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which the territory described m your letter may be transferred to the McDonald 
village school district. 

1378. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney Ge11eral. 

DISAPPROVAL, DEED TO LAND OF EDAR C. MILAR IN GOSHEN TOWN­
SHIP, TUSCARAWAS COUNTY. 

COLUMBUS, OHIO, January 8, 1930. 

HoN. RoBERT N. WAro, Director of Highways, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-This is to acknowledge receipt of your recent communication, sub­

mitting for my examination and approval, a warranty deed executed by one Edar C. 
Milar, a widow, conveying to the State of Ohio a certain tract of 1.03 acres of land 
in Goshen Township, Tuscarawas County, Ohio, which tract of land is more particu­
larly described in said deed and in Opinion No. 1251 approving the abstract of title 
with respect to the purchase of this property directed to you under date of December 3, 
1929. 

Upon examination of said deed I find that I am required to disapprove the same 
for the following reasons: 

(1) It does not appear that said deed was signed and acknowledged in the 
presence of two witnesses, as required by the provisions of Section 8510, General Code. 
(2) The named grantee in said deed is "The State of Ohio, Division of Highways." 
The words "Division of Highways" should be eliminated so that the deed will stand 
as one to the State of Ohio, its successors and assigns, without qualification or limita­
tion as to the department which is to make use of the property conveyed. 

I am herewith returning said deed to you. 

1379. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney Ge11eral. 

DITCH IMPROVEMENT-CONSTRUCTED BY MUNICIPALITY WITHIN 
THE CORPORATION-COUNTY MAY NOT PAY PART COST OF 
SAME EVEN THOUGH BE~EFITED THEREBY- SUGGESTED 
REMEDY. 

SYLLABUS: 
In the event a ditch improvement lies wholly within the corporate limits of a mu­

nicipal corporation and such improvement is being constructed by the municipality, 
which has taken jurisdistio11 thereof, there is no authority for the expmditure of 
county funds to pay a portio'~ of the cost of such improvement, 11otwithstanding the 
fact that the county may be benefited thereby. In the event the improvement will result 
in a benefit to the county, the county c·ommissioners should take jurisdiction thereof 
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and proce~d therewith pursuant to the provisions of Sections 6442, et seq. of the Gen­
eral Code. 

CoLUMBUS, Oam, January 8, 1930. 

HoN. PAUL]. \V"oRTMAN, Prosecuti11g Attorney, Dayt01~, Ohio. 
DEAR SrR :-1 am in receipt of a letter from Hon. R. l\L Galloway, your assistant 

prosecuting attorney, which reads as follows: 

"On May 22, 1929, Opinion No. 420, you rendered an opinion to this office 
relative to the jurisdiction of the county commissioners in tiling and closing a 
ditch located entirely within the limits of the village of Miamisburg. 

The improvement was petitioned for by the village but the county com­
missioners did not deem it advisable to assume jurisdiction and grant the 
improvement. 

By reference to our request and your opinion, it will be noted that the 
county will be benefited by reason of the elimination of several bridges which 
the county maintains. At that time and assuming that the county would be 
benefited by the elimination of the expense attached to maintaining and re­
constructing these bridges in the village, the county commissioners promised 
the village authorities to pay part of the cost of tiling and closing the ditch, 
the amount to be paid being substantially the same as it would have cost the 
county for maintaining and re-constructing the bridges. The village was to 
assume jurisdiction over the improvement. 

In view of your opinion No. 1231 recently rendered to the prosecuting 
attorney of Miami County relative to a similar situation in Piqua, Ohio, and 
at the request of the solicitor for the village of Miamisburg, a copy of whose 
letter we enclose, we respectfully ask your advice as to whether or not the 
commissioners of this county may pay to the village of Miamisburg the 
amount promised if the village assumes ju"risdiction over the improvement and 
completes the same." 

Opinion No. 420, to which you refer, held that under the provisions of Sections 
6442, et seq. of the General 'Code, upon the filing of a petition therefor by the mayor 
or council of a municipal corporation, county commissioners are vested with juris­
diction to determine the necessity of a ditch improvement and to proceed therewith, 
if found necessary, notwithstanding the fact that the improvement may be wholly 
within the limits of a municipal corpor-ation. Your attention is particularly called 
to the fact that the question under consideration in this opinion was an improvement 
of which the county, and not the municipality, had taken jurisdiction. In the event 
a board of county commissioners finds that a proposed improvement of public ditching 
is necessary and that it will be conducive to the public welfare as provided in Section 
6452, General Code, it may grant the prayer of the petition and proceed with the 
improvement. 

It is provided that the cost of such improvement shall be paid in part by the 
owners of benefited property. Such cost shall also be paid in part by the county. 
This portion of the cost is predicated upon the benefits to the county by reason of 
the improvement being conducive to the public welfare and also by reason of any 
benefit to state or county roads or highways which may result. It is also provided 
that such part of the cost as may be found to benefit any public corporation or political 
subdivision of the state shall be assessed against such corporation or subdivision. Sec­
tions 6454 and 6463, General Code. 

An examination of these sections, comprising Chapter 1 of Title III of the Gen­
eral Code, discloses complete machinery for the construction of county ditch improve­
ments by county commissioners. It must be borne in mind that the authority vested 
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in the board of county commissioners to expend county funds for such purposes is 
predicated upon a finding by the county commissioners that the improvement is 
necessary. The authority to expend county funds for such purposes is further 
predicated upon the limitation that such funds may be expended only to the extent 
that the improvement benefits the general public or state or county roads or highways. 
In the instant case there is probably no question but that the portion of the cost which 
the county is willing to contribute toward this ditch improvement may be said to be 
the part which is conducive to the public welfare, or possibly the part which is of 
benefit to county or state roads, as provided in Section 6463, General Code. The 
statutory authority to expend county funds for a county ditch improvement. apparently 
applies only to such improvement of which the county has taken jurisdiction. I find 
no such authority extended to ail improvement constructed by municipalities. Ob­
viously, if the board of county commissioners has not taken jurisdiction, the award 
of contracts and other vital factors entering into the matter of cost are not under 
their control. The Legislature might, perhaps, under the Constitution, empower the 
county commissioners to delegate to a municipality the authority to construct an im­
provement the cost of which is to be borne in part by the county, but it has not done 
so. The expenditure of county funds for ditch improvements, as above indicated, is 
prtdicated upon the county taking jurisdiction. I am of the view that the reasoning 
contained in Opinion 1231 is directly applicable to the question here presented. 

It is suggested that if the county commissioners would take jurisdiction of this 
improvement, it could possibly be consummated in the same manner as if the munici­
pality had taken jurisdiction. There are no limitations in Section 6463, General Code, 
as to percentages of apportionment of cost, and in the event the improvement is bene­
fiting the municipality to a very great extent, there is no reason why the board of 
county commissioners could not apportion the cost in accordance therewith. If such 
procedure were followed, probably the desired ends would be reached by following 
the provisions of the statute instead of endeavoring to expend county funds without 
authority. 

Specifically answering your question, I am of the opinion that in the event a 
ditch improvement lies wholly within the corporate limits of a municipal corporation 
and such improvement is being constructed by the municipality, which has taken juris­
diction thereof, there is no authority for the expenditure of county funds to pay a 
portion of the cost of such improvement, notwithstanding the fact that the county 
may be benefited thereby. In the event the improvement will result in a benefit to the 
county, the county commissioners should take jurisdiction thereof and proceed there­
with pursuant to the provisions of Sections 6442, et seq. of the General Code. 

1380. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

SCHOOL DISTRICT-SALARIES UPON WHICH PROPORTIONATE 
SHARE OF TAX LEVY UNDER SECTION 7575, GENERAL CODE, IS 
BASED-FINALITY OF COUNTY BOARD'S DETERMI~ATIO.'\'S­
HOW BALANCE OF SAID TAX LEVY TO BE DISTRIBUTED. 

SYLLABUS: 
1. In accordance with the terms of Section 7600, General Code, as amended by 

the 88th General Assembly, the proporlimwte share of the 2.65 mills ta% levy provided 


