
1666 OPINIONS 

Estate Examiners. I express no opinion as to this situation, as it involves a matter 
of legislative policy, and not a question of law. 

In conclusion, it is my opinion that land trust certificates are instruments 
evidencing an interest in real estate, and anyone selling such instruments should be 
licensed as a real estate broker, as provided in Sections 6373-25 and 6373-26, General 
Code. 

1109. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

DISAPPROVAL, BONDS OF EAST CLEVELAND CITY SCHOOL DIS­
TRICT, CUYAHOGA COUNTY-$43,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, October 26, 1929. 

Re: Bonds of East Cleveland City School District, Cuyahoga County, Ohio, $43,000.00. 

Retirement Board, State Teachers Retirement Systen~, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-The transcript relative to the above issue of bonds discloses that 

these bonds were authorized April 18, 1921. After having been offered to and re­
jected by the sinking fund trustees and the Industrial Commission, these bonds were 
advertised for sale for three consecutive weeks, the date of first publication being April 
28, 1921. This notice of sale provided that bids would be received for these bonds 
until May 16, 1921, eighteen days after the date of first publication. The transcript 
discloses that on May 16, 1921, the bonds were awarded pursuant to such notice. 
Section 2294, General Code, as then in force_ and effect, provided as follows: 

"All bonds issued by boards of county commissioners, boards of educa­
tion, township trustees, or commissioners of free turnpikes, shall be sold to 
the highest bidder after being advertised once a week for three consecutive 
weeks and on the same day of the week, in a newspaper having general circu­
lation in the county where the bonds are issued, and, if the amount of bonds 
to be sold exceeds twenty thousand dollars, like publications shall be made in 
an additional newspaper having general circulation in the state. The adver­
tisement shall state the total amount and denomination of bonds to be sold, 
how long they are to run, the rate of interest to be paid thereon, whether 
annually or semi-annually, the law or section of law authorizing the issue, 
the day, hour and place in the county where they are to be sold." 

This office has repeatedly held that the requirement of such advertisement means 
that 21 days should elapse between the date of first publication and the date of sale. 

Accordingly, I advise you not to purchase these bonds. 
Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 
A ttomey General. 




