framework of 

the cabinet is screwed into a panel in the front of the truck. Drawers, 

in which the pastries are carried, are placed in such framework. 

Your question arises by reason of the phraseology of Section 6293, 

General Code, which provides in part: 

"The weight of all motor vehicles shall be the weight of 
the vehicle fully equipped as determined on a standard scale, 
except the weight of any machinery mounted upon or affixed 
to a motor vehicle and which is not inherently motor vehicle 
equipment shall not be included in the determination of the 
total weight." 

It is apparent from the language of the foregoing statute that the 

Legislature did not intend that every piece of equipment, whether 

permanently or temporarily affixed, should be considered motor vehicle 
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equipment and included in the taxable weight. As was stated in the case 

of State ex rel. Tejan, et al., v. Lutz, et al, 31 N.P. (X.S.) 473 at page 

518: 

"Every container or receptacle in which a load is placed 
is not necessarily a part of the truck upon which it rides. It is 
necessary to analyze both its inherent nature, its character­
istics and its primary purpose." 

At page 509, it was said: 

"The court entertains no doubt that the primary and sole 
purpose of the Legislature was to tax the operation of a motor 
vehicle fully equipped as such." 

The decision of the Tejan case, supra, was based on Section 6293, 

General Code, which at that time provided: 

"The weight of all motor vehicles shall be the weight of 
the vehicle fully equipped as determined on a standard scale." 

However, in 1939, ( 118 O.L. 68) the Legislature added the words: 

"Except the weight of any machinery mounted upon or 
affixed to a motor vehicle and which is not inherently motor 
vehicle equipment shall not be included in the determination 
of the total weight." 

Thus, it is apparent that smce the decision m the Tejan case the 

Legislature has enlarged the exempted field. 

In the Tejan case, supra, the Court said at pages 512 and 513: 

"Apparent difficulty might seem to arise from the fact that 
many pieces of machinery and apparatus are placed on the truck 
in such a way as to be attached thereto, and usable only dur­
ing the period the truck is used. This does not make it in­
herently truck equipment, nor an integral part of the truck. * * * 

"Adaptation of use of a truck to a particular form of busi­
ness may require the placement of machinery and apparatus on 
it to perform or accomplish the work of that particular pur­
pose or business. * * * Obviously, apparatus which is usable 
both on the truck and off is not, generally speaking, per se, 
truck equipment, but is rather service or trade apparatus, de­
vice, equit>ment or machinery, for the particular work in which 
it is used." 
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It appears from the forrgoing observations that there are certain 

trade accessories or equipment which may be attached to a motor vehicle 

to assist in the particular work in which such vehicle is used but which 

equipment does not constitute motor vehicle equipment so as to be tax­

able as part of the truck weight. Such accessories are not manufactured 

or designed to be truck equipment. 

In the instant situation, the cabinet, tested by the foregoing rules, 

obviously does not constitute motor vehicle equipment. It is merely a 

trade accessory and serves the same practical purpose as sacks, baskets, 

boxes or other similar objects, which cannot be considered, by any stretch 

of imagination or reason as per se motor vehicle equipment. The vehicle 

is fully equipped for the transportation of merchandise without such 

cabinet. This accessory merely facilitates the handling of the bakery 

products. Detachment of the cabinet from the structure of the truck in 

no way lessens the motivation or purposes of the truck as a transpor­

tation unit. For these reasons, it appears that such cabinet does not 

constitute motor vehicle equipment. 

Therefore, in specific answer to your inquiry, I am of the opinion 

that a framework and drawers which are placed in a truck and used to 

carry bakery products do not constitute motor vehicle equipment under 

the provisions of Section 6293, General Code, and therefore, the weight 

of such equipment should not be included in the total weight of the 

vehicle in determining the proper motor vehicle license tax. 

Respectfully, 

THOMAS J. HERBERT 

Attorney General. 




