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general laws of this state, to remove, alter, repair, replace and construct 
new· bridges over such rivers, creeks or water courses that have be-en or 
will be removed therefrom in the process of improvement under said 
Conservancy Act and appropriate money, levy taxes, borrow money, or issue 
bonds for such purposes." 

5ii· 

Further sections ofi the act need not be quoted here. It is sufficient for pres­
ent purposes to say that the remaining sections of the act are consistent with the 
first section in that they make no distinction whatever on the score of the location 
of a bridge as between state or county roads on the one hand and municipal ~treets 
on the other. 

The Conservancy Act which you refer to as appearing in 104 0. L., p, 13, is 
the same as that described in above quoted section 1 as the act of February 5th, 
1914. l\ioreover, your letter indicates that the entire conservancy district which 
you refer to is located within Hardin county; and you have stated on a personal 
call at this office that such is the fact. 

It is very clear that said sections 2432-1 to 2432-4 do not deal with the ques­
tion of bridge construction from the usual standpoint of whether the county or 
city is to carry out the work. Said sections are dealing with a special situation 
created by the doing of work in a conservancy district. Therefore, the terms of 
said sections 2432-1 et seq. are to be dealt with as being special in their nature 
and from the standpoint of the purpose of the act of which they are a part, as 
shown by the title of that act above quoted. 

It is quite true that the tiJ.x levy for the provision of funds with which to 
erect bridges under sections 2432-1 et seq. is to be made on all the tax;~ble prop­
erty within the county, as is the case with the construction of bridges, in accordance 
with section 2421. That fact, however, cannot prevail against the fact as already 
stated that sections 2432-1 et seq. deal with a conservancy district. In the case at 
hand, the bridges on the city streets not forming part of a state or county road 
are within the conservancy district exactly as are those bridges on the streets which 
do form a part of a state or county ·road. 

From the foregoing considerations it is the opinion of this department and 
you are accordingly advised that the terms of sections 2432-1 to 2432-4 are to be 
read as independent of and not subject to any limitation found in section 2421 G. C. 

3228. 

Respectfully,. 
]OHN G. PRICE, 

Attomey-General ... 

ADOPTION LAW-NEW YORK CHILD-SOCIETY FOR CARING AND 
PLACIKG OF CHILDREN PLACES CHILD WITH FAMILY RESIDING 
IN CLEVELAJ\'"D, OHIO, WHICH FAl\fiLY NOW DESIRES TO ADOPT 
SAID CHILD-PROCEDURE TO BE FOLLOWED. 

A minor child is surrendered by its parents, non-residents of Ohio, to a society 
incorporated under the laws of New York for the purpose of caring for and 
placi11g child;en. Said Nc--& York society placed said child with a family residing 
-/11 Cleveland, Ohio, which family now desires to adopt said child in accordance 
with tlze adoption laws of Ohio. . · 
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HELD: 

1. The department of public welfare, through the division of charities, may, 
under authority of section 1352-1 G. C., investigate and certify a child-caring 
organizati01~ incorporated under the laws of another stale and desirous of placing 
children in private homes in the state of Ohio. 

2. However, such non-Ohio organization, before placing childrm in Ohio, 
must first comply with the provisions of section 1677 G. C. 

3. Under the provisions of section 8025 G. C., paragraph "!", said New York 
society can give the legal consent to the adoption in Ohio of said child, if and whm 
said society has received the certijica.te mentioned in section 1352-1 G. C. and has 
fully complied with the provisions of section 1677 G. C. 

CoLUMBUS, OHio, June 16, 1922. 

DR. H. S. MAcAYEAL, Director, Department of Public Welfare, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-Acknowledgment is made of your letters to this department con­

taining facts which may be stated as follows: One V. K. W., an infant under 
thirteen years of age, was surrendered in the state of New York by its parents, 
non-residents of OiJio, to a New York society which has for its object the care 
and placing of children. Subsequently, said New York society placed said child 
with a family residing in Oeveland, Ohio, which family now desires to institute 
proceedings under the laws of Ohio for the purpose of adopting said child. 

You desire to know 

(1) Whether under the adoption laws of Ohio said New York society 
could give the necessary legal consent to the adoption of this child. 

(2) Whether a "next friend" could be appointed to give the legal con­
sent to the adoption of this child. 

(3) Whether the division of charities, department of public welfare, 
could investigate and certify, as provided in section 1352-1 G. C., a child­
caring organization incorporated under the laws of another state and 
desirous of placing children in private homes in the state of Ohio. 

( 4) Whether it would be necessary for said New York society to 
meet the requirements of section 1677 G. C. 
It will be found convenient first to answer your third and fourth questions, 

as it is believed that the answer to these questions furnishes a helpful background 
in the consideration of your first question. Said third and fourth questions will 
be considered together. 

Section 1352-1 G. C., to which your third question refers, says: 

"Such board shall annually pass upon the fitness of every benevolent 
or correctional institution, corporation and association, public, semi-public 
or private as receives, or desires to receive and care for children, or 
places children in private homes. Annually at such times as the board 
shall direct, each such institution, corporation or association, shall make 
a report, showing its condition, management and competency, adequately 
to care for such children as are, or may be committed to it or admitted 
therein, the system of visitation employed for children placed in private 
homes, and such other facts as the board requires. When the board is 
satisfied as to the care given such children, and that the requirements of 
the statutes covering the management of such institutions are being com­
plied with, it shall issue to the association a certificate to that effect, which 
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shall continue in force for one year, unless sooner revoked by the board. 
No child shall be committed by the juvenile court to an association or 
institution which has not such certificate unrevoked and received within 
fifteen months next precedi'ng the commitment. A list of sucli certified in­
stitutions shall be sent by the board of state charities, at least annually, 
to all courts acting as juvenile courts and to all associations and insti­
tutions so approved. Any person who receives children or receives or 
solicits money on behalf of such an institution, corporation or association, 
not so certified, or whose certificate has been revoked, shall be guilty of 
a misdemeanor, and fined not less than $5.00 nor more than $500.00." 

519 

The "board" spoken of in this section is the board of state charities. This 
agency was abolished by the 1921 administrative code (see section 154-26, 109 0. L. 
111), the powers and duties of said board being transferred to the department of 
public welfare (section 154-57). The last named department carries on the work 
of the former board of state charities through a departmental division created under 
authority of section 154-48 G. C. and known as the "division of charities". 

Section 1352-6 G. C., part of the same chapter in which section 1352-1 G. C. 
appears, says : 

"For the purpose of this chapter the words 'institution' and 'associa­
tion' shall include any incorporated or unincorporated organization, society, 
association or agency, public or private, which may receive or care for 
children; any individual who, for hire, gain, or reward, receives or cares 
for children, unless he is related to them by blood or marriage; and also 
any individual not in the regular employ of a court, or of an institution 
or association certified in accordance with section 1352-1, who in any 
manner becomes a party to the placing of children in foster homes, unless 
he is related to such children by blood or marriage, or is the duly ap­
pointed guardian thereof." 

There appears to be nothing in either section 1352-1 G. C. or section 1352-6 
G. C. which indicates an intention on the part of the legislature to proscribe a child­
caring institution merely because it is not an Ohio institution. On the contrary, 
the main purpose of these sections seems to be to provide an "approved list" of 
institutions having adequate facilities for child care and placement, and to make 
sure that none but agencies which have passed the scrutiny of the state, receive 
commitments from the juvenile courts. 

It is also significant that prior to the enactment of section 1352-1 G. C., the 
policy had been to permit non-Ohio associations to place children in this state. 
See 99 0. L. 201. Furthermore, this policy was sanctioned and continued by the 
same act which contains section 1352-1 G. C., as will be seen from the provisions 
of section 1677 G. C., found in 103 0. L. 877. The section last referred to says: 

"Sec. 1677. No association of another state, incorporated or other­
wise, shall place a child in a family home within the boundaries of this 
state, either with or without indenture or for adoption, unless such asso­
ciation shall have furnished the board of state charities with such guar­
anty as it may require that no child having a contagious disease, deformity, 
feeble mind or vicious character, shall be brought into this state by such 
association or its agents, and that such association will promptly receive and 
remove from the state, a child brought into the state by its agents, which 
shall become a public charge, within the period of five years thereafter." 
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In our view section 1352-1 G. C. and section 1677 G. C. are entirely consistent 
with each other. Read together, said sections mean that the department of public 
welf,are, through the division of charities, has authority to investigate and pass 
upon the fitness of a non-Ohio institution, incorporated or otherwise, which re­
ceives and cares for children in Ohio, or which receives children outside of Ohio 
and places them in private homes within Ohio; that a non-Ohio association, before 
it can make legal placement of a child in Ohio must have the certificate spoken of 
in section 1352-1 G. C. and must also furnish the bond or guaranty required by 
section 1677 G. C. 

Your third and fourth questions are therefore answered in the affirmative. 
Your first question may now be considered. 
The procedure for the adoption of children in Ohio is that set forth by section 

8024 G. C. et seq., as amended in 109 0. L. 177. 
The first of these sections, section 8024 G. C., indicates who may petition for 

adoption, and prescribes the contents of the petition. 

The next section, section 8024-1 C. Q., provides for a hearing on the petition, 
and also for the appointment of a "next friend" to the child, whose duty it is to 
make a written report to the court concerning the advisability of the proposed 
adoption. 

Section 8025 G. C. relates to the matter of consent to the adoption, and says: 

"In any adoption proceedings written consents must be given to such 
adoption as follows: 

(a) By the child sought to be adopted if more than thirteen years 
of age. 

(b) By each of the living parents or by the mother of an illegitimate 
child, except as follows : 

(c) By the parent or person awarded the legal custody and guardian­
ship by a juvenile court because of dependency, or because of the mental, 
moral or other unfitness of one or both parents; provided that such juvenile 
court approves of such consent whereupon the jurisdiction of such court 
over such child shall cease. 

(d) By the parent awarded custody of child by divorce decree, pro­
vided the court which granted such decree approves of such consent, and 
because of such approval the jurisdiction of such court over such child 
shall thereupon cease. 

(e) By legal guardian of the person of such child, if parents are dead 
or their residence has been unknown for at least one year, or if the 
parents have, because of mental, moral or other unfitness, been deprived 
of legal custody and guardianship of such child by juvenile court; but if 
there is no guardian and such chile\ is not t!1e ward of a state board or 
of a certified institution or agency, a next friend shall be appointed as 
hereinbefore provided, to give consent. 

(f) If the parent or parents having the legal custody give the 
custody of such child for the full term of its minority to any institution 
or agency established under the laws of the state to care for children 
and under the approval of the board of state charities, or if such institu­
tion or agency has otherwise legally acquired the custody and control of 
such child, the president or secretary of such institution or agency shall 
file a certified copy of the consent of the hoard of trustees, or of the 
proper officers authorized by such institution or agency to act in matters 
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of adoption; and if such child is a ward of the board of state charities 
or' other state board the secretary of such board shall file a certified copy 
of the consent given in accordance with its rules. 

All such consents to such adoptions shall be asknowledged and 
witnessed." 
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It is evident from paragraph (b) of the above section that the general rule 
is that written consents to the adoption of a child must be given by each of the 
living parents of a legitimate child, or by the mother of an illegitimate child. To 
this general rule there are exceptions, to-wit those found in paragraphs (c), (d), 

. (e) and (f). That is to say, the written consent of each of the parents of a 
legitimate child, or the consent of the mother of an illegitimate child, may be dis­
pensed with in the situations recognized by the paragraphs just referred to. 

One of these paragraphs, to-wit "f", says: 

"(f) If the parent or parents having the legal custody give the custody 
of such child for the full term of its· minority to any institution or agency 
established under the laws of the state to care for children and under the 
approval of the board of state :harities, or if such institution or agency 
has otherwise legally acquired the custody and control of such child, the 
president or secretary of such institution or agency shall file a certified 
copy of the consent of the board of trustees, or of the proper officers 
authorized by such institution or agency to act in matters of adoption; 
and if such child is a ward of the board of state charities or other state 
board the secretary of such board shall file a certified copy of the consent 

- given in accordance with its rules." 

If the legislature in using the words 

"any institution or agency established wzder the laws of the. state" 

had in mind not only institutions or agencies organized in Ohio, but also non­
. Ohio institutions or agencies which have applied for and have received the certificate 
of approval referred to in section 1352-1 G. C. and have complied with section 1677 
G. C., it is clear that such non-Ohio institution or agency may give the legal consel\t 
to the adoption of a child, required by section 8025 G. C. 

Inasmuch as the placing of children in foster homes and the adoption of 
children by foster parents are subjects intimately related to each other both in 
theory and in practice, it is clear that section 1352-1 G. C., section 1677 G. C. and 
section 8024 G. C. et seq. are in pari materia, and should be considered together 
with a view of harmonizing the same. 

So construed, it is believed that the word "established" in the connection just 
referred to, to-wit in paragraph "f" of section 8025 G. C., should be given the 
broader meaning above suggested, and it is therefore our view that the New York 
society mentioned in your letter may give the necessary legal consent to the 
adoption of the said V. K. W., if and when said society has received the certificate 
mentioned in section 1352-1 G. C. and has fully complied with the provisions of 
section 1677. 

In view of the nature of the answer given to your first question,. it becomes 
unnecessary to consider your second question, which is whether a "next friend" 
could be appointed to give the legal consent to the adoption of the child in que'stion. 
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It may also be pointed out that a non-Ohio institution or agency which obtains 
the certificate mentioned in section 1352-1 G. C. would also be "an institution or 
agency certified by the board of state charities * * * ", within the meaning of 
section 8024 G. C., 109 0. L. 177. And if the further fact in any given case is 
that the child whose adoption in Ohio is desired has been legally surrendered to 
the guardianship of such non-Ohio institution or agency, the person petitioning 
for the adoption would have the right under section 8024 G. C. to omit from the 
petition the names of the natural parents of said child. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

A ttorney-Ge1zeral. 

3229. 

APPROVAL, FINAL RESOLUTIONS FOR ROAD IMPROVEMENTS, 
SANDUSKY, MUSKINGUM., DARKE, TRUMBULL, HAMILTON AND 
HANCOCK COUNTIES. 

CoLUMBus, OHio, June 16, 1922. 

Department of Highways and Public Works, Division of Highways, Columbus, Ohio. 

3230. 

TAXES AND TAXATION-TOWNSHIP TRUSTEES MAY NOT BIND 
TOWNSHIP BY LEVY UNDER SECTION 1222 G. C. FOR ANY 
LONGER PERIOD THAN ONE TAXING YEAR-EXCEPTION-HOW 
FUNDS ACCRUING FROM LEVY UNDER SECTION 1222 G. C. MAY 
BE USED. 

1. A board of township trustees may not, except when bonds are issued under 
section 1223 G. C. bind the township by a levy under section 1222 G, C. for any 
longer period than one taxing year. 

2. Funds accrwing from a levy made by township trustees under section 1222 
G. C. may not be used when the township trustees theuhlelves propose to do a part 
of the work of improving an inter-county highway or main market road by original 
construction, leaving the remainder of the improvement to be done by the state, 
or by the state and county in co-operation. 

CoLUMBus, OHio, June 17, 1922. 

HoN. ]ESSE C. HANLEY, Prosecutil;g Attorney, Lisbon, Ohio. 

DEAR SIR:-You have recently addressed this department as follows: 

"I would appreciate your opinion upon the following questions under 
section 1222 General Code of Ohio: 

1. The section provides that for the purpose of providing a 'fund' 
the tax may be put on, and the following section 1223 General Code seems 
to indicate that the trustees are authorized to issue bonds to mature in 


