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Whether or not it is a part of the secondary system, the county system of high­
ways, of course, depends upon whether it had been so designated under the provisions 
cf the so-called Green Law, Sections 6965 to 6972, inclusive, of the General Code. 
Section 7467, General Code, provides: 

"The state, county and township shall each maintain their respective roads 
as designated in the classification hereinabove set forth; provided, however, 
that either the county or township may, by agreement between the county 
commissioners and township trustees, contribute to the repair and maintenance 
of the roads under the control of the other. The state, county or township 
or any two or more of them may by agreement expend any funds available 
for road construction, improvement or repair upon roads inside of a village 
or a village may expend any funds available for street imporvement (improve­
ment) upon roads outside of the village and leading thereto." 

It follows that if the road under consideration has never become a part of the 
state highway system or has never been designated as a part of the county system of 
highways, it must necessarily be a township road, and if so, it would be the duty of 
the township trustees to maintain it. In connection with your inquiry, information 
has been obtained from the department of highways to the effect that the road about 
which you inquire has not been designated as a part of the state system. However, 
from the description given, the highway department was unable to definitely determine 
whether or not the same has been designated as a part of the county system. 

In view of the foregoing, it is my opinion that: 
(1) In determining the status of a road as to whether it is a state, county or 

township road, the provisions of the law creating the state system of highways and 
the county system of highways, as set forth in Section 7464 of the General Code, 
superseded other classifications made by earlier legislative enactments. 

(2) Inter-county highways were first authorized by the 79th General Assembly 
in 102 0. L. 333, and "rnain market roads were first authorized by the 80th General 
Assembly, 103 0. L. 155. Under Section 1189 of the General Code, unless a highway 
has heretofore been designated as an inter-county highway or a main market road 
or has been designated as a part of the highway system by the director of highways, 
it is not a part of the state highway system. 

(3) A road which is not a part of the state highway system and has not been 
designated as a part of the county system of highways under Sections 6965, et seq., 
of the General Code, is a township road. 

( 4) Under the provisions of Section 7464 of the General Code and its related 
stctions, it is the duty of the state, county and township to maintain their respective 
roads, as designated by Section 7464 of the General Code. 

508. 

Respectfully, 
GILBERT BETT.MAN, 

Attorney General. 

PROBATION OFFICERS-JUVENILE COURT-RIGHT TO GO ARMED 
WHEN BOND PROVIDED UNDER TERMS OF SECTION 12819, GEN­
ERAL CODE. 

SYLLABUS: 
Probation officers appointed by a judge of the jrt?Jellile court authorized to appoillt 
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Probation officers, may go armed, upo11 givi11g a bo11d as provided by Sectioll 12819, 
of the Gmeral Code. 

CoLUMBt:S, OHIO, June 11, 1929. 

HoN. LEE D. ANDREWS, Prosecuting Attorney, lro11ton, Ohio. 
DEAR SIR :-1 am in receipt of your letter of May 24, 1929, which is as follows: 

"Is a probation officer appointed by the judge of a juvenile court, author­
ized to carry a concealed weapon, to-wit: a revolver, after having first given 
bond?" 

Section 12819, of the General Code, provides as follows: 

"Whoever carries a pistol, bowieknife, dirk, or other dangerous weapon 
concealed on or about his person shall be fined not to exceed five hundred dollars 
or imprisoned in the county jail or workhouse not less than thirty days nor 
more than six months, or imprisoned in the penitentiary not less than one 
year nor more than three years. Provided, however, that this act (G. C. 
12819) shall not affect the right of sheriffs, regularly appointed police officers 
of incorporated cities and villages, regularly elected constables, and special 
officers as provided by Sections 2833, 4373, 10070, 10108 and 12857 of the 
General Code to go armed when on duty. Provided further, that it shall 
be lawful for deputy sheriffs and specially appointed police officers, except 
as are appointed or called into service by virtue of the authority of said 
Sections 2833, 4373, 10070, 10108 and 12857 of the General Code to go armed 
if they first give bond to the State of Ohio, to be approved by the clerk of 
the court of common pleas, in the sum of one thousand dollars, conditioned to 
save the public harmless by reason of any unlawful use of such weapons car­
ried by them; and any person injured by such improper. use may have re­
course . on said bond." 

You will note from a reading of this section that sheriffs, regularly appointed 
police officers of incorporated cities and villages, regularly elected constables and 
special officers as provided in Sections 2833, 4373, 10070, 10108 and 12857, of the 
General Code, may be armed when on duty. Probation officers are not included in 
any of the classes of officers enumerated in the above sections. 

Section 12819, General Code, provides further that it shall be lawful for deputy 
sheriffs and specially appointed police officers, except as are appointed or called into 
~crvice by virtue of the authority of Sections 2833, 4373, 10070, 10108 and 12857, of 
the General Code, to go armed if they first give bond to the State of Ohio, approved 
by the clerk of the Court of Common Pleas in the sum of one thousand dollars, con­
ditioned to save the public harmless by reason of any unlawful use of such weapons 
carried by them. Any authority that a probation officer of the juvenile court may 
have to go armed must be found in Section 12819, of the General Code, and from a 
reading of this section he may have such authority only if he is a specially appointed 
police officer. 

Section 1663, of the General Code, provides in part as follows: 

"When a complaint is made or filed against a minor, the probation officer 
shall inquire into and make examination and investigation. 

* * * * * * 
He shall serve the warrants and other process of the court within or 
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without the county, and in that respect is hereby clothed with the powers 
and authority of sheriffs. He may make arrests without warrant upon rea­
sonable information or upon view of the violation of any of the provisions 
of this chapter, detain the person so arrested pending the issuance of a war­
rant, and perform such other duties, incident to their offices, as the judge 
directs. All sheriffs, deputy sheriffs, constables, marshals and police officers 
shall render assistance to probation officers, in the performance of their duties, 
when requested so to do." 
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Under Section 1663, of the General Code, probation officers appointed by the 
judge of the juvenile court are special officers, having powers similar to sheriffs and 
police officers. They have the right to serve warrants and other processes of the 
court, make arrests without a warrant upon reasonable information or upon view of 
a violation of the chapter relating to juvenile courts, and may call upon sheriffs, 
deputy sheriffs, police officers and other officers to give them assistance. 

I believe by virtue of their appointment and their duties as outlined above, that 
probation officers come within the meaning of "specially appointed police officers" as 
used in Section 12819, of the General Code. A similar question was presented to the 
Attorney Gerieral in 1913. The then attorn~y general held that under the provisions 
of Section 12819, General Code, probation officers are specially appointed officers of 
the juvenile court, and when they give th~ bond required by law they may carry 
concealed weapons in the discharge of their duties. This opinion is published in the 
Opinions of the Attorney General, 1913. pa1 ·e 1067. 

I fully agree with the discussion and t:te conclusion reached by my predecessor, 
and in specific answer to your question I am of the opinion that probation officers ap­
pointed by a judge of the juvenile court authorized to appoint probation officers, may 
yo armed, upon giving a bond as provided by Section 12819, of the General Code. 

509. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

APPROVAL, BOND FOR THE FAITHFUL PERFORMANCE OF HIS DU­
TIES AS EXAMil\'ER-STERRY J. STORER. 

CoLu~wus, 0HJO, June 11, 1929. 

lioN. JoHN \V. P!lUGH. Stt/>erilltcudel!/ of l:Juildi11g and Loan AssociatiollS, Columbus, 
Ohio. 
DEAR Sill :-You have submitted a bond to cover the faithful performance of the 

duties of Sterry J. Storer as examiner in the division of building and loan ass' .ciations. 
Said appointment is inade and bond e:--ecuted in pursuance of the provisions of 

Section 667 of the General Code. 
Finding said bond in proper legal form. 1 have endorsed thereon my approval as 

to form and return the same herewith. 
Respectfully, 

GILBERT BETTM.Ui. 

A ttornry General. 
25-A. G. 


