
OPINION NO. 88-081 
Syllabus: 

Pursuant to R.C. 325.14(A), a board of county commissioners may 
direct that motor vehicle license tax funds and motor vehicle fuel 
excise tax funds be used to pay the salary of the cowity engineer. 
(1939 Op. Att'y Gen. No. 1572, vol. m, p. 2334 overruled.) 

To: John A. Pfefferle, Erle County Prosecuting Attorney, Sandusky, Ohio 
By: Anthony J. Celebrezze, Jr., Attorney General, October 25, 1988 

I have before me your request for my opinion concerning 1939 Op. Att'y Gen. 
No. 1572, vol. m, p. 2334, which concluded that motor vehicle license and fuel tax 
funds may not be used to pay the salary of the county engineer. Because the 
pertinent statute has been amended since the opinion was issued, you have asked me 
to reconskler this conclusion. 

In 1939 Op. No. 1572, it was noted that G.C. 7181, the provisions of which 
now appear in R.C. 325.14(A), provided that the salary of the county engineer "shall 
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be paid monthly out of the general county fund upon the warrant of the county 
auditor." 1939 Op. No. 1572 at 2335. R.C. 325.14(A), which has been amended 
several times since 1939 Op. No. 1572 was issued, now provides in pertinent part as 
follows with respect to the salary of the county engineer: 

Such salary may be paid monthly out of the general county fund 
or out of the county's share of the fund derived from the receipts 
from motor vehicle licenses, as distributed by section 4501.04 of the 
Revised Code and the county's share of the fund derived from the 
motor vehicle fuel tax, as distributed by section 5735.27 of the 
Revised Code as the board of county commissioners directs, upon the 
warrant of the county auditor and shall be in lieu of all fees, costs, per 
diem or other allowances, and all other perquisites, of whatever kind, 
which any engineer collects and receives. (Emphasis added.) 

Thus, R.C. 325.14(A) now expressly authorizes the county commissioners to pay the 
salary of the county engineer ·out of the general fund or out of the motor vehicle 
license and fuel excise tax funds. I conclude, therefore, that as provided in R.C. 
325.14(A), motor vehicle license tax funds and motor vehicle fuel excise tax funds 
may be used to pay the salary of the county engineer. In light of the current 
language in R.C. 325.14(A), I hereby overrule 1939 Op. No. 1572. 

Accordingly, it is my opinion and you are advised that pursuant to R.C. 
325.14(A), a board of county commissioners may direct that motor vehicle license tax 
funds and motor vehicle fuel excise tax funds be used to pay the salary of the county 
engineer. 0939 Op. Att'y Gen. No. 1572, vol. ill, p. 2334 overruled.) 




