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what, with reasonable certainty, would cover the actual expenses incurred by a board 
of education in permitting a Grange or other organization to use the building. 

In an opinion rendered by this office under date of October 5, 1928, being Opinion 
No. 2675 wherein was discussed the right of a board of trustees of a county memorial 
building to make a charge for the use of the building for a public purpose, it was said: 

"Built with public funds, and dedicated to the use of the general public, 
it would seem that it was not the intention of the legislature that a board of 
trustees in charge thereof, might exact a 'rental' when such. a building is being 
used for a public purpose. By this I do not mean that a board of trustees, 
which has the sole control, management and supervision of such a memorial 
building, may not, when such building is being used by a military organiza­
tion, charge a reasonable fee in order to cover the cost of the heating, light­
ing, janitor services, etc. The amount of such charges, however, must be 
reasonably commensurate with the cost of such items. Obviously, such a 
charge is in no sense a rental charge, but is in the nature of a reimbursement 
for the necessary heating, lighting, janitor services, etc., incident to such use." 

In specific answer to your questions, I am of the opinion: 
First, the board of education of Oxford Township School District in Delaware 

County, has no authority to expend school funds for the purpose of extending relief 
to the family spoken of in your letter of inquiry, other than to provide textbooks 
for the children attending school and to extend such relief as may be necessary to 
provide personal necessities for any of the children or their dependents when such 
children are able to, and are absolutely required to work to support themselves or 
those dependent upon them, if in fact there are any children in the family who answer 
that description, and then only to the extent that may be necessary to relieve such 
child or children from the necessity of work, so that they may attend school, in com~ 
ptiance wih the compulsory school laws of the State. 

Second, the Grange at Sunbury has a right to the usc of the school building in 
Sunbury village for the purpose of holding meetings of the Grange and the Board of 
Education of Sunbury Village School District is required by law to permit the use of 
the buildings for that purpose, provided the actual expenses incident to such use 
which the board of education incurs on account thereof, are paid. This, by agree­
ment, may take the form of a stipulated charge, providing the amount of such charge 
is based on what would reasonably amount to the actual expenses .incident to the use 
of the building by the Grange. 

202. 

Respectfully, 
GILBERT BETT.MAN, 

Attorney Gencml. 

DELINQUENT LANDS-PUBLICATJON OF LIST BY AUDITOR-MAY BE 
MADE ONLY BETWEEN DATES SPECIFIED BY STATUTE. 

SYLLABUS: 
The publica.tion of the list of dclinqucut lauds for any ~·car, must be made "be­

tweel~ the tweutieth day of December a11d the secoud Thursda.y i11 Febrztary, next ell­
suing" as provided in Section 5704 of the Gcueral Code, aml where said list is 1101 pub­
lished bctweeu said dales, there is 110 authority for tl1e publicatio11 of said list at a: 
later date. 
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CoLUMBUS, OHIO, March 18, 1929. 

HoN. HoWARD l\1. XAZOR, Prosecuti11g Attomcy, Jeffersoll, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your recent communication which 

reads as follows: 

"Our Section 5704, G. C., provides that each county auditor shall cause a 
list of delinquent lands in his county to be published once a week for two 
consecutive weeks between the 20th day of December and the second Thursday 
in February. Inasmuch as the time for paying ta'Xes was extended to J anu­
ary 30th this year, it was impossible to get a list ready in time to publish 
same in accordance with Section 5704. 

In your opinion, should the auditor publish said list as soon as it can be 
made up even though the time fixed has passed? I would appreciate your 
advice concerning this." 

The term "delinquent lands" IS defined in Section 5705, General Code, which 
reads as follows: 

"Delinquent lands as defined in this act (G. C. Sees. 5704 to 5727) shall 
mean all lands upon which the taxes, assessments and penalties have not been 
paid for two consecutive semi-annual tax paying periods." 

Provision for the publication by the county auditor of a list of delinquent lands 
15 made in Section 5704, General Code, which reads as follows: 

"Each county auditor shall cause a list of delinquent lands in his county 
to be published once a week for two consecutive weeks, between the twen­
tieth clay of December and the second Thursday in February. next ensuing, 
in one daily newspaper in the English language of the political party casting 
the largest vote in the state at the last general election, and in one daily English 
newspaper of the political party casting the next largest vote in the state at 
the same election, both published in the county and of general circulation 
therein. If there be no such daily newspaper published in the county then 
in two weekly English newspapers published and circulated therein, if there are 
two such papers published; if not then in one such weekly English newspaper 
will be sufficient. If there be no such weekly English newspapers published 
and circulated therein, then in two tri-weekly English newspapers published 
and circulated therein, if there are two such papers published; if not, then in 
one such tri-weekly English newspaper will be sufficient. If there be no such 
tri-weekly English newsparer published and circulated therein, then in two 
semi-weekly English newspapers published and circulated therein, if there are 
two such papers published; if not, then in one such semi-weekly English 
newspaper will be sufficient. There shall be attached to the list a notice that 
the delinquent lands will be certified to the Auditor of State as delinquent, 
as provided by law." 

The publication shall be made once a week for two consecutive weeks, and shall 
be made between the twentieth day of December and the s~cond Thursday in Febru­
ary, next ensuing. lt is also pro\·idecl that the delinquent lists will be certified to 
the Auditor of the State as delinquent, as provided by law. This section formerly 
provided that a notice should be attached to the delinquent list that the lands would 
be sold by the county treasurer, as provided by law. 



,\TTORKEY GEKER.\L. 297 

Former Section 5705, General Code, provided that said sale would be by the 
county treasurer at the court house on the last day named in said former Section 5704, 
General Code. It is noted that the notice now attached to the list is that the delinquent 
lands will he certified to the Auditor of State as delinquent. 

Section 5704 of the General Code expressly provides that the said list "shall be 
published between the twentieth day of December and the second Thursday in Febru­
ary next ensuing". It is not provided in said section, nor in any other section of the 
General Code, that l have founr\, that should the list not be published between the 
dates named in Section 5704, General Code, publication may be. made at some other 
time. 

Provision is made, however, in Section 5710, General Code, as to what action the 
county auditor shall take if, through inadvertence or mistake, he omits to publish said 
delinquent list. Said section reads as follows: 

"If a county auditor, by inadvertence or mistake, omits to publish the 
delinquent list of the county, as required by law, he shall charge the lands 
and town lots with the taxes, assessments and penalty, if such taxes, assess­
ments and penalty with which the lands and town lots therein stand charged 
have not been paid before the tenth day of August of the next succeeding 
year. He shall also charge them with the taxes and assessments of the cur­
rent year, and record, certify and publish them as part of the delinquent list." 

It is clear from this section that the county auditor is not to publish said de­
linquent list, if said publication has been omitted through inadvertence or mistake, 
but if the taxes, assessments and penalties on the delinquent lands have not heen paid 
before the tenth day of the next succeeding August, he shall also charge the same 
with the taxes and assessments of the current year and then publish them as part of 
the delinquent list. 

In the case of k!agruder vs. Eswa.y, 35 0. S. 221, it is stated in the second para­
graph of the syllabus: 

"A record of a certificate by the county auditor, under the act of lVfarch 
23, 1840 ( 1 Cur wen, 630), that the delinquent tax list was published for four 
consecutive weeks prior to December first, does not show a compliance with the 
provisions of said act requiring the delinquent list and notice of sale to be pub­
lished for four weeks, between the first day of October and the first day of 
December." 

At page 233, the opinion states: 

"The statute then in force ( 1 Curwen, 630), and under which the pro­
ceedings were had, required the county auditor to publish the delinquent list, 
with notice of sale, at least four weeks, between the first day of October and 
the first day of December. The only proof gi'ven at the trial tending to 
show compliance with this requirement, was the record of the certificate of the 
auditor that the list was published for four consecutive weeks prior to De­
cember first. This evidence was not admissible. From aught appearing, the 
publication may have been in September. The law required it to be between 
October first and December first. In Lessee of Kellogg vs. 111cLauglzlill, 8 
Ohio, 114, the record of the certificate of the auditor, that the list was pub­
lished for four consecutive weeks, between the first Monday in October and 
the first 1vionday of December, was held inadmissible, as the last publication 
may have been made after December first." 
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At page 116, said Kellogg Opinion states: 

"The evidence offered in the present case and rejected, showed that the 
delinquent list had been published four weeks in succession in a newspaper 
printed in the county of Richland, after the first day of October, 1832; hut 
it did not show that the last of these publications was before the first day of 
December in that year. It was before the first Mo11daJ' in December, but the 
first Monday was not the first day of the month. It did not then conduce to 
prove the fact, that publication had been made within the time, and in the 
manner required by the statute, and it was therefore properly rejected." 

It appears in the foregoing statutes and authorities cited, that the publication of 
the list of delinquent lands for any year, must be made "between the twentieth day 
of December and the second Thursday in February, next ensuing" as provid~d in 
Section 5704 of the General Code, and where said list is not published between said 
dates, there is no authority for the publication of said list at a later date. 

203. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorne:y General. 

BANK-VOLUNTARY LIQUIDATIOX-PROVISIO.\' FOR TRUST ES­
TATES-WHEN CLAHvlS PRESENTED A!\'D ASSETS DISTRIBUTED­
ENFORCEM.EKT OF STOCKHOLDERS LIABJLJTY. 

SYLLABUS: 
I. A bank with trust powers, havi11g voted to go into volu11tary liquidation, may 

continue to transact the business of the trust estates until such time as the trust· is 
released, discharged or transferred to a 11ew tmstec. 

2. It is within the discretion of the Superintendent of Banks, in the case of volun­
tary liquidation, to fix a time when claims shall be presented and no part of the fund 
realized from. the sale of assets of an existing bank o.r surplus of the bank should be 
permitted to be distributed until after the time fixed for presenting claims. 

3. A creditor of a banking corpomtion may wforce, by proPer action, the iltdi­
vidual liability of stockholders as provided in Section 710-75 of the General Code of 
Ohio. 

CoLL"MBUS, OHIO, March 18, 1929. 

HoN. E. H. BLAIR, Superi11tendent of Banl~s, Columbus, Ohio. 
DEAR SrR :-This is to acknowledge the receipt of your recent communication 

which reads as follows: 

"A bank incorporated under the laws of this state, having trust powers, 
with a capital of one million dollars and a surplus vf five hundred thousand 
dollars has received and accepted a proposal from individuals desiring to 
organize a new bank, by the terms of which proposal the new bank will be 
capitalized at three million dollars and its shares of stock will carry by en­
dorsement an equal number of shares of a securities company to be organized 
with a capital of one million five hundred thousand doJlars. Of the total 




